Băutură răcoritoare care accelerează metabolismul

Metabolismul constă într-o serie de procese chimice care transformă energia din alimentele consumate în „combustibil” pentru fiecare celulă și organ în parte. 

Procesele metabolice reglează glicemia și mențin o greutatea corporală stabilă. În plus, acestea joacă un rol important în sistemul cardiovascular și în multe alte activități din organism care îți protejează sănătatea.

Fiecare persoană are un metabolism diferit, în funcție de sex, vârstă, dimensiunea corpului și multe alte aspecte. Totodată, alți factori externi, precum sedentarismul, consumul de alcool și o alimentație necorespunzătoare îl încetinesc. Astfel, nu mai reușești să arzi la fel de multe calorii.

Un metabolism lent nu duce numai la o creștere considerabilă în greutate, ci contribuie și la dezvoltarea anumitor afecțiuni care îți diminuează calitatea vieții.

Din fericire, s-a dovedit că anumite obiceiuri sănătoase și nutrienții potriviți accelerează metabolismul și previn problemele menționate mai sus.

În continuare, îți prezentăm o băutură răcoritoare cu ceai verde, grepfrut și mentă. Acest remediu este ideal pentru persoanele care nu reușesc să slăbească din cauza metabolismului lent.

Încearc-o și tu!

Băutură răcoritoare cu ceai verde, grepfrut și mentă care accelerează metabolismul

Această băutură răcoritoare cu ceai verde, grepfrut și mentă este alegerea ideală pentru toți cei care își doresc să slăbească în mod sănătos.

Deși nu arde grăsimile ca prin minune, consumul regulat al acestui suc natural ajută la detoxifierea organismului și accelerează metabolismul. Aceste efecte se datorează nutrienților din compoziția ingredientelor folosite și numărului lor mic de calorii.

Beneficiile ceaiului verde

Ceaiul verde accelerează metabolismul

Ceaiul verde este consumat în întreaga lume deoarece protejează organismul împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi și previne obezitatea.

Bogat în antioxidanți, vitamine și minerale, ceaiul verde are un număr mic de calorii și accelerează metabolismul, stimulând arderea caloriilor

În plus, ceaiului verde i-au fost atribuite efecte termogenice care ajută la arderea grăsimilor. Consumul regulat al acestei băuturi te ajută să elimini cu până la 19% mai multe grăsimi.

Totodată, ceaiul verde reduce absorbția carbohidraților și a lipidelor în sânge, drept pentru care organismul asimilează mai puține calorii.

Beneficiile grepfrutului

Grepfrutul este unul dintre cele mai recomandate fructe citrice pentru slăbire. Cu un număr mic de calorii și un conținut bogat de apă, acest aliment stimulează pierderea în greutate. Printre altele, grepfrutul ajută la instalarea senzației de sațietate și accelerează metabolismul. 

Proprietățile diuretice, detoxifiante și antioxidante ale grepfrutului contribuie la eliminarea toxinelor și la combaterea retenției de apă. În plus, grepfrutul conține mai bine de 150 de fitonutrienți, majoritatea flavonoide, care sprijină sănătatea aparatului cardiovascular.

Beneficiile mentei

Menta îmbunătățește digestia și metabolismul

Cunoscută pentru efectul său răcoritor, menta stimulează pierderea în greutate și eliminarea toxinelor. Această plantă ajută digestia, întrucât previne arsurile la stomac, facilitează absorbția nutrienților și contribuie la eliminarea deșeurilor din corp.

În plus, menta este antiinflamatoare și conține antioxidanți care relaxează corpul și îl protejează împotriva efectelor negative ale proceselor oxidative.

Cum se prepară această băutură răcoritoare cu ceai verde, grepfrut și mentă?

Grepfrutul accelerează metabolismul

Această băutură hrănitoare și săracă în calorii poate suplimenta o dietă sănătoasă, contribuind la accelerarea metabolismului și la eliminarea kilogramelor în plus. Poți să o servești pe tot parcursul zilei, prima „doză” fiind dimineața, pe stomacul gol.

Ingrediente

 • 1 litru de apă
 • 5 pliculețe de ceai
 • 1 grepfrut
 • 8 frunze de mentă
 • 1 lingură de miere (opțional)

Mod de preparare

 • Pune apa la încălzit. După ce dă în clocot, adaugă pliculețele de ceai verde.
 • Ia vasul de pe foc. Lasă ceaiul să stea deoparte 5-10 minute, apoi adaugă grepfrutul feliat.
 • Adaugă frunzele de mentă și așteaptă cel puțin două ore înainte de a consuma băutura. 
 • Îți recomandăm să o prepari seara pentru a o servi când te trezești.
 • Dacă vrei, poți să o îndulcești cu o lingură de miere de albine.
 • Rezultatele apar în circa două săptămâni.

Pe lângă consumul acestei băuturi, este indicat să îți modifici obiceiurile zilnice pentru a-ți accelera metabolismul și a slăbi în mod sănătos. 

Te-ar mai putea interesa