Autenticitatea – nu încerca să te schimbi pentru nimeni

Sinele tău adevărat nu trebuie să te intimideze. Cel sau cea care vrea să fie cu tine trebuie să se îndrăgostească de tine, nu de masca care i-a atras atenția.

Protejează-ți identitatea și nu te autodezamăgi. Nu încerca să fii altcineva de dragul celorlalți. Dacă faci asta, dacă îți pierzi autenticitatea, nu vei face decât să te sabotezi singur.

Când facem cunoștință cu o persoană nouă, cu toții vrem să facem o impresie bună. Din acest motiv, câteodată ne prefacem. Comițând această greșeală, îl amăgim pe cel sau cea din fața noastră, dar și pe noi înșine. Minciunile creează așteptări false și o atracție bazată pe calități imaginare.

Nu înceta niciodată să fii tu însuți. Adoptă autenticitatea ca valoare sau riști să devii prizonierul unor relații false!

Magia oricărui început

Când autenticitatea lipsește, magia unei relații nu va dura mult timp

Începutul unei relații este mereu magic. Totul pare să curgă într-un mod lin și mistic. În timp însă, această senzație se stinge. Acțiuni care înainte păreau simple dintr-o dată necesită efort.

Poate ai ajuns la acest impas deoarece ai devenit un ideal pentru celălalt. Încă de la început, ai încercat să te ridici la toate așteptările sale, dar, mai devreme sau mai târziu, orice „spectacol” trebuie să aibă un sfârșit.

Când te îndrăgostești de o persoană care speri să îți întruchipeze idealurile, și tu vei încerca să devii cel sau cea la care aceasta visează. Dar cum rămâne cu autenticitatea ta? Ce se întâmplă cu sinele tău adevărat? Din păcate, încercând să îți camuflezi identitatea, nu faci decât să devii protagonistul unei farse amoroase.

Legătura dintre tine și partenerul tău este falsă. Frica că acesta nu te va accepta cu tot cu defecte te-a determinat să te comporți de parcă ai fi altcineva.

Autenticitatea și importanța de a fi asertiv

Autenticitatea presupune să dai dovadă de puțină asertivitate

Începând cu primul moment pe care îl împarți cu persoana pe care o placi, nu îți ascunde interesele și trăsăturile reale. Nu ascunde nici ceea ce te deranjează. În caz contrar, partenerul tău va fi indus în eroare. Pe măsură ce relația voastră evoluează, vei începe să menționezi niște lucruri care îl vor surprinde.

Iată un exemplu complet: Închipuie-ți că iubitul sau iubita ta fumează. El sau ea este adeptul acestui viciu de mult timp, dar până acum nu i-ai spus niciodată că nu suporți țigările.

Și vine o zi când nu mai suporți. Te enervezi și țipi la el sau ea că ar fi trebuit să își dea seama că te deranjează fumatul. Reacția sa firească va fi: „Nu mi-am dat seama pentru că nu mi-ai spus nimic”.

Există numeroase alte exemple care dovedesc cât de importante sunt autenticitatea și asertivitatea. Problema este că, vrând să le facem pe plac celorlalți, deseori nu realizăm că îi mințim.

Citește și: Fii tu însuți și nu vei da greș niciodată

Probleme care survin atunci când adopți autenticitatea ca valoare

Când autenticitatea lipsește, o să ai multe probleme

Înainte să începi să fii așa cum ești cu adevărat, totul mergea fără probleme. Dar masca pe care ai purtat-o până acum nu a fost decât o soluție temporară. Au survenit conflicte, iar legătura dintre tine și partenerul tău a avut de suferit. Acum încerci în sfârșit să fii asertiv, dar este prea târziu.

Există anumite aspecte ale personalității partenerului tău care, treptat, începi să îți displacă. El sau ea se simte la fel față de tine. Amândoi vă plângeți din cauza unor lucruri care înainte nu vă deranjau. Certuri, mânie, conflicte—niciunul dintre voi nu poate da înapoi.

Toate aceste conflicte subite te epuizează. Simți că nu îți mai poți iubi partenerul, că iubirea dintre voi s-a risipit. Însă problemele cu care vă confruntați reprezintă consecințele iubirii false pe care amândoi ați creat-o.

Oricât de tentant pare, nu trebuie niciodată să încetezi să fii tu însuți. La început, îți va fi greu să îți dai seama că disimulezi, dar trebuie să depui un efort pentru a evita frustrarea, durerea și dezamăgirea.

Fă-ți curaj și etalează-ți sinele tău autentic. Persoana care să îndrăgostește de tine trebuie să te iubească așa cum ești. Masca care i-a captat inițial atenția nu poate fi fundamentul unei relații de cuplu.

Dacă nu poți să fii tu însuți în preajma celui sau a celei pe care o iubești încă de la început, poate ar fi cazul să renunți la această relație.

Nu uita, autenticitatea te va ajuta să câștigi dragostea după care tânjești!

Te-ar mai putea interesa