Băuturile detoxifiante te ajută să slăbești

Dacă adaugi fructe și legume în băuturile detoxifiante, le adaugi o doză generoasă de vitamine și minerale care îți oferă energie. Află mai multe din articolul de azi. 

Știai că băuturile detoxifiante te ajută să slăbești? În ultima vreme, tot mai multe persoane își doresc să se mențină în formă și să ducă un stil de viață sănătos, făcând mai multă mișcare și evitând excesele alimentare.

Însă nu este întotdeauna ușor să adopți o dietă potrivită. În fiecare zi apar noi produse: pudre proteice, sucuri sau pastile care promit să te scape de kilogramele în plus. Dar oare chiar sunt necesare sau benefice aceste suplimente? Adevărul este că, deși pot fi utile, nu este nevoie să apelezi la băuturi dietetice costisitoare.

Înainte de toate, noi îți recomandăm să încerci băuturile detoxifiante. Mai jos îți prezentăm toate beneficiile acestora. După ce vei termina de citit, sigur nu vei ezita să le încerci și tu!

1. Băuturile detoxifiante sunt 100% naturale

Băuturile detoxifiante conțin fructe și legume sănătoase

Dacă vrei să adopți un stil de viață sănătos, este necesar să te ferești de alimentele procesate. Fiind preparate acasă din fructe și legume, poți fi sigur/ă că băuturile detoxifiante nu conțin chimicale și îndulcitori artificiali. 

Multe dintre produsele menționate mai sus, cum ar fi acele pastile „magice,” folosesc extracte din ingrediente similare, însă acestea își pierd multe dintre valorile nutriționale.

În plus, dacă ești obișnuit/ă să consumi băuturi procesate, sucurile detoxifiante reprezintă o modalitate excelentă de a le înlocui cu o alternativă sănătoasă. În acest fel, îți poți satisface pofta de dulce fără să consumi multe calorii.

2. Accelerează metabolismul chiar și atunci când nu faci mișcare

Băuturile detoxifiante acționează ca niște diuretice naturale, ajutând la curățarea organismului de deșeurile care îl împiedică să funcționeze așa cum ar trebui.

În funcție de ingredientele alese, beneficiile diferă. În general, problemele pe care le combat băuturile detoxifiante sunt:

  • Excesul de sodiu
  • Retenția de apă
  • Excesul de calorii

După ce consumi aceste băuturi, te simți mult mai energic. Atunci când mănânci suficiente fructe și legume, obții forța necesară pentru a-ți îndeplini sarcinile zilnice.

Fiind diuretice, băuturile detoxifiante te ajută să slăbești mai ușor, fără să mergi atât de des la sala de fitness.

Totuși, nu uita că a avea un metabolism mai rapid nu înseamnă că poți mânca orice dorești. Suplimentând o dietă sănătoasă, aceste băuturi te ajută să obții mai ușor silueta dorită.

3. Combat problemele digestive

Băuturile detoxifiante combat problemele digestive

Problemele digestive cele mai frecvente sunt:

  • Dureri de stomac
  • Diaree
  • Constipație
  • Probleme la ficat sau colon

Băuturile detoxifiante pot fi un remediu excelent pentru toate neplăcerile enumerate mai sus. Acestea oferă sistemului digestiv nutrienții de care are nevoie pentru a funcționa în mod corespunzător.

Este indicat, de asemenea, ca pe lângă sucurile detoxifiante, să bei și 8 pahare de apă pe zi.

4. Sunt benefice pentru ficat și colon

Dacă vrei să slăbești, trebuie să ții cont întotdeauna de sănătatea ficatului și a colonului. Acestea sunt principalele organe afectate de consumul excesiv de grăsimi, alcool, cofeină și alimente procesate.

De ce sunt atât de importante aceste organe? Colonul are rolul de a extrage lichidele și nutrienții din alimentele consumate. Ficatul filtrează toxinele din alimentele și băuturile pe care le consumi și secretă sucuri gastrice care ajută la descompunerea acestora.

Băuturile detoxifiante sunt benefice atât pentru ficat, cât și pentru colon, deoarece conțin nutrienți care curăță în mod natural și rapid ambele organe.

Îți recomandăm să bei aceste sucuri măcar o dată pe lună, timp de o săptămână. În acest fel, te asiguri că elimini periodic toxinele din corp și previi numeroase probleme de la nivelul ficatului și al colonului.

Nu consuma băuturi detoxifiante în exces

După cum ai observat deja, băuturile detoxifiante oferă numeroase beneficii. Chiar și așa, nu este indicat să cazi în extreme.

Cel mai bine este să adopți o dietă echilibrată și să apelezi la aceste sucuri pentru a-ți îmbunătăți starea de sănătate. Totuși, nu te gândi că acestea sunt o soluție magică pentru a da jos kilogramele în plus.

Totodată, este o idee bună să consumi mai multe tipuri diferite de băuturi detoxifiante. Ai la dispoziție diverse ceaiuri sau sucuri verzi, așa că optează pentru o rețetă diferită de fiecare dată. În acest fel, nu te vei plictisi de aceleași arome și îți va fi mai ușor să le integrezi în stilul tău de viață.

Sursa imaginii reprezentative: wikiHow.com

Te-ar mai putea interesa