Balsam natural pentru întărirea părului

Următorul balsam natural îngrijește părul, stimulându-i creșterea și prevenind căderea sa. Nu ezita să îl încerci!

Balsamurile intră în categoria produselor indispensabile pentru îngrijirea podoabei capilare. Pe lângă fortificarea părului, acestea pot remedia probleme ca deshidratarea, vârfurile despicate și alopecia. Îți prezentăm un balsam natural pentru întărirea părului pe bază de plante și oțet, pe care îl poți prepara la tine acasă. Cu ajutorul acestui produs naturist, îți vei întări părul fără a-ți goli portofelul.

În general, aplicăm balsam după ce ne spălăm cu șampon. Putem însă să folosim acest produs și pe cont propriu, ca tratament alternativ pentru a proteja părul și a-l face mai lucios.

Aplicarea regulată de balsam aprovizionează părul cu antioxidanți, uleiuri și aminoacizi esențiali. Toate aceste componente pot reda aspectul sănătos al podoabei capilare. Ai la dispoziție numeroase balsamuri în comerț, precum și diverse ingrediente ecologice care oferă beneficii similare.

Un balsam natural pentru întărirea părului cu oțet

Următorul produs pe bază de plante reprezintă un remediu alternativ ce combină proprietățile rozmarinului și ale oțetului pentru a-ți oferi un balsam natural pentru întărirea părului.

Compușii săi activi aprovizionează rădăcinile firelor cu nutrienți. De îndată ce sunt absorbiți, aceștia formează o barieră împotriva unor probleme ca mătreața și căderea excesivă a părului.

Spre deosebire de produsele uleioase, acest balsam natural nu afectează producția de ulei a scalpului. De fapt, el reglează activitatea glandelor sebacee. Cu alte cuvinte, deși nu este la fel de cremos ca balsamurile clasice, acesta hidratează părul și îl face să strălucească, fără a-l deshidrata sau îmbiba cu ulei.

Beneficiile rozmarinului în ce privește fortificarea părului

Cu rozmarin poți face balsam natural pentru întărirea părului

Rozmarinul este una dintre cele mai utilizate plante în îngrijirea părului, aceasta având un impact semnificativ asupra sănătății podoabei capilare. Proprietățile antioxidante ale rozmarinului contribuie la detoxificarea scalpului. Totodată, acest ingredient creează o barieră protectoare împotriva radicalilor liberi.

Când scalpul absoarbe nutrienții oferiți de rozmarin, vasele sanguine de la nivelul acestuia se dilată. Drept rezultat, foliculii de păr sunt stimulați, iar firele încep să crească.

De asemenea, rozmarinul are un efect dezinfectant și antifungic. Cu ajutorul său, putem ține sub control dezvoltarea ciupercilor și a bacteriilor la nivelul scalpului. În plus, pigmenții naturali ai acestei plante previn albirea prematură a podoabei capilare.

Beneficiile oțetului în ce privește fortificarea părului

Oțet de mere ca balsam natural pentru întărirea părului

Oțetul este un produs natural care a devenit foarte popular în ultimii ani, în mare parte deoarece constituie un excelent balsam natural pentru întărirea părului. Acizii săi naturali reglează pH-ul scalpului și închid cuticulele, prevenind astfel căderea excesivă a părului.

Proprietățile oțetului previn modificarea activității glandelor sebacee și asigură hidratarea rădăcinilor. Poți profita și de efectul antifungic al acestui lichid, care ține la distanță mătreața și infecțiile cutanate.

Nu în ultimul rând, aplicarea regulată de oțet de mere susține fortificarea părului și te ajută să ai o podoabă capilară deasă și fără vârfuri despicate.

Cum să prepari acest balsam natural pentru întărirea părului

Rețetă de balsam natural pentru întărirea părului

Toate persoanele care vor să aibă părul fin și lucios fără a apela la substanțe chimice agresive pot încerca cu încredere următorul balsam. Ca să prepari rețeta de mai jos, nu va trebui să cheltuiești mulți bani. Dacă o incluzi în rutina ta de înfrumusețare, vei înlătura impuritățile și celulele moarte care tind să se acumuleze la nivelul scalpului.

Ingrediente

 • 5 linguri de rozmarin proaspăt
 • 2 căni de apă
 • 1 cană de oțet de mere
 • 6 picături de ulei esențial de rozmarin
 • 6 picături de ulei esențial de mentă

Mod de preparare

 • Ia rozmarinul proaspăt și amestecă-l cu apa într-o oală.
 • Încălzește la foc mic timp de 30-40 de minute. Acoperă oala, astfel încât infuzia să nu își piardă proprietățile benefice.
 • După ce s-a scurs intervalul de timp indicat, strecoară infuzia printr-o sită sau pânză fină și las-o să se răcească.
 • De îndată ce infuzia ajunge la temperatura camerei, adaugă oțetul și ambele uleiuri esențiale.
 • Amestecă cu o lingură de lemn și lasă amestecul să stea 12 ore.
 • Toarnă balsamul obținut într-o sticlă cu pulverizator și depozitează-l într-un loc răcoros și întunecat.

Mod de aplicare

 • Spală-te cu șamponul tău obișnuit, apoi separă-ți părul în mai multe șuvițe. Aplică balsamul și întinde-l pe scalp cu mișcări blânde circulare.
 • Lasă-ți părul să se usuce, fără a te clăti. Aplică acest tratament ce ajută la fortificarea părului în fiecare zi.

Podoaba ta capilară este anostă și lipsită de viață? Prepară balsamul natural prezentat în acest articol și vei avea un păr mai sănătos fără a apela la substanțe chimice.

Te-ar mai putea interesa