Afecțiuni tratate prin mărirea consumului de apă

3 martie 2018
Este important să reținem că apa va fi mult mai benefică dacă o bem pe stomacul gol, între mese. În acest mod, ea nu va afecta digestia.

Știai că poți ameliora sau chiar vindeca numeroase probleme de sănătate dacă pur și simplu îți crești aportul zilnic de apă? Da, este adevărat: lista de afecțiuni tratate prin mărirea consumului de apă este mai mare decât bănuiești.

Medicii, nutriționiștii, prietenii și rudele ne spun că este bine să ne mărim consumul de apă. Cu toate acestea, ne este greu să urmăm acest sfat în mod constant.

În articolul de azi îți prezentăm câteva probleme pe care le putem elimina din viața noastră dacă alegem să consumăm cel puțin 8 pahare de apă pe zi. Citește în continuare pentru a descoperi câteva afecțiuni tratate prin mărirea consumului de apă!

Ce probleme pot fi tratate prin creșterea aportului de apă?

Iată 6 probleme de sănătate care pot fi ameliorate sau vindecate dacă reușim să ne creștem aportul de apă:

Constipația

Constipația pe lista de afecțiuni tratate prin mărirea consumului de apă

Deseori constipația este asociată lipsei de hidratare, în special în cazul în care urmăm o dietă bogată în fibre.

  • Crescându-ne aportul de apă, susținem mișcările intestinale.
  • Dacă materiile fecale sunt rotunde, uscate și mici, un consum mărit de apă ne-ar putea ajuta să scăpăm de constipație fără a apela la laxative.

Problemele cutanate, pe lista de afecțiuni tratate prin mărirea consumului de apă

Poți trata și probleme cutanate precum acneea, acumularea impurităților, eczemele sau uscăciunea dacă bei mai multă apă în afara meselor.

Acest lichid facilitează eliminarea toxinelor acumulate în organism. În funcție de moștenirea genetică și de alți factori, aceste substanțe nocive pot părăsi corpul prin intermediul porilor pielii. Crescându-ți aportul de apă, stimulezi eliminarea toxinelor prin urină.

Pietrele la rinichi

Calculii renali pe lista de afecțiuni tratate prin mărirea consumului de apă

Primul sfat oferit de medic atunci când suntem diagnosticați cu pietre la rinichi este să bem cel puțin 2 litri de apă săracă în sodiu pe zi. Astfel, organismul nostru va produce mai multă urină și vom preveni cristalizarea progresivă a calculilor. Treptat, îi vom putea elimina.

Orice persoană cu un risc crescut de pietre la rinichi (din cauza istoricului familial sau a altor factori personali) ar trebui să-și crească aportul zilnic de apă.

Greutatea corporală excesivă

Apa te poate ajuta să arzi kilogramele în plus din mai multe motive:

  • În primul rând, stimulează eliminarea fluidelor acumulate în exces în organism, care ne îngroașă talia.
  • Accelerează metabolismul și crește ritmul arderii caloriilor.
  • Îmbunătățește procesul digestiv și asimilarea nutrienților.
  • Facilitează golirea intestinelor.
  • Reduce pofta de mâncare și anxietatea care ne determină să servim gustări între mese.
  • Nu în ultimul rând, un aport crescut de apă ne ajută să transpirăm mai ușor și, drept rezultat, să eliminăm toxinele și fluidele în exces.

Hipertensiunea arterială, printre cele mai frecvente afecțiuni tratate prin mărirea consumului de apă

Hipertensiunea pe lista de afecțiuni tratate prin mărirea consumului de apă

Persoanele care suferă de hipertensiune ar trebui să rețină următorul motiv pentru a bea mai multă apă. Consumând acest lichid pe tot parcursul zilei, îți poți regla tensiunea arterială fără a apela la medicamente, deoarece vei urina mai des.

Ține însă cont și de faptul că, pentru a trata hipertensiunea, trebuie să urmezi o dietă săracă în sodiu și să eviți stresul și anxietatea.

Înaintarea în vârstă

Înaintarea în vârstă este consecința deteriorării corpului din cauza radicalilor liberi. Însă, printre altele, acest fenomen este însoțit și de scăderea treptată a nivelului de apă din organism.

Corpul nou-născuților este alcătuit din apă în proporție de 80%, dar acest procentaj scade la 70% la maturitate și la 60% la persoanele vârstnice. Așadar, creșterea aportului de apă ne poate ajuta să amânăm deshidratarea și, implicit, îmbătrânirea.

Pe plan extern, creșterea aportului de apă previne apariția ridurilor și lăsarea pielii. Totodată, pe plan intern, celulele îmbătrânesc mai încet, ceea ce ne ajută să ne reducem riscul de boli cronice și degenerative.

Cum și când trebuie să bem apă?

Pentru a beneficia din plin de proprietățile terapeutice ale apei, este important să o consumăm pe stomacul gol. Cu alte cuvinte, bea-o în afara meselor. În caz contrar, acest lichid nu îți va oferi la fel de multe beneficii și ți-ar putea afecta negativ digestia.

Cel mai bine este să bei apă pe stomacul gol. Poți să-ți satisfaci necesarul zilnic consumând acest lichid pe tot parcursul dimineții și după-amiezii.

Dacă experimentezi probleme de somn, este indicat să nu bei multă apă seara.

Te-ar mai putea interesa