Apa de vinete medicinală

· 28 aprilie 2016
Dacă vrei să slăbești și să scapi de colăceii de pe abdomen, adoptă o dietă echilibrată, fă exerciții fizice și consumă apă de vinete. 

Vânăta este o legumă unică datorită multiplelor utilizări culinare și medicinale și a concentrației sale ridicate de nutrienți. Cu toate acestea, pentru o perioadă foarte lungă de timp oamenii au refuzat să mănânce vinete, deoarece coaja închisă la culoare le dădea impresia că acestea sunt toxice.

Din fericire, la un moment dat vânăta a început să fie folosită în bucătăriile multor popoare din întreaga lume, ce au descoperit nu numai că aceasta nu este toxică, ci că, în realitate, este chiar foarte sănătoasă și ușor de cultivat în majoritatea regiunilor.

Vânăta nu este doar un ingredient pentru numeroase rețete. Conținutul ridicat de antioxidanți și acid clorogenic transformă această legumă într-un aliat de nădejde pentru controlul nivelului de colesterol. Aceste elemente luptă împotriva radicalilor liberi și ajută la pierderea în greutate.

Cei mai mulți dintre noi nu cunosc cât de benefică este apa de vinete medicinală pentru sănătate. Tocmai de aceea, în articolul de azi îți prezentăm beneficiile sale în amănunt. Unele dintre ele te vor uimi cu siguranță!

Scade colesterolul

Apa de vinete scade colesterolul

Colesterolul mărit este una dintre complicațiile asociate problemelor cardiovasculare.

Deși controlul colesterolului necesită asistență medicală, există câteva alternative naturale de a-i reduce nivelul, printre care se numără și apa de vinete.

Ingredientul activ numit acid clorogenic este cel util în acest caz, întrucât te ajută să elimini lipidele dăunătoare din sânge.

Apa de vinete medicinală conține și flavonoide ce previn alte probleme cardiace provocate de colesterolul mărit.

Vindecă reumatismul

Același acid clorogenic pe care l-am menționat anterior are proprietăți antiinflamatorii și antibiotice care tratează diverse afecțiuni, printre care reumatismul și artrita.

Persoanele care suferă de aceste boli pot consuma apă de vinete medicinală în fiecare zi, pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții.

Ameliorează retenția de apă

Unul dintre motivele principale pentru care apa de vinete medicinală ajută la slăbit este reprezentat de puternicele sale proprietăți diuretice ce ajută la eliminarea excesului de apă din organism. Retenția de apă este de multe ori explicația greutății acumulate brusc. 

Elimină grăsimea abdominală

Apa de vinete arde grăsimea abdominală

Deși pare greu de crezut, acesta este unul dintre cele mai importante beneficii ale apei de vinete. Cercetătorii au descoperit că apa de vinete este ideală pentru cei care vor să ardă grăsimile în exces, să slăbească și să obțină o siluetă de invidiat.

Aceste beneficii se datorează proprietăților diuretice și detoxifiante ale vinetei, ce ajută la eliminarea deșeurilor din organism, stimulând pierderea în greutate.

În plus, apa de vinete medicinală contribuie la buna funcționare a ficatului și a vezicii biliare, cele două organe jucând un rol foarte important în reglarea metabolismului.

Femeile care își doresc să scape de grăsimea de pe abdomen sau pur și simplu să slăbească, pot adăuga cu încredere apă de vinete în dieta zilnică.

Cum se prepară apa de vinete medicinală?

Apa de vinete este ușor de preparat

Apa de vinete medicinală este foarte ușor de preparat.

Ingrediente

  • 1 vânătă de dimensiuni medii
  • 1 litru de apă
  • Zeama unei jumătăți de lămâie

Mod de preparare

  • Spală bine vânăta și taie-o în bucăți mici. Dă apa în clocot și adaugă vânăta cu atenție.
  • Las-o să fiarbă la foc mic timp de 25 de minute, până se înmoaie. Ia vasul de pe foc și lasă-l deoparte timp de cel puțin o oră.
  • Strecoară lichidul și aruncă bucățile de vânătă.
  • Adaugă zeama de lămâie și amestecă bine până se încorporează. Pune apa de vinete medicinală într-un borcan închis la culoare.

Observație: Apa în care ai fiert vinetele poate avea un gust amărui sau neplăcut. Pentru a evita acest lucru, înainte de a fierbe vânăta, pune-o într-un vas în care ai adăugat puțină sare gemă. 

Sarea va căpăta o culoare închisă din cauza substanței care îi dădea vinetei gustul amar.

La final, spală bine vânăta pentru a îndepărta urmele de sare, apoi urmează rețeta descrisă mai sus.

Cum să o consumi?

Poți să consumi apa de vinete în mai multe tranșe de-a lungul întregii zile. Bea primul pahar înainte de micul dejun, al doilea după masa de prânz, unul la mijlocul amiezii și ultimul înainte de cină.

Urmează acest tratament timp de șapte zile consecutive, o dată sau de două ori pe lună.