Accelerarea metabolismului pentru a slăbi

· 21 iunie 2018
Înlocuirea băuturilor răcoritoare și a altor lichide acidulate cu apă rece reprezintă un mod excelent de a accelera metabolismul. Corpul tău va fi nevoit să consume mai multă energie pentru a-și regla temperatura.

Există dezbateri ample când vine vorba de cele mai bune opțiuni pentru a pierde în greutate. Unele persoane susțin că ar trebui să ne abținem de la mâncat sau să adoptăm diete stricte. Altele urmează o dietă prescrisă de un nutriționist. În articolul de azi îți propunem câteva trucuri simple și distractive care susțin accelerarea metabolismului pentru a slăbi.

Trucurile de mai jos sunt utile deoarece învață corpul să se autoregleze fără riscuri sau înfometare. Sună interesant? Vrei să încerci acest mod de a pierde în greutate? Dacă răspunsul tău la aceste întrebări este da, încearcă următoarele moduri de a accelera metabolismul și vei fi mai sănătos cu un efort minim.

Ce este metabolismul?

Înainte de a-ți prezenta cum poți să-ți accelerezi metabolismul, este important să înțelegi ce înseamnă acest termen. Metabolismul este o combinație de reacții chimice care au loc în organism atunci când ești activ.

Viteza acestor reacții determină numărul de claorii arse. Când ai un metabolism rapid, consumi mai multă energie. Astfel, nivelul depozitelor de grăsime scade și pierzi în greutate mai ușor.

Consumă suficiente surse de proteine

Accelerarea metabolismului pentru a slăbi cu surse de proteine

Cel mai simplu mod de a-ți accelera metabolismul este să-ți aprovizionezi organismul cu alimente hrănitoare, care îl obligă să depună efort pentru a le descompune. Alimentele cu efect termic, cum ar fi sursele de proteine, constituie varianta ideală.

Sursele de proteine sunt sărace în grăsimi, iar organismul uman trebuie să se solicite pentru a le procesa. Drept rezultat, te vei simți sătulă pentru mai mult timp și corpul tău va depune mai mult efort.

Optează pentru surse de proteine de calitate ridicată. Pe cât posibil, servește carne slabă și semințe ecologice. S-a demonstrat că, dacă ne creștem aportul de proteine cu 30%, putem consuma mai puțin cu aproximativ 441 calorii.

Apa rece susține accelerarea metabolismului pentru a slăbi

Ce lichid îți potolește în mod obișnuit setea? Din păcate, multe persoane optează pentru băuturi răcoritoare și alte lichide îndulcite cu zahăr, care conțin substanțe chimice. Dacă și tu te numeri printre ele, reține că îți sabotezi încercările de a slăbi și îți încetinești metabolismul.

Apa rece susținând accelerarea metabolismului pentru a slăbi

Toate băuturile cu substanțe chimice sau zaharuri conțin și calorii. Accelerarea metabolismului pentru a slăbi implică înlocuirea băuturilor pe care obișnuiești să le consumi cu apă rece.

Această măsură îți va accelera imediat metabolismul, deoarece corpul tău va fi nevoit să-și stabilizeze temperatura. Dar efectul nu este permanent. De îndată ce corpul își recapătă temperatura obișnuită, metabolismul va reveni la normal.

Secretul constă în a bea apă rece tot timpul. Nu-ți face griji cu privire la temperatura scăzută. Corpul tău se va adapta rapid și nu vei contracta nicio boală (precum răcelile).

Execută exerciții de intensitate ridicată

Accelerarea metabolismului pentru a slăbi cu exerciții intense

Știi deja că este nevoie să faci mișcare în fiecare zi pentru a te menține sănătos. Dar nu toate tipurile de sport accelerează metabolismul. Cele mai bune exerciții pentru a obține rezultatele dorite sunt cele de intestinale ridicată.

Acestea stimulează abilitatea organismului de a arde grăsimi, iar metabolismul va continua să fie accelerat chiar și după încheierea sesiunii de antrenament. Desigur, exercițiile de intensitate ridicată le pot cauza probleme persoanelor care nu sunt în formă.

Așadar, de ce nu încerci o rutină de exerciții de intensitate ridicată? Dacă nu vrei să depui acest efort în fiecare zi, poți măcar să încerci de câteva ori pe săptămână. În rest, optează pentru exerciții mai ușoare. Totodată, poți include 5 minute de exerciții de intensitate ridicată într-o rutină zilnică de 30 de minute. Astfel, rezistența ta va crește treptat.

Sedentarismul și accelerarea metabolismului pentru a slăbi

Tu câte ore din zi petreci stând jos? Adevărul este că majoritatea oamenilor dedică ore în șir sedentarismului. Deși este foarte comod să fim inactivi, sănătatea noastră necesită activitate constantă.

Dacă serviciul tău este foarte solicitant, încearcă măcar să muncești câteva ore în picioare. Inițial va părea ciudat, dar acest truc accelerează metabolismul. O altă variantă este să te ridici la fiecare jumătate de oră și să execuți exerciții de întindere pentru 2-5 minute.