Bătăturile – 5 remedii naturiste

· 7 decembrie 2016
Când freci bătăturile cu o piatră ponce, ameliorezi durerea experimentată și accelerezi vindecarea. De asemenea, acest truc nu-ți va afecta negativ regiunile mai sensibile ale piciorului.

Bătăturile pot fi o problemă foarte serioasă, provocând îngroșarea și rigidizarea pielii și schimbând culoarea obișnuită a acesteia. Fiind consecința presiunii sau fricțiunii excesive, bătăturile afectează în mod obișnuit picioarele. Cu toate acestea, ele pot apărea și pe alte părți ale corpului care sunt expuse presiunii sau fricțiunii.

Cea mai frecventă cauză a bătăturilor ce apar pe picioare este reprezentată de purtarea încălțărilor prea strâmte pentru perioade lungi de timp. Alte cauze posibile sunt mersul desculț, purtarea încălțărilor fără șosete și sporturile care presupun supunerea picioarelor la presiune în exces.

Pe lângă faptul că sunt foarte inestetice, bătăturile pot provoca durere dacă nu sunt tratate corespunzător. Din fericire, avem la dispoziție numeroase remedii naturiste care facilitează eliminarea calusurilor și ne ajută să avem din nou pielea netedă și moale. Dacă și tu te confrunți cu această problemă, citește în continuare și ia aminte!

5 remedii naturiste pentru a îndepărta bătăturile

Remediu cu piatră ponce și ulei de ricin

Înainte să aplici orice alt tratament împotriva bătăturilor, încearcă să freci regiunea afectată cu o piatră ponce. Acest truc poate fi aplicat chiar și pe cele mai sensibile părți ale piciorului.

Pietrele ponce sunt utile pentru a îndepărta bătăturile deoarece facilitează eliminarea pielii moarte și uscate, ameliorând durerea experimentată și accelerând regenerarea pielii.

Instrucțiuni

 • Înmoaie-ți picioarele într-un lighean cu apă caldă pentru 10 minute.
 • Freacă ușor regiunea afectată cu o piatră ponce, dintr-o parte în alta, pentru trei sau cinci minute.
 • Usucă-ți picioarele și acoperă calusurile cu un tampon din bumbac înmuiat în ulei de ricin. Lasă uleiul să acționeze peste noapte.
 • Dimineața următoare, clătește-ți picioarele bine. Continuă să aplici câteva picături de ulei de ricin de mai multe ori pe tot parcursul zilei.
Printre altele, oțetul alb te ajută să îndepărtezi bătăturile

Remediu cu oțet alb

Datorită conținutului ridicat de acizi care pot face pielea mai moale, oțetul alb reprezintă un ingredient ideal pentru a îndepărta bătăturile. Următorul remediu are proprietăți antibacteriene și antifungice, reducând șansele dezvoltării infecțiilor.

Instrucțiuni

 • Înainte de culcare, amestecă oțet alb cu un volum de trei ori mai mare de apă.
 • Aplică mixtura obținută direct pe bătături.
 • Acoperă regiunea afectată cu un pansament și lasă mixtura să acționeze pe timp de noapte.
 • Dimineața, exfoliază regiunea afectată cu o piatră ponce.
 • La final, spală bine regiunea afectată și aplică o cremă hidratantă de calitate.

Remediu cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este util pentru a trata bătăturile

Cu siguranță ai deja bicarbonat de sodiu în casă. Acest produs acționează ca un exfoliant natural, îndepărtând pielea moartă și bătăturile groase. Mai mult, bicarbonatul de sodiu este util împotriva infecțiilor bacteriene și fungice.

Instrucțiuni

 • Pune două linguri de bicarbonat de sodiu într-un castron și adaugă apă caldă. Înmoaie-ți picioarele în această mixtură pentru 15 minute.
 • Freacă regiunea afectată cu o piatră ponce pentru a îndepărta pielea moartă rămasă.

Remediu cu zeamă de lămâie

Zeama de lămâie te ajută să scapi de bătăturile de la picioare

Acidul citric din componența lămâii înmoaie pielea întărită de bătături, facilitând îndepărtarea acesteia.

Instrucțiuni

 • Aplică zeama de lămâie direct pe bătături și las-o să se usuce. Aplică acest tratament de două sau trei ori pe zi.
 • O altă variantă este să prepari o pastă groasă cu zeamă de lămâie și puțină drojdie de bere. Aplică această pastă pe bătături, acoperă cu un pansament și las-o să acționeze peste noapte.

Remediu cu usturoi

Puțin usturoi te ajută să scapi de bătăturile deranjante

Usturoiul are proprietăți antioxidante, antibiotice, antibacteriene și antifungice utile pentru a elimina bătăturile, în același timp prevenind infecțiile cutanate.

Instrucțiuni

 • Pisează un cățel de usturoi și aplică-l direct pe bătături. Acoperă cu un pansament și lasă-l să acționeze pe timp de noapte. Dimineața, spală-ți picioarele cu apă caldă.
 • O alternativă la acest tratament este să pisezi câțiva căței de usturoi și să-i amesteci cu sare pentru a obține o pastă. Aplică această pastă pe bătături, acoperă cu un pansament și lasă remediul să acționeze pentru trei zile. După ce s-a scurs acest interval, îndepărtează pansamentul, iar bătăturile vor putea fi îndepărtate ușor cu o piatră ponce.