9 beneficii ale consumului de avocado

12 noiembrie 2017
Consumul de avocado oferă atât beneficii interne, cât și externe. Acest fruct facilitează digestia, fortifică oasele, optimizează sănătatea digestivă și poate chiar îmbunătăți aspectul pielii.

Vrei să descoperi câteva beneficii ale consumului de avocado? Acest fruct nu ar trebui să lipsească din dieta ta zilnică. Pe lângă aroma și textura sa incredibilă, avocado este bogat în acizi grași esențiali, cu un nivel scăzut colesterol.

Avocado este un fruct foarte special. Diferitele soiuri disponibile adaugă o aromă delicioasă preparatelor și oferă o textură incredibilă pe care fiecare dintre noi o poate aprecia. Nutrienții fructului de avocado sunt fără număr.

Un alt avantaj interesant al fructului de avocado este faptul că nu are un conținut caloric foarte ridicat. Majoritatea grăsimilor din componența sa sunt fitosteroli.

Știi ce alte beneficii ale consumului de avocado există? În articolul de azi îți prezentăm tot ceea ce trebuie să știi despre acest subiect.

1. Optimizarea digestiei, unul dintre cele mai interesante beneficii ale consumului de avocado

Beneficii ale consumului de avocado ce merită toată atenția

Datorită fibrelor sale solubile și insolubile, avocado ajută sistemul digestiv să funcționeze corect. Aceste 2 tipuri de fibre sunt esențiale pentru a avea o digestie optimă. Ele ajută organismul să elimine elementele de care nu mai are nevoie și previn probleme ca diareea și constipația.

Când servești o porție de avocado, facilitezi mișcarea alimentelor prin intestine. În plus, acest fruct stimulează sucurile gastrice și digestive, ceea ce accelerează și îmbunătățește absorbția nutrienților.

2. Promovarea sănătății orale

Consumul de avocado previne halitoza cauzată de indigestie sau problemele gastrice. Dacă respirația ta miroase urât și bănuiești că la baza problemei stă o dietă deficitară, încearcă să servești o jumătate de avocado în fiecare zi, iar această neplăcere va dispărea imediat.

Flavonoidele, antioxidanții și proprietățile antibacteriene ale fructului de avocado ajută, de asemenea, la eliminarea bacteriilor din cavitatea bucală. Totodată, reține că acest fruct incredibil previne cancerul oral.

3. Promovarea sănătății pielii

Avocado este plin de nutrienți care pot să mențină sănătatea pielii. Aceștia au abilitatea de a hrăni pielea atunci când este deshidratată, iritată sau deteriorată. Din acest motiv, multe produse de înfrumusețare conțin avocado.

Consumul de avocado aprovizionează organismul cu o cantitate semnificativă de vitamine, beta-caroten și licopen. Cel mai mare avantaj al acestui obicei este faptul că nu va mai trebui să cheltuiești mulți bani pe produse cosmetice.

Ca să îți completezi rutina de înfrumusețare, poți aplica o mască de avocado din când în când. Însă dacă alegi consumi acest fruct în cantități suficiente, nu vei avea nevoie și de tratamente topice.

Tenul tău va avea de câștigat dacă profiți de minunatele beneficii ale fructului de avocado

4. Îmbunătățirea sănătății oculare

Datorită conținutului său de carotenoide, avocado oferă protecție ochilor împotriva cataractelor și a altor boli oculare asociate înaintării în vârstă și deteriorării.

În general, aceste probleme sunt cauzate de radicalii liberi care se acumulează la nivelul țesuturilor ochiului. Acțiunea antioxidantă a carotenoidelor neutralizează efectele acestor compuși periculoși.

5. Fortificarea inimii

Multe beneficii ale consumului de avocado vizează inima

Avocado conține beta-sitosterol, un compus care menține un nivel scăzut al colesterolului. Astfel, consumul de avocado protejează inima împotriva aritmiei și a arteriosclerozei.

Acest fruct este bogat și în potasiu, care acționează asemenea unui vasodilatator, reducând tensiunea venelor și a arterelor. De asemenea, avocado te poate ajuta să eviți:

6. Remedierea carențelor de vitamina K

Carențele de vitamina K nu sunt foarte răspândite, dar pot surveni la nou-născuți. În absența unui nivel adecvat de această substanță, se pot declanșa dificultăți de coagulare a sângelui, ce au potențialul să fie periculoase la gravide și pacienții care suferă de anemie.

Dar unul dintre cele mai utile beneficii ale consumului de avocado este faptul că poate stabiliza nivelul de vitamina K. Un singur avocado oferă aproximativ 40% din necesarul zilnic de vitamina K al organismului uman.

7. Combaterea artritei

Proprietățile antiinflamatoare ale fructului de avocado se numără printre cele mai importante beneficii ale sale. Acest fruct conține multe fitochimicale, flavonoide, carotenoide, fitosteroli și acizi grași omega-3.

Pentru a ameliora durerea și inflamațiile de la nivelul articulațiilor și al mușchilor, include o jumătate de avocado în dieta ta zilnică. Nu este nevoie să mănânci tot fructul imediat dacă nu vrei. Poți să îl împarți în mai multe porții pe care apoi le vei servi pe tot parcursul zilei.

8. Fortificarea oaselor

Carotenoidele din avocado pot inhiba deteriorarea cartilajelor, unul dintre cele mai grave simptome ale osteoartritei. Consumul de avocado îți reduce riscul de a suferi de această boală.

Nivelul ridicat de minerale (zinc, fosfor, calciu, cupru, seleniu) al fructului de avocado are un impact benefic asupra oaselor și, deoarece mărește densitatea osoasă, reduce riscul declanșării sau agravării osteoporozei.

9. Îmbunătățirea absorbției nutrienților

Profită cu încredere de aceste beneficii ale consumului de avocado

Nutrienții din fructe și legume sunt asimilați mai ușor când îi ingerăm cu o felie de avocado. Această combinație ajută organismul să absoarbă antioxidanții și carotenoidele de 3-5 ori mai repede.

Avocado îți va fi de mare ajutor dacă alegi să consumi fructele indicate pentru a contracara efectele radicalilor liberi. Include acest fruct în salate și smoothie-uri, iar mesele tale vor deveni mult mai sănătoase.

Te-ar mai putea interesa