Cele mai importante criterii de selecție a unui partener

Cu toții vrem relații perfecte, dar multe persoane nu știu ce anume ar trebui să caute. Să vedem care sunt cele mai importante criterii de selecție a partenerului ideal. 

Atunci când ne căutăm un partener, uităm să ținem cont de aspectele esențiale și ne concentrăm mai mult asupra caracteristicilor mai puțin importante.

În baza acestui raționament superficial, găsim persoane care se încadrează în tiparul construit în mintea noastră: păr blond sau castaniu, scund sau înalt, matur sau copilăros, amuzant sau serios.

Acest proces de selecție provoacă diverse dificultăți pe termen lung, atunci când ne dăm seama că nu avem o conexiune cu partenerul la un nivel profund. Astfel, apar problemele în relația de cuplu.

Ce ar trebui să căutăm de fapt la un partener? Astăzi îți prezentăm tocmai aceste criterii de bază.

Căutarea unui partener trebuie să fie o decizie conștientă

Căutarea unui partener este o decizie conștientă

Căutarea unui partener trebuie să fie o decizie conștientă. Este important să fii suficient de matur pentru a ști ce îți dorești cu adevărat.

În primul rând, este adevărat că nu există acea persoană perfectă, care să întrunească toate caracteristicile pe care le cauți tu. Însă te poți asigura că partenerul ales este cel mai potrivit pentru tine. Cel mai important este să acorzi atenție anumitor aspecte esențiale care îți dezvăluie dacă relația are sau nu un viitor.

Temerile sale Trebuie să cunoști temerile omului pe care ți-l dorești ca partener

Orice om are anumite frici. Însă unele dintre temerile partenerului de viață pot afecta în mod negativ relația de cuplu.

De exemplu, dacă persoanei alese de tine îi este frică de singurătate, este posibil să apară o problemă precum dependența. Poți deveni copleșit  de anumite comportamente ale partenerului pe care acesta le adoptă pentru a se simți sigur pe relația voastră și pentru a se asigura că nu îl vei părăsi.

Citește și: Înainte să începi o relație nouă, răspunde la următoarele 8 întrebări

Totodată, mai există și teama de infidelitate. Aceasta poate fi foarte puternică, mai ales dacă partenerul a mai fost înșelat într-o relație anterioară. Este o situație complicată, deoarece această frică poate fi interpretată ca o lipsă a încrederii lui în tine. Astfel, poți fi bombardat cu întrebări precum: „De unde vii?,” „Cu cine ai fost?,” iar partenerul poate încerca să te controleze permanent prin intermediul apelurilor telefonice și al rețelelor de socializare.

Acordă o atenție deosebită temerilor unui posibil partener și află care sunt acestea înainte de a intra într-o relație serioasă.

Personalitatea lui

Personalitatea este un criteriu important de selecție a unui partener

Se spune că lucrurile opuse se atrag. În realitate, este necesar ca personalitatea ta să fie măcar parțial asemănătoare cu a partenerului. De exemplu, dacă unul din voi este foarte ordonat, iar celălalt foarte dezordonat, pot apărea anumite conflicte.

Nu poți schimba persoana de lângă tine. Acesta este un adevăr care nu trebuie ignorat. Poate că diferențele dintre tine și partenerul tău nu te deranjează la început. Asigură-te că situația va rămâne așa și pe viitor.

În timp, anumite lucruri pe care le acceptai la începutul relației vor începe să te deranjeze. Nu lăsa pasiunea de la început să te orbească. Dacă îți cauți partenerul ideal, trebuie să ții mereu ochii deschiși.

Stilul de comunicare

Unele persoane întâmpină dificultăți în abordarea anumitor subiecte, în timp ce altele pot discuta despre absolut orice.

Comunicarea este esențială în orice relație. Dacă acest criteriu nu este îndeplinit, totul se prăbușește. Lipsa comunicării și a înțelegerii reciproce poate genera numeroase probleme.

Îți recomandăm să citești și: Cum să ai o relație de cuplu benefică

Este important să descoperi care este stilul de comunicare al persoanei de care ești interesat. Te ascultă cu adevărat? Îți povestește cu sinceritate tot ce se întâmplă? Te minte de obicei?

Dacă știi toate aceste lucruri, îți poți da seama dacă relația voastră va funcționa și pe viitor.

Ce te atrage la potențialul partener?

Trebuie să fii realist atunci când îți cauți un partener

Atunci când îți cauți un partener, idealizarea te orbește. Te lași purtat de val și uiți de toate aspectele menționate mai sus.

Este important să încerci să fii realist. După un timp, magia dispare și va trebui să munciți amândoi pentru ca relația să nu se destrame. Ce anume vă va ține împreună în acel moment? Trebuie să existe un liant. Poate fi simțul umorului sau altă trăsătură a partenerului care te atrage. Trebuie să fie ceva special și unic. În caz contrar, vei simți că persoana aleasă nu este cea potrivită pentru tine și că lipsește ceva în relația voastră.

Căutarea unui partener nu este obiectivul fiecărei persoane. Uneori, ne lăsăm în voia sorții și așteptăm să apară cineva în viața noastră. Dacă te încadrezi totuși în categoria „căutătorilor” activi, ține cont de recomandările noastre pentru a construi o relație solidă și durabilă.

Te-ar mai putea interesa