O băutură energizantă ce îmbunătățește dispoziția

Te simți slăbit sau indispus și nu știi cum să remediezi această problemă? Multe persoane se simt obosite sau triste în anumite momente, cum ar fi schimbarea anotimpului sau stadiile mai complicate ale vieții. Aceste dezechilibre trebuie soluționate în timp util. În caz contrar, pot apărea complicații.

În articolul de azi te invităm să descoperi o băutură energizantă picantă care te poate ajuta să-ți refaci nivelul de energie și să-și îmbunătățești dispoziția. Citește în continuare și nu ezita să încerci următoarea băutură sănătoasă, naturală și revitalizantă!

Cum să te simți mai bine cu o băutură energizantă picantă

Următoarea băutură energizantă se prepară doar cu ingrediente naturale

Cu toții avem o anumită zi sau parte a săptămânii care este în mod special intensă. Din păcate, aceste momente epuizante ne pot afecta atât nivelul de energie, cât și dispoziția.

Pentru a remedia problema, este necesar să apelăm la soluții naturiste, care să ne permită să ne reechilibrăm viața. Astfel, vom face față mai bine perioadelor dificile și nu vom experimenta simptome negative pentru mult timp.

Remediile naturiste ne pot ajuta să ne recăpătăm energia și buna dispoziție fără a fi nevoie să recurgem la tratamente medicamentoase sau la psihoterapie. Dacă urmăm un asemenea tratament din timp, vom avea mereu la îndemână un aliat care să ne ajute să ne refacem nivelul de energie.

Avem la dispoziție numeroase suplimente naturale cu proprietăți stimulatoare și reechilibrante. În acest articol îți propunem însă o variantă mult mai benefică: o băutură energizantă și picantă, pe care o poți servi pe tot parcursul zilei.

Care sunt ingredientele necesare?

Ca să prepari următoarea băutură energizantă, o să ai nevoie de mere

Mere

Sucul de mere are proprietăți de reglare și reprezintă ingredientul de bază al următoarei băuturi energizante. Printre altele, acest suc are un efect alcalinizant, purificator și antioxidant.

Coajă de lămâie

Coaja de lămâie conține mult mai mulți nutrienți decât interiorul fructului. De asemenea, acest ingredient este celebru datorită proprietăților sale alcalinizante, antioxidante și digestive.

Nu în ultimul rând, coaja de lămâie are abilitatea de a fortifica sistemul imunitar, care poate fi afectat atunci când suntem epuizați. În plus, fructele citrice sunt alternative eficiente la medicamentele antidepresive, lămâile fiind în mod special utile în acest scop.

Coajă de portocală

Portocala este un fruct ideal pentru a îmbunătăți dispoziția. Mai mult, portocalele își pot menține prospețimea pentru perioade lungi de timp și reprezintă cel mai eficient fruct în ceea ce privește captarea și transmiterea energiei oferite de lumina solară. De asemenea, portocalele pot fortifica sistemul imunitar.

Ghimbir

Ghimbirul nu ar trebuie să lipsească din dieta ta zilnică. Această rădăcină este un stimulent incredibil, care nu alterează sistemul nervos. Pe lângă faptul că stimulează metabolismul și ne ajută să fim mai activi, ghimbirul combate stresul, durerea și inflamațiile și îmbunătățește digestia.

Scorțișoară

Acest stimulent și afrodiziac excelent este benefic dacă provine din Ceylon. Scorțișoara este unul dintre cele mai bune alimente energizante, având în plus abilitatea de a îmbunătăți dispoziția și de a regla glicemia.

Cardamom

Cardamomul nu este la fel de celebru ca restul ingredientelor de pe această listă, dar aroma și gustul său dulce sunt incredibile. Fiind un stimulent puternic, cardamomul are abilitatea de a îmbunătăți pofta de mâncare, de a preveni oboseala mentală și de a reduce nivelul de stres și anxietate.

Anason stelat

Anasonul este un stimulent natural care poate regla sistemul digestiv și susține eliminarea fluidelor acumulate în exces în organism, ce provoacă balonare.

Piper roșu

Piperul roșu este suficient de picant pentru a stimula metabolismul, având un impact semnificativ asupra consumului de energie. La început, consumă o cantitate mică din acest aliment. Mărește treptat această cantitate pe măsură ce te obișnuiești cu gustul picant al piperului roșu.

Miere

Mierea reprezintă un superaliment oferit de albine. Fiind bogată în vitamine și minerale, mierea este foarte hrănitoare. Te sfătuim să optezi pentru miere în locul altor îndulcitor mai nocivi, precum zahărul.

Care sunt cantitățile necesare pentru a prepara această băutură energizantă?

Următoarea băutură energizantă este ușor de preparat

Ca să prepari această băutură energizantă miraculoasă, ai nevoie de:

 • 1 l de suc de mere preparat acasă (cu ajutorul unui robot de bucătărie) sau din comerț (ecologic, fără aditivi sau zahăr)
 • Coajă de lămâie ecologică
 • Coajă de portocală ecologică
 • 1 felie de ghimbir proaspăt
 • 1 bețișor de scorțișoară Ceylon
 • 1 vârf de cuțit de cardamom
 • 3 steluțe de anason
 • 1 vârf de cuțit de piper roșu
 • 1 lingură (25 g) de miere

Cum se prepară această băutură energizantă picantă?

Urmează pașii de mai jos și în curând vei putea servi această băutură energizantă care îmbunătățește dispoziția:

 • Fierbe sucul de mere, cojile de lămâie și portocală și condimentele pentru 15 minute.
 • Lasă amestecul să stea pentru 10 minute, apoi strecoară-l și adaugă mierea.
 • Poți consuma această băutură energizantă caldă sau rece, în orice moment al zilei. Nu trebuie să o servești neapărat în timpul mesei.
Te-ar mai putea interesa