Colesterol redus cu 5 plante medicinale

· 10 iunie 2016

Ai fost recent diagnosticat cu un nivel de colesterol ridicat? Medicul ți-a spus cumva că sângele tău conține grăsime în exces și că sănătatea ta poate fi prejudiciată dacă această substanță se acumulează în vene și artere?

Cu toții trebuie să luăm măsuri de precauție pentru a ne echilibra nivelul de colesterol din organism. Dar cum putem face asta? Răspunsul este simplu: există numeroase plante medicinale care ne pot ajuta în acest scop. În articolul de azi îți vom prezenta câteva dintre acestea.

Plante medicinale care pot reduce nivelul de colesterol

Un nivel ridicat de colesterol poate cauza diverse probleme de sănătate

Organismul are nevoie de colesterol pentru a îndeplini numeroase sarcini, inclusiv sintetizarea celulelor și a hormonilor noi în scopul de a efectua diverse funcții. Însă, din cauza anumitor obiceiuri zilnice nesănătoase, colesterolul se poate acumula în exces, caz în care ficatul nu mai poate elimina în mod adecvat această substanță din organism.

Unele persoane au un nivel ridicat de colesterol în ciuda faptului că mănâncă bine și au un stil de viață sănătos. În această situație, cauza este o problemă în organism, iar pacientul are nevoie de îngrijire medicală imediată.

Te sfătuim să-ți monitorizezi atent dieta, să efectuezi exerciții în mod regulat și să urmezi sfaturile medicului tău. Dacă alegi să incluzi următoarele ceaiuri din plante în alimentația ta zilnică, te asigurăm că vei avea numai de câștigat.

1. Păpădia

Ceaiul de păpădie poate reduce nivelul de colesterol

Această plantă poate fi procurată cu ușurință și este foarte benefică pentru sistemul digestiv. Desigur, printre beneficiile păpădiei se numără şi abilitatea sa de a reduce nivelul de colesterol din sânge. Cum funcționează acest beneficiu?

Păpădia te poate ajuta să ții sub control numărul de lipide din sângele tău și să-ți reglezi metabolismul. Este o plantă minunată. Poți bea infuzie de păpădie de două ori pe zi, dimineața și după-amiaza, după primele două mese principale ale zilei. Pur și simplu fierbe o cană de apă cu o linguriță de păpădie.

2. Ceai de semințe pentru păsări

Semințele pentru păsări asigură un nivel optim de colesterol

Ai mai auzit până acum de această băutură? Este un remediu delicios pentru a ține sub control greutatea corporală și a reduce nivelul de colesterol. Experții susțin că ceaiul de semințe pentru păsări este unul dintre cele mai eficiente, accesibile și potente modalități de a ține sub control colesterolul.

Ceaiul de semințe pentru păsări luptă împotriva grăsimii din sânge, facilitând eliminarea acesteia. Vrei să știi cum se prepară? Este simplu: achiziționează semințe comestibile pentru păsări și fierbe o lingură din acestea într-o cană de apă timp de zece minute. Bea lichidul de două ori pe zi, fără a-l scurge. Nu vei regreta!

3. Ceai verde cu usturoi

Cu siguranță această combinație te surprinde. Usturoiul are proprietăți curative, printre care se numără și abilitatea de a dilata arterele și a îmbunătăţi circulația sanguinăcu alte cuvinte, este un vasodilatator natural.

Mai mult, acest ingredient poate regla tensiunea arterială și are un efect diuretic. În amestec cu ceaiul verde, proprietățile benefice ale usturoiului vor fi amplificate considerabil.

Pentru a prepara infuzia, fierbe doi căței de usturoi cruzi și zdrobiți cu o cană de ceai verde timp de zece minute. Oprește focul și lasă lichidul să infuzeze timp de cinci minute. Strecoară ceaiul preparat și adaugă zeama obținută dintr-o jumătate de lămâie verde. Bea ceaiul între mese și înainte de culcare.

4. Armurariu

Armurariul scade nivelul de colesterol imediat

Armurariul este un ingredient natural incredibil, ce are abilitatea de a îngriji ficatul și de a regla nivelul de colesterol. Această plantă ajută la eliminarea grăsimilor și a lipidelor, facilitând menținerea unui metabolism sănătos în organism. Este posibil ca armurariul să fie exact ceea ce căutai pentru a-ți reduce nivelul de colesterol și trigliceride.

Poți achiziționa tablete sau ceaiuri de armurariu din plafar. Consumă un produs pe bază de armurariu de două ori pe zi, după mesele principale. Rezultatele dorite nu vor apărea dacă nu dai dovadă de puțină consecvență.

5. Coajă de portocală

Coaja de portocală îți echilibrează nivelul de colesterol

Deși portocalele nu sunt plante, ci fructe, nu putem să nu-ți prezentăm următorul remediu. Conform unui studiu realizat în cadrul mai multor universități din Statele Unite, coaja de portocală conține flavonoide cu abilitatea de a lupta împotriva colesterolului. De fapt, coaja fructului are un conținut de flavonoide cu 20% mai mare decât cel al sucului de portocale.

Nu ezita să încerci infuzia de coajă de portocală. Pur și simplu fierbe o lingură și jumătate de coajă de portocală rasă cu o cană de apă și adaugă o linguriță de miere. Aroma infuziei va fi senzațională, iar rezultatele obținute nu te vor dezamăgi. Bea infuzia de două ori pe zi, după mesele principale. Te asigurăm că nu vei regreta!