Ceaiul de ghimbir și aloe vera – o băutură naturală - Doza de Sănătate
 

Ceaiul de ghimbir și aloe vera – o băutură naturală

Combinația de ghimbir și aloe vera este ideală pentru a trata problemele gastrice, hipercolesterolemia și nivelurile ridicate de toxine. Citește în continuare pentru a descoperi cum poți să prepari un ceai cu aceste două ingrediente, precum și beneficiile de care poți profita dacă îl consumi.
Ceaiul de ghimbir și aloe vera – o băutură naturală
Renata Sylwia Kosierb Fernández

Verificat și aprobat de nutriționistul Renata Sylwia Kosierb Fernández.

Ultima actualizare: 10 decembrie, 2018

Ceaiul de ghimbir și aloe vera reprezintă una dintre cele mai puternice băuturi curative pe care le putem consuma. Dacă nu ai încercat încă acest ceai, acum a venit momentul să îl incluzi în rutina ta zilnică. Îi vei adora gustul și proprietățile benefice!

În cadrul medicinei naturiste, ghimbirul și aloe vera sunt, fără îndoială, două dintre cele mai celebre și utilizate ingrediente.

  • Aloe vera este o plantă alcătuită din tulpini cărnoase cu multe beneficii.
  • Ghimbirul este o rădăcină utilizată încă din antichitate pentru a trata diverse dureri frecvente.

În articolul de azi te invităm să descoperi de ce este bine să combini cele două ingrediente menționate anterior. Mai jos îți prezentăm toate beneficiile oferite de ceaiul de ghimbir și aloe vera. Nu ezita să îl încerci!

Beneficiile incredibile oferite de ceaiul de ghimbir și aloe vera

Ingrediente pentru ceai cu ghimbir și aloe vera gel

Ceaiul de ghimbir și aloe vera ne oferă mai multe beneficii interesante. În primul rând, această băutură susține starea generală de sănătate a persoanelor de sex feminin.

Femeile ajunse la menopauză ar trebui să bea ceai de ghimbir și aloe vera. Printre altele, acesta reglează greutatea corporală, accelerează metabolismul și previne bufeurile și mâinile și picioarele reci.

Combate gastrita

După cum bine știi, stomacul prezintă mucoasă gastrică. Rolul acesteia este să îl protejeze împotriva acizilor gastrici în timpul digestiei. Din păcate, mucoasa gastrică se poate inflama din mai multe motive, inclusiv din cauza bacteriilor nocive.

Aloe vera este un antiinflamator puternic. Gelul obținut din această plantă poate regenera organismul și ameliora infecțiile, în special pe cele care afectează mucoasa gastrică.

Dar probabil te întrebi cum poate ghimbirul să te ajute să combați gastrita. În fond, cum este posibil ca o rădăcină medicinală cu o aromă atât de puternică să combată hiperaciditatea și gastrita?

Trebuie mai întâi să ținem cont de faptul că ghimbirul inhibă dezvoltarea tuturor tipurilor de bacterii, inclusiv a celor care provoacă gastrită. Astfel, ceaiul de ghimbir și aloe vera protejează stomacul împotriva gastritei și ulcerelor asociate cu infecțiile bacteriene.

Nu în ultimul rând, datorită proprietăților sale antiinflamatoare, ceaiul de ghimbir și aloe vera poate reduce inflamațiile de la nivelul mucoasei gastrice.

Este un analgezic natural

Dacă le combinăm, ghimbirul și aloe vera ne pot ajuta să tratăm probleme ca:

  • Osteoartrita
  • Durerile musculare
  • Durerile de cap
  • Durerile menstruale
  • Presiunea asociată cu varicele

Ghimbirul acționează ca un analgezic natural, având un efect asemănător cu ibuprofenul. Aloe vera este un remediu antiinflamator puternic, foarte util pentru a combate problemele asociate artritei și durerilor menstruale.

Chiar merită să încerci băutura preparată cu aceste două ingrediente!

Stimulează pierderea în greutate

Scădere în greutate cu ghimbir și aloe vera

Ceaiul de ghimbir și aloe vera acționează ca un agent depurativ. Acesta este foarte util pentru a elimina toxinele și orice alte reziduuri acumulate în organism, beneficiu datorat conținutului de sabur al gelului de aloe vera.

Mai mult, ceaiul de ghimbir și aloe vera accelerează metabolismul. Astfel, această băutură susține arderea grăsimii inestetice depuse în jurul taliei. De asemenea, ceaiul de ghimbir și aloe vera este (grație primului ingredient) foarte sățios.

În combinație cu ghimbirul, aloe vera stimulează mișcările intestinale, având un efect laxativ natural. Toate aceste beneficii susțin pierderea în greutate sănătoasă.

Reduce nivelul de colesterol

Consumul zilnic de ceai de ghimbir și aloe vera îți poate reduce semnificativ nivelul de trigliceride și de colesterol „rău” (LDL). Când este administrat în mod corect, ghimbirul are aproape același efect ca medicamentul Atorvastatinum, ce reduce nivelul colesterolului.

În ceea ce privește aloe vera, gelul conținut de frunzele acesteia protejează sănătatea cardiacă. Acest beneficiu se datorează conținutului său de germaniu, un oligoelement prezent și în usturoi.

Cum se prepară ceaiul de ghimbir și aloe vera

Ceaiul de ghimbir și aloe vera

Ingrediente

  • ½ linguriță de ghimbir proaspăt ras
  • 1 lingură de gel de aloe vera
  • 1 cană de apă
  • 1 linguriță de miere

Mod de preparare

  • Mai întâi, reține că nu ai voie să consumi mai mult de 3 g de ghimbir pe zi. Consumat în exces, acest ingredient poate cauza efecte secundare nedorite.
  • Adu apa la punctul de fierbere.
  • De îndată ce începe să dea în clocot, adaugă ghimbirul proaspăt ras și gelul de aloe vera (substanța transparentă din interiorul frunzelor de aloe).
  • Lasă amestecul să fiarbă pentru 15 minute, apoi ia-l de pe foc și lasă-l să stea încă 10 minute.
  • Strecoară infuzia înainte de a o servi. Îndulcește cu puțină miere și bea acest ceai dimineața, la micul dejun.

Rezultatele obținute te vor uimi!

Contraindicații

Dacă suferi de hipertensiune arterială, boala Crohn sau pietre la rinichi, nu consuma ghimbir. Gelul de aloe vera devine periculos doar dacă este consumat în cantități foarte mari. Cantitatea prescrisă în rețeta de mai sus este sănătoasă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Vogler, B. K., & Ernst, E. (1999). Aloe vera: A systematic review of its clinical effectiveness. British Journal of General Practice.
  • Radha, M. H., & Laxmipriya, N. P. (2015). Evaluation of biological properties and clinical effectiveness of Aloe vera: A systematic review. Journal of Traditional and Complementary Medicine. https://doi.org/10.1016/j.jtcme.2014.10.006
  • Ali, B. H., Blunden, G., Tanira, M. O., & Nemmar, A. (2008). Some phytochemical, pharmacological and toxicological properties of ginger (Zingiber officinale Roscoe): A review of recent research. Food and Chemical Toxicology. https://doi.org/10.1016/j.fct.2007.09.085

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.