Armonie feng shui în locuința ta

Dacă ai oglinzi în dormitor, odihna ți-ar putea fi compromisă. Drept urmare, este bine să le ții ascunse, de exexmplu, în spatele ușilor de la șifonier. 

Casa în care locuim este un loc foarte important. Aici ne simțim confortabil și în siguranță, bucurându-ne de cele mai frumoase momente alături de membrii familiei. Prin urmare, este esențial ca acest spațiu să fie curat și armonios. În acest articol, îți vom arăta cum să îți umpli locuința de armonie, prin adoptarea stilului feng shui.

Feng shui este un sistem estetic provenit din China, bazat pe doctrina taoistă și menit să îmbunătățească viața omului de zi cu zi. Deși originile sale se regăsesc în Antichitate, este considerat și în ziua de azi una dintre cele mai eficiente modalități de a a-ți decora și organiza locuința pentru a-ți oferi o stare de bine.

Protejează locuința

Sistemul feng shui ne recomandă să avem un protector al locuinței. Poate fi un deal, un munte, o altă casă sau o clădire mai mică din spatele casei care să îți ofere un sentiment de siguranță și protecție.

Creează un spațiu deschis în fața casei

O grădină în fața casei respectă stilul feng shui

Este important să ai un spațiu deschis în fața casei. Cele mai bune opțiuni sunt o curte sau o grădină în fața intrării principale, dar poți alege și o terasă sau un loc de joacă pentru copii. În orice caz, trebuie să fie un spațiu care să îți ofere senzația de deschidere.

Nu ignora nici părțile laterale

Pe lângă protecția din spatele locuinței și spațiul deschis din fața acesteia, trebuie să te ocupi și de părțile laterale. Cel mai indicat ar fi să existe alte case vecine sau clădiri pentru a crea un echilibru armonios. La fel ca un fotoliu, casa ta are nevoie de sprijin și în părțile laterale.

Protecția este esențială conform sistemului feng shui

În baza motivelor prezentate mai sus, nu este recomandat să îți construiești o casă pe vârful unui munte sau să închiriezi etajul superior al unui bloc. Aceste spații nu se bucură de protecție, în niciuna din cele patru părți. Casa ta trebuie să fie întotdeauna mărginită și sigură.

Privește în exterior

O sufragerie în stil feng shui este armonioasă

Fii mereu atent la împrejurimi, în afara spațiilor care îți delimitează casa, întrucât pot exista diverse lucruri care să perturbe armonia locuinței. Ia în considerare obiecte precum stâlpi electrici, antene sau cabluri, ce pot emana o energie negativă. Ai grijă și la copacii din fața casei. Nu-i lăsa să-ți blocheze aleea de acces sau intrările. Asigură-te că ramurile lor nu îți „amenință” locuința.

Menține intrarea principală liberă

Ușa din față este unul dintre cele mai importante aspecte atunci când vine vorba de locuința ta. Încearcă să o menții în stare optimă, să o vopsești la anumite intervale de timp, să te asiguri că este vizibilă din stradă și să adaugi câteva plante pe fiecare parte, pentru un aspect mai plăcut. Nu uita că ușa principală este „fața” casei tale, așa că trebuie să fie mereu îngrijită și primitoare. 

Și interiorul locuinței este important

Potrivit principiilor feng shui, căile de acces din interiorul locuinței trebuie să fie curbate și șerpuite, nu drepte. Nu trebuie să existe obstacole în drumul tău, obiecte sau plante, întrucât acestea pot crea o energie negativă.

Ai grijă la oglinzi

Poți să ai oglinzi în casă, dar este bine să le ții acoperite. De exemplu, poți să o pui pe partea interioară a ușii unui dulap sau șifonier, pentru a fi vizibilă numai când o folosești. Evită să o privești atunci când nu ai nevoie de ea.

Nu uita de ordine și curățenie

Curățenia este esesnțială în stilul feng shui

Ultimul și cel mai important sfat pe care ți-l oferim este să păstrezi întotdeauna ordinea și curățenia în casa ta. Nu lăsa mizeria sau mirosurile neplăcute să-ți contamineze locuința și evită să-ți lași lucrurile dezordonate sau împrăștiate peste tot. Fiecare obiect trebuie să aibă locul său și să fie menținut curat. Bineînțeles, nu trebuie să exagerezi în privința curățeniei, dar ai grijă ca interiorul locuinței să aibă un aspect armonios și să fie bine organizat. Toate aceste recomandări te vor ajuta să te simți confortabil, fericit și în siguranță.

Te-ar mai putea interesa