9 beneficii ale consumului zilnic de miere

· 3 februarie 2018
Consumul zilnic de miere te ajută să dormi mai bine, îți îmbunătățește memoria și îți face pielea mai frumoasă. Profită de beneficiile minunate ale acestui „elixir” dulce. 

Mierea de albine are numeroase proprietăți extraordinare care oferă multiple beneficii pentru sănătate. Dacă nu ne crezi, adaugă acest aliment în dieta zilnică și vei observa îmbunătățiri în multe aspecte ale vieții tale. Citește în continuare pentru a descoperi minunatele beneficii ale consumului zilnic de miere.

1. Beneficii ale consumului zilnic de miere: înfrumusețarea pielii

Beneficii ale consumului zilnic de miere pentru înfrumusețarea pielii

Mierea de albine are proprietăți antibacteriene care îmbunătățesc aspectul pielii.

2. Consumul zilnic de miere te ajută să slăbești

Mierea de albine ajută la slăbit. Deși în mod normal nu este recomandat consumul de dulciuri, mierea face excepție de la regulă. Motivul îl reprezintă faptul că zaharurile din miere nu sunt la fel ca cele din dulciuri și alte alimente nesănătoase. Astfel, mierea de albine accelerează metabolismul și stimulează arderea grăsimilor.

3. Reglează nivelul de colesterol

Beneficii ale consumului zilnic de miere pentru reglarea colesterolului

Unul dintre principalele beneficii ale consumului zilnic de miere este reglarea nivelului de colesterol. Acest produs nu conține colesterol, ci este bogat în vitamine și microelemente care reduc colesterolul acumulat în sânge. Prin urmare, consumul zilnic de miere combate colesterolul mărit.

4. Îmbunătățește sănătatea inimii

Potrivit unui studiu recent, antioxidanții din miere previn îngustarea arterelor. În funcție de zona în care arterele se comprimă, această problemă poate cauza insuficiență cardiacă, pierderi de memorie și dureri de cap.

Pentru a preveni problemele menționate, încearcă să bei un pahar de apă cu o lingură de miere în fiecare zi. 

5. Îți îmbunătățește memoria

Consumul zilnic de miere de albine combate stresul, are efecte antioxidante și îmbunătățește memoria.

În plus, este bine de știut faptul că mierea conține calciu. Acest mineral este absorbit de creier și ajută la îmbunătățirea funcțiilor cerebrale.

6. Te ajută să dormi mai bine

Beneficii ale consumului zilnic de miere ca să dormi mai bine

Mierea de albine te ajută să dormi mai bine noaptea deoarece crește nivelul de insulină din corp. Organismul eliberează serotonină, care este transformată în melatonină. Acesta este hormonul care ne ajută să adormim mai repede și să ne odihnim mai bine.

7. Combate problemele gastrice

Mierea de albine are proprietăți antiseptice, ajutând la tratarea problemelor gastrice. Îți recomandăm să iei o lingură de miere pe stomacul gol. Acest obicei simplu previne bolile tractului gastrointestinal.

În plus, mierea de albine ucide bacteriile și ajută la vindecarea posibilelor leziuni de la nivelul mucoasei gastrice.

8. Combate starea de nervozitate

Mierea de albine ajută la calmarea nervilor și combaterea oboselii. Datorită glucozei din compoziția sa, acest produs contribuie la relaxare, reducerea convulsiilor și tratarea tulburărilor psihologice.

Este important de reținut faptul că toate manifestările anxietății la nivel emoțional, psihologic sau fiziologic provoacă stres metabolic în organism. Acest tip de stres este asociat cu una dintre funcțiile glandei suprarenale, care contribuie la secreția de adrenalină și cortizol.

Stresul metabolic stimulează descompunerea proteinelor din mușchi în aminoacizi, producând astfel glucide noi. Acest întreg proces are loc atunci când creierul resimte riscul epuizării stocului de „combustibil”. Mierea de albine produce glicogen în ficat, acesta fiind rezerva de energie pe care creierul se bazează pentru a-și îndeplini funcțiile.

Consumul zilnic de miere îți oferă suficiente rezerve de glicogen. Prin urmare, adoptarea acestui obicei simplu este foarte utilă.

9. Mierea de albine este un laxativ natural

Beneficii ale consumului zilnic de miere ca laxativ

Mierea de albine este un laxativ natural delicat, dar eficient. Acest produs are un conținut ridicat de fructo-oligo-zaharide. Aceste substanțe acționează ca niște fibre vegetale atunci când ajung în colon, de unde și efectul ușor laxativ.