Cum îți ajuți partenera să ajungă la orgasm

16 februarie 2018
De mulți ani, sexualitatea feminină este un subiect mai puțin discutat. Principalele motive pentru care o femeie nu atinge orgasmul sunt prejudecățile și lipsa informării. 

Vrei să afli cum să îți ajuți partenera să ajungă la orgasm? Un punct de plecare ar fi cunoașterea semnificației cuvântului clitoris. Acest termen provine din grecescul kleitoris și înseamnă „munte mic”. Prin urmare, ne putem da seama că acest organ îi poate produce o plăcere imensă femeii.

Clitorisul este alcătuit dintr-o multitudine de nervi și vase sanguine care nu sunt legate de aparatul urinar. Cu toate acestea, nu trebuie să se înțeleagă că o femeie nu poate atinge orgasmul decât prin stimularea clitorisului. Întregul corp este antrenat în acest proces.

Pentru a ajunge pe culmile extazului, o femeie are nevoie de mângâieri, sărutări și masaje, înainte de penetrarea vaginală.

Definiția orgasmului feminin

Cum îți ajuți partenera să ajungă la orgasm explorându-i tot corpul

În termeni medicali, orgasmul este definit ca reacția sexuală la o eliberare explozivă de tensiune neuromusculară. Chiar dacă unele persoane cred că acesta poate fi atins numai prin stimularea zonei genitale, nu este așa.

Cum îți ajuți partenera să ajungă la orgasm?

Dacă vrei să îți ajuți partenera să ajungă la orgasm, trebuie să conștientizezi în primul rând faptul că fiecare femeie este diferită. Unora le place să încerce lucruri noi, în timp ce altele nu se simt bine când ies din zona de confort. O abordare tandră și delicată poate fi la fel de eficientă ca una intensă și pasională. În general, există două tipuri de abordări:

  • Directă: Exercitarea presiunii direct pe zona genitală.
  • Indirectă: Jocuri și masaje pe diferite părți ale corpului.

Recomandarea noastră este să le îmbini pe amândouă. Atât femeia, cât și partenerul său trebuie să știe cum să îi exploreze corpul acesteia pentru a descoperi ce tehnici, poziții și niveluri de intensitate funcționează cel mai bine.

Totodată, nu uita că o femeie are nevoie de lubrifiere pentru ca actul sexual să fie plăcut. Pe lângă secreția naturală, saliva sau produsele lubrifiante pot fi de mare ajutor. Este indicat să eviți uleiurile, deoarece acestea pot deteriora prezervativele din latex.

Folosește puterea creierului

Cum îți ajuți partenera să ajungă la orgasm folosindu-te de puterea creierului

Multe persoane se tem să adopte o abordare indirectă, dar acestea nu conștientizează că și creierul este un organ sexual. Fanteziile erotice te pot ajuta să urci pe culmile plăcerii. În termeni metaforici, asta înseamnă că mintea se transformă într-o zonă erogenă în care cuvintele acționează ca o mână care îți atinge corpul.

Explicația stă în faptul că amigdala, acea parte a creierului în care sunt stocate temerile, emoțiile și plăcerea, poate fi stimulată. Prin urmare, șoaptele dulci chiar au un efect considerabil.

Ce se întâmplă când o femeie este excitată?

Odată ce femeia este cuprinsă de starea de excitație, sângele este pompat în țesutul erectil. Astfel, glandul și bulbii penieni se măresc. Labiile mici și cele mari se întăresc și se dilată până când zona genitală externă și vaginul se lubrifiază. În timpul acestui proces, sângele transportă substanțe chimice către creier, care transmit senzația de plăcere. 

Cum îți dai seama dacă partenera ta a ajuns la orgasm? Mușchii podelei pelviene se încordează, provocând contracții involuntare. În plus, bătăile inimii, respirația și tensiunea arterială sunt accelerate. În acest moment, mii de hormoni și substanțe chimice sunt eliberate în sânge. Spre deosebire de bărbați, femeile pot fi stimulate în continuare, putând obține orgasme multiple

Trucuri de bază

Cum îți ajuți partenera să ajungă la orgasm prin intermediul preludiului

  • Nu sări niciodată peste preludiu. Mângâierile nu sunt niciodată în exces. În plus, este bine să observi cum reacționează fiecare zonă a corpului la diferite tipuri de stimulare.
  • Ieși din rutină. Chiar și schimbarea locului în care faceți sex poate reaprinde flacăra pasiunii.
  • Jucăriile erotice sunt foarte utile în explorarea corpului în timpul actului sexual.
  • Lubrifianții facilitează penetrarea. 
  • Care sunt fanteziile partenerei tale? Crezi că le-ai putea transforma în realitate? Este important să discutați acest aspect.

În concluzie, dacă vrei să îți ajuți partenera să ajungă la orgasm, trebuie să îi explorezi corpul și să nu te îndrepți direct către zona genitală. Atinge-o din cap până în picioare pentru a stimula circulația sângelui și sensibilitatea. Soluția este să începi încet și să mărești treptat ritmul. 

Te-ar mai putea interesa