Călcâiele crăpate – 8 remedii naturiste

27 noiembrie 2016

Călcâiele crăpate pot fi consecința îngrijirii neadecvate a picioarelor, a deshidratării sau chiar a unor probleme de sănătate mai grave. Acest simptom afectează de obicei straturile exterioare ale pielii călcâielor, dar poate penetra și derma în profunzime, cauzând durere.

Călcâiele crăpate apar atunci când pielea călcâielor se usucă. Problema poate fi agravată de presiunea exercitată de mersul pe jos. În cazuri rare, această problemă poate surveni din cauza unei deficiențe de zinc sau de acizi grași omega-3.

Indiferent de cauză, călcâiele crăpate reprezintă o problemă de natură estetică care poate fi însoțită de durere. Din fericire, avem la dispoziție numeroase remedii naturiste pentru a trata pielea uscată sau crăpată de pe călcâie, astfel încât să evităm complicațiile.

8 remedii naturiste care ne ajută să tratăm călcâiele crăpate

Tratament cu lămâie și glicerină

Există numeroase tratamente naturale pentru a remedia călcâiele crăpate

Următorul remediu naturist face pielea călcâielor mai moale și reduce semnificativ uscarea care apare atunci când pielea începe să se crape.

Instrucțiuni:

 • Toarnă apă caldă într-un castron mare. Adaugă sare gemă, glicerină, zeamă de lămâie și apă de trandafiri. Înmoaie-ți picioarele în acest amestec pentru 15-20 de minute.
 • Utilizează o piatră ponce pentru a face pielea uscată de pe călcâie să devină moale și a îndepărta orice bătături și calusuri.
 • Poți prepara o mixtură cu ingredientele enumerate mai sus și să o aplici direct pe pielea călcâielor. Pune-ți apoi o pereche de șosete și lasă mixtura să acționeze pe timp de noapte.
 • Aplică acest tratament pentru patru sau cinci zile ca să obții rezultatele dorite.

Tratament cu uleiuri sănătoase

Deseori călcâiele crăpate sunt consecința lipsei de umezeală și a deshidratării. Uleiurile esențiale obținute din plante reprezintă o modalitate excelentă de a menține această regiune hidratată și de a remedia problema.

Instrucțiuni:

 • Aplică o cantitate mare de ulei de nucă de cocos sau ulei de măsline pe pielea uscată de pe călcâie pentru a o hidrata.
 • După ce ai aplicat uleiul, pune-ți o pereche de șosete din bumbac și lasă-l să acționeze pe timp de noapte.
 • Dimineața, spală-te pe picioare. Aplică acest tratament în fiecare noapte.

Mască pentru călcâie cu banană și avocado

Această mască cu avocado și banană te ajută să remediezi călcâieie crăpate

Combinate, banana și fructul de avocado pot hidrata pielea uscată și îmbunătăți semnificativ aspectul călcâielor crăpate.

Instrucțiuni:

 • Pisează o banană și un avocado copt. Cu ajutorul unui robot de bucătărie, amestecă-le pentru a obține o pastă. Aplică această pastă pe pielea călcâielor, las-o să acționeze pentru o jumătate de oră, apoi clătește-te.

Tratament cu vaselină și zeamă de lămâie

Vaselina și zeama de lămâie pot penetra adânc pielea, făcând-o mai moale. Din acest motiv, următorul tratament este foarte util pentru a remedia călcâiele crăpate.

Instrucțiuni:

 • Înmoaie-ți călcâiele în apă caldă cu puțină sare pentru 15-20 de minute.
 • Usucă-ți bine călcâiele și aplică o lingură de zeamă de lămâie cu vaselină. Pune-ți o pereche de șosete și lasă mixtura să acționeze pe timp de noapte.

Tratament cu parafină

Printre altele, parafina te ajută să remediezi călcâiele crăpate

Acest remediu excelent este ideal atunci când călcâiele crăpate încep să provoace durere.

Instrucțiuni:

 • Amestecă puțină ceară de parafină și ulei de nucă de cocos sau muștar. Înmoaie tratamentul cu puțină apă fierbinte.
 • De îndată ce s-a răcit, aplică remediul pe călcâie, pune-ți șosete și lasă-l să acționeze toată noaptea.

Tratament cu miere

Mierea este un ingredient natural cu numeroase beneficii pentru piele, putând hidrata acest organ și remedia aspectul porțiunilor uscate sau crăpate.

Instrucțiuni:

 • Amestecă o cană de miere cu un litru de apă caldă.
 • Înmoaie-ți picioarele în această mixtură pentru 15-20 de minute, masându-le ușor.

Exfoliant cu făină de orez

Și făina de orez este utilă pentru a trata călcâieie crăpate

Proprietățile exfoliante ale făinii de orez pot face pielea călcâielor crăpate mai moale, ameliorând semnificativ problema.

Instrucțiuni:

 • Amestecă două sau trei linguri de făină de orez cu părți egale de miere și oțet de mere.
 • Înmoaie-ți picioarele într-un lighean cu apă caldă pentru 20 de minute, apoi aplică pasta exfoliantă cu mișcări blânde de masaj circular.

Frecție cu ovăz

Proprietățile exfoliante naturale ale ovăzului pot face pielea călcâielor să devină mai moale, eliminând rigiditatea și îmbunătățindu-i aspectul.

Instrucțiuni

 • Prepară o pastă cu puțină pudră de ovăz și ulei de jojoba.
 • Aplică acest remediu pe regiunea afectată cu mișcări circulare de masaj. Lasă-l să acționeze pentru 10 minute, apoi clătește cu apă caldă.
Te-ar mai putea interesa