Ceaiul de scorțișoară – 5 moduri să îl consumi

Următoarele idei interesante te ajută să consumi ceaiul de scorțișoară și să profiți de toate beneficiile sale în moduri creative și neașteptate. Citește în continuare și ia aminte!
Ceaiul de scorțișoară oferă numeroase beneficii pentru sănătate

Ceaiul de scorțișoară ajută la detoxificarea organismului, scăderea glicemiei, pierderea în greutate și reglarea ciclului menstrual. Această băutură poate ameliora indigestia datorită conținutului său semnificativ de magneziu, fier, calciu, fibre și vitamina C și B1.

Nu în ultimul rând, scorțișoara prezintă și proprietăți relaxante. Aroma sa intensă este ideală pentru a împrospăta aerul din locuință, birou sau automobil.

5 moduri creative de a consuma ceaiul de scorțișoară

Cea mai bună modalitate de a profita de beneficiile scorțișoarei este să o consumi sub formă de ceai. În timpul fierberii, acest condiment își eliberează proprietățile medicinale.

Din păcate, servirea regulată a unei căni de ceai fierbinte poate deveni un obicei anost. Ca să îți dăm o mână de ajutor, în articolul de azi te invităm să descoperi câteva moduri interesante de a prepara ceaiul de scorțișoară. Fiecare dintre următoarele rețete îți oferă o aromă unică.

1. Ceai de scorțișoară rece

Această variantă de a consuma ceaiul de scorțișoară este ideală pentru zilele toride de vară. Ca să profiți de beneficiile menționate anterior, poți servi o cană de ceai după prânz (ca gustare) sau după cină.

Citește și: Apa cu scorțișoară te ajută să pierzi în greutate

Ingrediente pentru 4 căni

  • 1 l de apă
  • 1 bețișor de scorțișoară tăiat în bucăți
  • Miere (ingredient opțional)

Mod de preparare

  • Mai întâi, adu litrul de apă la punctul de fierbere.
  • De îndată ce încep să se formeze bule pe suprafața apei, adaugă bețișorul de scorțișoară.
  • Lasă să fiarbă pentru 10 minute, apoi toarnă într-o carafă și lasă ceaiul să ajungă la temperatura camerei.
  • Pune carafa în frigider pentru 30 de minute, astfel încât băutura să se răcească.
  • După ce s-a scurs intervalul de timp menționat, scoate carafa din frigider și servește ceaiul de scorțișoară preparat.

Dacă nu ți se pare că ceaiul de scorțișoară rece are un gust plăcut, poți să îl îndulcești cu 1-2 linguri de miere.

2. Înghețată cu ceai de scorțișoară

Ceaiul de scorțișoară poate fi inclus într-o înghețată delicioasă

Ingrediente

  • 2 căni (460 g) de smântână grasă
  • 1 cutie mică de lapte condensat
  • 5 lingurițe (50 ml) de extract de scorțișoară

Mod de preparare

  • Începe prin a bate smântâna pentru a o transforma în frișcă.
  • Pune laptele condensat într-un castron mic.
  • Apoi, adaugă extractul de scorțișoară și amestecă bine.
  • Combină frișca obținută din smântână cu mixtura de ceai de scorțișoară și lapte condensat.
  • Bate până obții o textură omogenă
  • Pune amestecul în frigider pentru o zi întreagă, apoi sevește!

3. Iaurt cu ceai de scorțișoară

Ingrediente

  • 1 l de lapte degresat
  • 1 cană (125 g) de iaurt simplu degresat
  • 4 linguri (25 g) de lapte praf degresat
  • 2 linguri (15 g) de miere
  • 1 cană (250 ml) de ceai de scorțișoară

Mod de preparare

  • Mai întâi, încălzește laptele într-o cratiță.
  • De îndată ce s-a încălzit, adaugă ceaiul de scorțișoară și laptele praf. Amestecă până când toate ingredientele se dizolvă.
  • Pune iaurtul într-un recipient mare.
  • Cu ajutorul unui tel, bate amestecul din cratiță împreună cu iaurtul pentru câteva minute (ca să simplifici procesul, poți folosi un robot de bucătărie).
  • Toarnă noul amestec în 7 recipiente de sticlă mici și lasă-l să stea timp de 8-12 ore.
  • După ce s-a scurs intervalul de timp indicat, acoperă recipientele și depozitează-le în frigider pentru cel puțin câteva ore înainte de a consuma iaurtul.

4. Ceai de scorțișoară cu ceai englezesc

Ceaiul de scorțișoară poate fi combinat și cu alte băuturi

Ceaiul englezesc este o băutură clasică pe care multe persoane o adoră. Dacă vrei să bei ceai de scorțișoară, dar nu vrei să renunți nici la cel englezesc, următoarea combinație ți se va părea incredibilă. Consumă băutura de mai jos când este frig afară și dorești să servești o cană de ceva cald împreună cu familia și prietenii.

Ingrediente

  • 1 cană (200 ml) de apă
  • 1 linguriță (5 g) de ceai englezesc
  • 1 bețișor de scorțișoară

Mod de preparare

  • Încălzește apa, dar nu o aduce la punctul de fierbere.
  • Încălzește-o doar până când încep să apară bule la suprafață, adică când este pe cale să dea în clocot.
  • Adaugă ceaiul englezesc și amestecă până ce apa se închide la culoare.
  • Servește băutura și adaugă scorțișoară fiecărei căni.
  • Este esențial să te asigură că băutura este caldă când o servești.
  • Ca să o îndulcești, poți să adaugi miere sau Stevia rebaudiana.

5. Tocană de vită cu scorțișoară și cartofi

Ceaiul de scorțișoară te ajută să prepari și o tocăniță delicioasă

Următoarea modalitate inedită de a profita de beneficiile ceaiului de scorțișoară te va ajuta să oferi o aromă specială tocăniței de vită. Dacă nu îți place gustul acestei băuturi sau dacă o consumi atât de frecvent încât te-ai plictisit de ea, rețeta de mai jos îți permite să continui să te bucuri de proprietățile incredibile ale scorțișoarei.

Rareori auzim vorbindu-se despre ceaiul de scorțișoară și tocănițe în același timp. Deși combinația pe care urmează să ți-o prezentăm este neobișnuită, această rețetă prezintă niște beneficii incredibile pentru sănătate.

Te sfătuim să prepari tocană de vită cu scorțișoară și cartofi pentru o cină în familie sau pentru prânzul din ziua de Crăciun. O poți combina cu orice alte preparate vrei, atât timp cât acestea sunt gustoase.

Te sfătuim să citești: Ceai verde, ghimbir și scorțișoară zilnic

Ingrediente

  • Ulei de măsline
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 ceapă mare
  • 900 g (2 livre) de carne de vită
  • Piper
  • Șofran
  • 1 cană (250 ml) de ceai de scorțișoară
  • 900 g (2 livre) de cartofi

Mod de preparare

  • Mai întâi, încălzește uleiul și gătește ceapa și o parte din usturoi în stil sote într-o tigaie.
  • De îndată ce devin aurii, adaugă carnea, restul usturoiului, piperul, șofranul și ceaiul de scorțișoară.
  • Amestecă bine și sotează până ce carnea devine fragedă.
  • Adaugă cartofii tocați și lasă să soteze până ce cartofii devin moi.