9 remedii naturale pentru cancerul de colon

26 octombrie 2017
Remediile naturale prezentate mai jos ajută la prevenirea și tratarea simptomelor cancerului de colon. Însă dacă suferi de această boală, este recomandat să discuți mai întâi cu medicul tău și să urmezi tratamentul prescris de acesta. 

În articolul de astăzi îți prezentăm câteva remedii naturale pentru cancerul de colon, o boală ce atacă rapid organismul și care îți poate pune viața în pericol.

Cancerul de colon este pe locul trei în rândul celor mai răspândite tipuri de cancer din întreaga lume. Cel mai periculos lucru este faptul că boala se poate instala în corp neobservată, astfel încât este depistată abia în stadiile avansate.

Cancerul de colon apare în urma dezvoltării unor celule anormale la nivelul colonului. Prin urmare, anumite organe pot ceda, iar boala se poate răspândi și în alte părți ale corpului.

Din fericire, prin intermediul colonoscopiei medicul poate îndepărta polipii de la nivelul colonului și poate descoperi dacă aceștia sunt sau nu canceroși.

Dacă ai fost diagnosticat cu cancer de colon în stadiu incipient, este bine de știut că există câteva remedii naturale care pot diminua disconfortul și daunele cauzate de această boală în organism.

1. Ginseng: unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru cancerul de colon

Ginseng este unul dintre cele mai bune remedii pentru cancerul de colon

Ceaiul de ginseng ajută la tratarea unui număr mare de afecțiuni, printre care și unele foarte grave, cum este cancerul de colon.

Concentrația ridicată de antioxidanți din ginseng împiedică în mod direct dezvoltarea celulelor canceroase. 

2. Ceai verde

Ceaiul verde este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru cancerul de colon, fiind o sursă excelentă de catehine și epicatehine. Acești compuși organici au următoarele efecte:

  • Luptă împotriva radicalilor liberi.
  • Previn răspândirea celulelor canceroase.
  • Combat tumorile.

Din motivele prezentate mai sus, este o idee bună să înlocuiești cafeaua cu ceaiul verde. Nu uita că poți bea oricâte căni de ceai dorești. 

3. Exerciții fizice

După cum știi deja, activitatea fizică este recomandată pentru bunăstarea generală a organismului, însă este cu atât mai importantă dacă suferi de cancer de colon.

Exercițiile fizice stimulează circulația sanguină și accelerează metabolismul. În plus, mișcarea contribuie la detoxifierea organismului și la întărirea sistemului imunitar. Astfel, riscul de a dezvolta afecțiuni grave, cum ar fi diabetul și obezitatea, scade.

4. Usturoi

Usturoiul crud sau extractul de usturoi este folosit în general pentru a împiedica răspândirea celulelor canceroase și îmbolnăvirea celor sănătoase.

Usturoiul este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru cancerul de colon și nu numai, suplimentând cu succes tratamentele medicale.

5. Ulei de semințe de in

Uleiul de semințe de in este printre cele mai bune remedii pentru cancerul de colon

Uleiurile vegetale sunt folosite în scop culinar în numeroase rețete. Prin urmare, poți înlocui fără probleme uleiul pe care îl folosești acum cu unul de semințe de in. 

Uleiul de semințe de in are un conținut bogat de acizi grași omega 3. Cantitatea sa ridicată de antioxidanți ajută la prevenirea cancerului, dar și la reducerea simptomelor și a afecțiunilor care contribuie la dezvoltarea cancerului de colon, cum ar fi obezitatea, bolile cardiace și diabetul.

6. Afine

Aceste fructe micuțe conțin foarte mulți antioxidanți, inclusiv catehină, quercitină, flavonoide, compuși fenolici și așa mai departe. Astfel, afinele distrug celulele canceroase și întăresc sistemul imunitar. 

O mână de afine pe zi contribuie la eliminarea radicalilor liberi și la reducerea mutațiilor celulare.

7. Renunță la fumat

Știm cu toții că fumatul are efecte negative asupra întregului organism, unul dintre ele putând fi dezvoltarea cancerului de colon. Acest obicei dăunător mărește ritmul de dezvoltarea a polipilor în colon. Astfel, crește și riscul ca acele celule să devină canceroase mult mai rapid.

Dacă renunți la fumat, vei elimina foarte multe substanțe cancerigene din corp, îmbunătățind sănătatea întregului organism.

8. Ulei de măsline

Uleiul de măsline este unul dintre cele mai cunoscute și utilizate uleiuri din întreaga lume. Pe lângă faptul că este un remediu excelent pentru numeroase boli, acest produs oferă și următoarele beneficii:

  • Ajută la combaterea cancerului.
  • Stimulează producția de enzime în intestine.
  • Uleiul de măsline îmbunătățește absorbția nutrienților. 
  • Protejează organismul împotriva răspândirii cancerului.

Consumat în mod regulat, uleiul de măsline este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru cancerul de colon în stadiu incipient. 

9. Spanac

Spanacul este unul dintre cele mai bune remedii pentru cancerul de colon

Spanacul conține o concentrație ridicată de nutrienți și fibre care ajută la combaterea cancerului de colon. Unele dintre problemele de sănătate care duc la dezvoltarea acestei boli sunt constipația și hemoroizii. Pentru tratarea lor, este indicat să consumi multe fibre, întrucât acestea reglează tranzitul intestinal. 

Adaugă în alimentația zilnică o mână de spanac și alte legume cu frunze verzi.

Ia măsuri preventive împotriva cancerului de colon

Remediile naturale pentru cancerul de colon menționate mai sus pot fi incluse cu ușurință în alimentația și stilul tău de viață. Acestea ajută atât la prevenirea, cât și la tratarea bolii.

Dacă suferi deja de cancer de colon, este indicat să discuți mai întâi cu medicul tău și să urmezi tratamentul prescris de acesta.

Te-ar mai putea interesa