Combate gastrita cu un remediu natural simplu și eficient

Deși acest remediu ameliorează simptomele gastritei, este important, de asemenea, să urmezi o dietă sănătoasă și să respecți recomandările medicului.

Ce este gastrita? Stomacul este căptușit cu un strat de celule care poartă denumirea de mucoasă gastrică. Rolul său este de a proteja stomacul împotriva daunelor cauzate de sucurile gastrice. Acest agent protector previne formarea ulcerului. În plus, ea are un rol important în reglarea nivelului de pH.

Cu toate acestea, după ce este expusă anumitor factori, mucoasa gastrică se poate irita, iar rezistența sa scade. Dacă această problemă nu este ținută sub control, se poate transforma într-o afecțiune numită gastrită.

Gastrita este una dintre cele mai frecvente boli digestive. Aceasta este caracterizată de o senzație de arsură în partea de sus a stomacului, însoțită de inflamații și dureri.

Gastrita se poate dezvolta diferit în cazul fiecărei persoane. În general, simptomele pe care le provoacă sunt greață, gaze intestinale și disconfort general. Această boală poate fi cauzată de un abuz de medicamente, o dietă necorespunzătoare, fumat sau infecția cu Helicobacter pylori.

Tratamentul gastritei impune modificări drastice în alimentație și administrarea regulată a anumitor medicamente.

Din fericire, există și câteva remedii naturale care accelerează vindecarea și îmbunătățesc funcțiile digestive. Printre acestea, se află și un tratament simplu care utilizează doar două ingrediente. Acesta ameliorează durerea și alte simptome ale gastritei.

Ce conține acest remediu natural pentru gastrită?

Remediul natural pe care ți-l prezentăm în acest articol este un sirop pe bază de aloe vera și miere. Proprietățile celor două ingrediente ajută la reducerea rapidă a simptomelor gastritei.

Gelul de aloe vera se amestecă foarte ușor cu mierea de albine, iar produsul final poate fi folosit atât de copii, cât și de adulți.

Astăzi îți prezentăm principalele proprietăți ale ingredientelor folosite.

Proprietățile gelului de aloe vera

Gelul de aloe vera ameliorează gastrita

Gelul de aloe vera este un ingredient foarte popular, apreciat în întreaga lume pentru conținutul său nutrițional bogat. Acest produs conține o doză ridicată de antioxidanți, vitamine și minerale care îi oferă proprietăți antiinflamatoare, detoxifiante și antimicrobiene.

Consumul de gel de aloe vera îmbunătățește procesele digestive, reduce inflamațiile și are un ușor efect laxativ care facilitează eliminarea deșeurilor.

Aloe vera conține o substanță numită aloină. Aceasta îmbunătățește tranzitul intestinal și flora microbiană.

Totodată, gelul acestei plante conține mucilagiu, un ingredient activ care reface și protejează mucoasa gastrică. Prin urmare, ajută la tratarea ulcerului și a hiperacidității.

Efectul terapeutic al gelului de aloe vera contribuie la vindecarea țesuturilor afectate de gastrită și protejează stomacul împotriva unor noi atacuri.

Acest gel minunat este și un ingredient alcalin, ajutând la echilibrarea nivelului de pH din corp.

Proprietățile mierii de albine

Mierea de albine ameliorează gastrita

Mierea de albine ecologică este un aliment complet, încărcat cu nutrienți esențiali. Acest produs se remarcă prin puterea sa energetică și multiplele întrebuințări în medicină și cosmetică.

Mierea de albine are un conținut bogat de glucoză și fructoză, două zaharuri naturale care se absorb foarte ușor în intestine.

Totodată, mierea conține fibre și enzime naturale care îmbunătățesc digestia și reduc inflamațiile.

Nu se cunosc cu exactitate ingredientele active din miere care ajută la ameliorarea simptomelor gastritei, însă unii specialiști susțin că acest efect pozitiv se datorează abilității sale de a încetini dezvoltarea bacteriilor.

Cum se prepară acest remediu natural care combate gastrita?

Un smoothie cu aloe și miere combate gastrita

Acest tratament cu aloe vera și miere de albine suplimentează tratamentele medicamentoase ale gastritei, fiind de mare ajutor persoanelor care se confruntă des cu problemele cauzate de această afecțiune.

Tratamentul este foarte ușor de preparat, iar ingredientele se găsesc cu ușurință în orice magazin naturist.

Ingrediente

  • 2 căni de apă
  • 1/4 cană de gel de aloe vera
  • 2 linguri de miere de albine ecologică

Mod de preparare

  • Extrage gelul dintr-o frunză întreagă de aloe vera. Pune-l în blender împreună cu apa și mierea de albine.
  • Procesează ingredientele timp de câteva minute, până obții un amestec fin.

Mod de consum

  • Atunci când te confrunți cu primele simptome ale gastritei, toarnă această băutură într-un pahar și bea-o cu înghițituri mici. Consumă remediul de maxim două ori pe zi.
  • Evită să iei o cantitate mai mare decât cea recomandată, deoarece proprietățile sale laxative pot provoca efecte nedorite.

Deși este eficient, nu uita că acest smoothie nu înlocuiește medicamentele sau recomandările medicului.

În plus, este foarte important să adopți o dietă sănătoasă și echilibrată pentru a te bucura de toate beneficiile care le oferă acest tratament.

Te-ar mai putea interesa