Cele mai erogene părți ale corpului, potrivit datelor științifice

11 martie 2017

Oamenii de știință din Anglia și din Africa de Sud au descoperit că zonele cele mai erogene ale corpului uman nu corespund convingerilor noastre tradiționale.

Filme și seriale recente, cum ar fi Kiki sau Masters of Sex ne-au arătat că plăcerea sexuală nu se obține într-un singur fel. La oameni, sexul nu se limitează doar la penis și la vagin. 

De fapt, zona care ne produce cea mai multă plăcere este creierul. Așa se explică prezența fetișurilor, de exemplu. Acestea nu sunt un lucru rău, atât timp cât ambele părți se pun de acord asupra a ceea ce doresc să încerce în pat.

În ciuda preferințelor personale, în orice relație sunt prezente și elemente comune, care se regăsesc la majoritatea oamenilor. Acest fapt este confirmat și de un studiu realizat în 2014, la care au participat 800 de persoane din Anglia și din Africa Subsahariană.

Este important de remarcat că a fost aleasă o analiză în plan multicultural, pentru a observa dacă obiceiurile sau moravurile culturale influențează în vreun fel situația.

Rezultatele studiului au scos la lumină multe elemente surprinzătoare:

 • În primul rând, rasa, originea, vârsta și orientarea sexuală nu au nicio importanță în plan sexual.
 • Un alt lucru neașteptat este faptul că picioarele nu au fost incluse în rândul zonelor erogene.
 • Poate că pentru unii oameni această parte a corpului stârnește plăcere sau se leagă de un anumit fetiș, dar ideea că laba piciorului conține neurotransmițători care ne stimulează în același fel ca atingerile în zonele genitale este un mit.
 • Probabil că diferențele țin de această zonă dintre fetiș și mit. Sunt oameni care preferă anumite practici, pe când alții le resping. Oricum ar fi, reacția corpului este aceeași.

Zonele cele mai erogene pentru bărbați și pentru femei

Este bine să descoperi zonele erogene ale partenerului

Sexul a fost inclus în mod tradițional în „sectorul” masculin. În anii 1990 încă mai existau dezbateri cu privire la existența conceptului de orgasm la femei.

Este important de remarcat că ejacularea feminină nu a fost pusă niciodată la îndoială, ci numai abilitatea femeilor de a ajunge la orgasm. În ziua de azi, există mulți cercetători care încearcă să o ateste științific.

Ulterior, s-a afirmat că femeile au chiar mai multe zone erogene. În timp ce la bărbați, acestea se limitează, în general, la penis, testicule și anus, femeile prezintă un spectru mult mai larg, lucru care a fost confirmat și de studiul amintit.

Este uimitor cât de excitantă poate fi pentru o femeie o atingere pe partea din spate a picioarelor. Același lucru este valabil și pentru scalp sau abdomen.

Se pare că femeile sunt mai avantaje decât bărbații sub acest aspect, având cu 10 zone erogene mai mult.

Femeile au mai multe zone erogene decât bărbații

Printre acestea, amintim:

 • Vulvă
 • Buze
 • Gât
 • Piept și sfârcuri
 • Partea interioară a coapselor
 • Urechi

Pentru bărbați, cele mai importante zone erotice sunt:

 • Penisul
 • Buzele
 • Partea interioară a coapselor
 • Gâtul
 • Sfârcurile
 • Perineul
 • Urechile

Stimularea oricăreia dintre aceste zone produce un efect, însă nu are sens să te concentrezi pe toate deodată. Tuturor ne place un ritm mai lent.

Tocmai de aceea, introducerea unui sărut în timpul unui joc erotic este mult mai eficient decât o atingere neașteptată. Seducția este cea care asigură succesul. 

Potrivit neuroștiinței, punctul G se află în creier

Gâtul este una dintre cele mai erogene zone ale corpului

Alte studii din domeniul neuroștiinței au dezvăluit că mintea este capabilă de a sexualiza orice parte a corpului. 

Poți simți o plăcere intensă chiar și atunci când partenerul îți sărută vârfurile degetelor. Această acțiune provoacă o serie de gânduri automate. Fără să fim pe deplin conștienți, în mintea noastră se produc mai multe asocieri din care rezultă senzația erotică. 

Astfel, este posibil să te topești atunci când simți atingerea partenerului tău pe o anumită parte a corpului, doar pentru că înainte de asta ați avut o conversație care făcea referire la acest contact fizic.

Previzualizarea scenei care va urma sau a dorinței sexuale poate provoca multă plăcere. Prin urmare, putem afirma că imaginația este unul dintre cele mai erotice instrumente pe care le avem la îndemână. 

Imaginile pe care le proiectezi în mintea ta stimulează și generează excitație. Deci, dacă vrei să-ți potențezi energia sexuală, îți sugerăm să te concentrezi asupra minții tale și să îți îmbogățești imaginația.

Te-ar mai putea interesa