Cum să îndepărtezi negii fără a lăsa cicatrice

Gelul de aloe vera este foarte util pentru a îndepărta negii. Datorită proprietăților sale benefice, acest ingredient accelerează procesul de vindecare a pielii, prevenind astfel formarea cicatricelor.

Negii reprezintă excrescențe mici și nedureroase, care se pot dezvolta oriunde pe suprafața pielii și care se pot răspândi foarte ușor. Această problemă este cauzată de unul dintre numeroasele tipuri de virus papiloma uman, care prezintă aproximativ 70 de subtipuri.

După ce o persoană este infectată cu virusul papiloma uman, pot trece mai multe zile sau chiar săptămâni până când apar negii. În majoritatea cazurilor, aceste excrescențe sunt benigne și nu constituie un pericol pentru sănătate. Însă unii negi pot cauza durere și pot crește foarte mult, alterând aspectul pielii.

Îndepărtarea negilor este un proces complicat, necesitând timp și răbdare pentru a da randament. Vestea bună este că avem la dispoziție numeroase tratamente naturiste care ne pot ajuta să remediem această problemă, prevenind simultan cicatricele.

6 remedii naturiste pentru a îndepărta negii

Remediu cu suc de cartofi

Avem la dispoziție numeroase remedii naturiste pentru a trata negii

Sucul de cartofi accelerează procesul de vindecare a pielii, putând îndepărta negii într-un timp scurt.

Instrucțiuni

 • Taie un cartof în felii și utilizează una dintre acestea pentru a freca regiunea afectată de mai multe ori pe zi. Aplică acest remediu zilnic până când negii dispar.
 • O altă variantă este să utilizezi partea interioară a cartofului pentru a prepara o pastă. Aplică această pastă pe regiunea afectată noaptea și acoperă cu un pansament, astfel încât remediul să poată acționa în timp ce dormi. Îndepărtează pansamentul și pasta dimineața.

Citește și: Scapă de negi cu un singur ingredient!

Remediu cu oțet de mere

Acidul din compoziția oțetului de mere este un compus activ care ajută la îndepărtarea excrescențelor de pe piele. Mai mult, oțetul de mere are un efect antibiotic foarte puternic, facilitând eliminarea virusului care provoacă schimbări la nivelul pielii.

Instrucțiuni

 • Spală regiunea afectată cu apă și săpun antibacterian.
 • Înmoaie puțină vată în oțet de mere și aplică remediul pe regiunea afectată. Utilizează leucoplast pentru ca vata să nu se miște.
 • Lasă remediul să acționeze pentru o oră.
 • Aplică acest tratament în fiecare zi.

Remediu cu banană

Coaja de banană te ajută să tratezi negii

Deși le aruncăm de obicei la gunoi, cojile de banană conțin nutrienți ce au numeroase utilizări. În ceea ce privește subiectul articolului de azi, acești nutrienți pot susține îndepărtarea negilor. Acest beneficiu se datorează conținutului de potasiu și acid salicilic al cojii de banană.

Instrucțiuni

 • Taie o coajă de banană în bucăți și utilizează bucățile pentru a acoperi negii. Partea interioară a cojii (cea albă) trebuie să intre în contact cu pielea.
 • Lasă remediul să acționeze timp de câteva ore.
 • Aplică acest tratament de mai multe ori în fiecare zi.

Remediu cu ceapă

Ceapa are proprietăți antivirale și antibiotice și abilitatea de a lupta împotriva virusului care provoacă negii.

Instrucțiuni

 • Taie o felie de ceapă și utilizeaz-o pentru a freca regiunea afectată timp de câteva minute. Aplică acest tratament de cel puțin trei ori pe zi pentru a obține cele mai bune rezultate posibile.
 • Dacă vrei, poți să extragi sucul cepei și să aplici acest lichid cu vată pe regiunea afectată. Lasă sucul de ceapă să acționeze peste noapte.
 • Ceapa poate cauza iritații, așadar testează acest remediu pe o porțiune mică de piele înainte să-l aplici pe negi.

Remediu cu ulei de arbore de ceai

Negii pot fi tratați cu mai multe uleiuri

Uleiul de arbore de ceai este popular datorită acțiunii sale antibiotice, fiind capabil să prevină diverse tipuri de infecții. Acest produs are proprietăți antivirale, antibiotice și antifungice, putând preveni și trata mai multe probleme cutanate.

Instrucțiuni

 • Achiziționează ulei de arbore de ceai de la un plafar de încredere și aplică 1-3 picături pe negii pe care vrei să-i îndepărtezi.

Remediu cu aloe vera

Această plantă a fost apreciată încă din antichitate datorită proprietăților sale antioxidante și hidratante. Aloe vera este foarte utilă pentru a trata problemele cutanate, susținând procesul de vindecare a pielii și prevenind formarea cicatricelor. Gelul acestei plante a fost utilizat de mult timp pentru a îndepărta negii.

Instrucțiuni

 • Extrage gelul unei frunze de aloe vera și aplică-l cu puțină vată pe negi. Acoperă cu un pansament și lasă remediul să acționeze peste noapte.
 • Pentru cele mai bune rezultate posibile, aplică acest tratament în fiecare noapte, înainte de culcare.

Dacă aplici remediile prezentate în acest articol, dar nu obții rezultatele dorite după mai multe zile, consultă un medic. În cazuri rare, negii pot fi de fapt tumori maligne, drept pentru care nu trebuie să ignori această problemă.

Te-ar mai putea interesa