9 obiecte care trebuie curățate zilnic

Cât de des speli aceste obiecte din locuința ta? Acum că ai aflat cât de important este să le menții imaculate, încearcă să dedici câteva minute acestei sarcini importante. 

Știai că în locuința ta există anumite obiecte care trebuie curățate zilnic? Ordonarea și curățarea fiecărui colțișor al casei te ajută să menții acest spațiu sănătos, lucru benefic și pentru organismul tău.

Chiar dacă nu observăm întotdeauna acest lucru cu ochiul liber, mizeria, bacteriile și particulele volatile se acumulează în fiecare zi. Acestea pot provoca diverse boli și alergii.

Având în vedere cele menționate, este esențial să faci ocazional curățenie generală. În plus, este bine de reținut că există anumite obiecte care trebuie curățate zilnic, fără excepție. Având în vedere că multe persoane nu știu despre ce este vorba, îți prezentăm în detaliu 9 dintre aceste lucruri.

1. Prosoapele de bucătărie sunt obiecte care trebuie curățate zilnic

Prosoapele de bucătărie sunt obiecte care trebuie curățate zilnic

Prosoapele de bucătărie trebuie spălate foarte des deoarece sunt expuse constant la resturi alimentare și bacterii. Deși acestea nu par întotdeauna murdare, pe suprafața lor se acumulează numeroase microorganisme care se înmulțesc în țesătură.

Drept urmare, prosoapele de bucătărie pot contamina alte suprafețe și elemente care, atunci când intră în contact cu corpul tău, te pot îmbolnăvi.

2. Cheile

Cheile sunt printre cele mai contaminate obiecte din locuință. Cu toate acestea, rareori ne ocupăm de dezinfectarea lor.

Cheile intră în contact cu mâinile noastre, buzunarele și alte suprafețe care pot găzdui virusuri și bacterii. Prin urmare, pentru a evita problemele de sănătate, este indicat să le speli zilnic cu săpun dezinfectant sau să le cureți cu șervețele antiseptice.

3. Bureții de vase

Bureții de vase sunt obiecte care trebuie curățate zilnic

Deși sunt folosiți pentru spălare și curățare, bureții de vase sunt printre cele mai murdare și contaminate obiecte din bucătărie. În ei se acumulează resturi alimentare, mizerie și apă, care creează un mediu propice dezvoltării ciupercilor și a bacteriilor.

Dacă folosești bureți de vase care nu fost curățați, riști să dezvolți boli digestive și virale.

4. Chiuvetele

Unele persoane cred că chiuvetele se contaminează foarte greu, deoarece intră în contact cu săpunuri și detergenți antibacterieni de fiecare dată când sunt folosite.

Ideea de mai sus este total greșită. Bacteriile și ciupercile se înmulțesc foarte ușor pe suprafața chiuvetelor. Celulele moarte ale pielii, mizeria și alte deșeuri sunt „hrana” ideală pentru aceste microorganisme.

5. Cafetiera

Cafetierele sunt obiecte care trebuie curățate zilnic

Pereții cafetierelor reprezintă un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor, a fungilor și altor microorganisme care ne pun în pericol sănătatea.

Este necesar să speli cafetiera în fiecare zi și să o dezasamblezi pentru a curăța fiecare parte componentă de cafea.

6. Tocătorul de bucătărie

Pe tocătorul de bucătărie se acumulează sute de microbi și ciuperci care îți afectează sănătatea. Întrucât acest obiect este expus la alimente și umezeală, microorganismele se înmulțesc foarte ușor pe suprafața sa.

Din fericire, poți dezinfecta tocătorul de bucătărie în mod natural, valorificând, de exemplu, proprietățile antibacteriene ale lămâii și ale oțetului alb.

7. Pensulele de machiaj

Pensulele de machiaj sunt obiecte care trebuie curățate zilnic

Folosirea continuă a pensulelor și a bureților de machiaj, precum și contactul lor cu pielea, sunt motivele pentru care acestea intră pe lista de obiecte care trebuie curățate zilnic.

Chiar dacă nu observăm întotdeauna acest lucru, pe pensulele folosite la machiaj se acumulează celule moarte și bacterii care pot afecta sănătatea pielii. 

8. Toaleta

Din motive evidente, vasul de toaletă este unul dintre obiectele cele mai contaminate cu bacterii și mucegai. Suprafața umedă a acestora facilitează dezvoltarea microorganismelor.

Dacă toaleta nu este curățată în mod regulat, aceasta ne predispune contractării anumitor boli și emană un miros foarte neplăcut.

9. Faianța din baie

Faianța din baie trebuie curățată zilnic

Pe faianța din baie se acumulează apă, bacterii și reziduuri care ne pot afecta sănătatea. Întrucât puține persoane curăță zilnic aceste suprafețe, la nivelul lor se formează mucegai și pete greu curățat.

După ce faci duș, este indicat să speli faianța cu produse dezinfectante, cum ar fi oțetul alb și bicarbonatul de sodiu. 

Cât de des speli aceste obiecte care trebuie curățate zilnic? Acum că ai aflat cât de important este să le menții imaculate, încearcă să dedici câteva minute acestei sarcini importante. 

Te-ar mai putea interesa