Cum să ai o relație de cuplu benefică

Cei care sunt obsedați de ideea de a găsi „partenerul perfect” ajung să sufere și nu au nimic de câștigat. Nimeni nu este perfect, dar asta nu înseamnă că nu putem să construim o relație de cuplu fericită alături de persoana potrivită.

De asemenea, nu trebuie să uităm că de fapt nici noi nu suntem perfecți. Ca să avem o relație de cuplu de succes și durabilă, secretul este să învățăm să ne bucurăm de viață alături de partenerul ales. Trebuie să râdem împreună, să ne înțelegem bine și să nu lăsăm conflictele să ne despartă.

Dacă simți că ești liber să fii tu însuți, că nimeni nu te judecă sau încearcă să te manipuleze, că te simți bine alături de partenerul tău chiar și atunci când nu faceți nimic în mod special, înseamnă că ai o relație de cuplu autentică. În articolul de azi te invităm să reflectezi puțin asupra acestui subiect.

O relație de cuplu benefică presupune să găsești un partener alături de care îți face plăcere să trăiești

Pentru a ne dezvolta emoțional și a avea o relație de cuplu sănătoasă, va trebui să parcurgem un drum lung și să facem față mai multor schimbări. Iubirea necesită înțelepciune, o conexiune „magică” între parteneri și o doză de respect de sine.

Acest ultim aspect ne va ajuta în special să decidem dacă cel sau cea alături de care suntem ne merită sau nu atenția. Te încurajăm să iei în considerare aceste elemente ale unei relații de cuplu de succes pentru câteva minute. Numai așa vei putea să descoperi „magia” ce îți permite să ai o relație matură și fericită.

O relație de cuplu cu adevărat ideală există doar în cărți și filme

Partenerul potrivit nu va încerca să stingă flacăra care îți hrănește sufletul

Unii dintre noi suntem extrovertiți. Asta înseamnă că ne place să ne distrăm, să împărtășim moment speciale cu alții și să oferim mereu tot ceea ce avem mai bun. Deseori însă se poate întâmpla ca un extrovertit să înceapă o relație cu cineva care nu este „partenerul potrivit”.

De pildă, există persoane cărora nu le place ca partenerul lor să fie prea „deschis” cu alți oameni. Alții nu suportă când alesul sau aleasa lor este mereu centrul atenției, comportamentul partenerului „stingherindu-i”.

  • Persoanele neîncrezătoare, cu o stimă de sine scăzută, tind să aibă relații romantice complicate.
  • Această tendință este consecința faptului că ele doresc să-și controleze partenerul. În acest scop, ele încearcă mereu să stopeze entuziasmul și energia partenerului și trăiesc cu frica permanentă că vor fi părăsite în orice moment.
  • Dacă partenerii au personalități foarte diferite, este foarte probabil să apară probleme.
  • Câteodată iubirea nu este suficientă, în special dacă între parteneri nu există încredere. Persoanele neîncrezătoare pot spune replici precum: „Parcă ești interesat de toată lumea, mai puțin de mine” sau „De fiecare dată când ești fericit uiți că exist”.

Trebuie să avem mare grijă atunci când ne aflăm într-o relație de cuplu în care domnește neîncrederea. Dacă simțim că ceva s-a schimbat cu noi, că parcă ne-am pierdut bucuria de a trăi și că suntem exagerat de precauți în preajma partenerului nostru, înseamnă că nu mai suntem noi înșine.

Poți avea o relație de cuplu benefică chiar fără a avea partenerul perfect

Dacă realizezi că nu mai poți fi tu însuți, a venit momentul să acționezi. Motivul pentru care nu-ți mai poți recunoaște reflexia în oglindă este faptul că nu mai ești fericit.

O relație de cuplu benefică presupune, în primul rând, ca partenerii să-și aducă fericire unul celuilalt. Dacă relația ta nu-ți aduce decât tristețe și te obligă să-ți pierzi integritatea, la un moment dat vei deveni deprimat. Nu trebuie să niciodată să ajungi în această situație.

Cel care te iubește cu adevărat te va face să râzi

Nu are importanță dacă partenerului tăi îi place muzica modernă, iar tu preferi muzica clasică. Nici faptul că el obișnuiește să stea în general acasă și tu adori să petreci mult timp afară nu este ceva grav.

  • Două persoane pot avea o relație de cuplu benefică fără a fi identice. Cel mai important aspect este să aibă aceleași valori și să se bucure de timpul pe care îl petrec împreună. Partenerii trebuie să se înțeleagă reciproc, să poată să se facă unul pe celălalt să râdă.
  • Deseori auzim că, pentru ca o relație de cuplu să fie durabilă, partenerii trebuie să fie cei mai buni prieteni și să aibă o viață sexuală împlinită. Aceste idei populare au un fundament în realitate.
  • Intimitatea, dorința, respectul și compromisul reprezintă stâlpii de temelie ai oricărei relații de cuplu. Aceste patru ingrediente sunt necesare pentru a descoperi fericirea alături de cineva.

În ceea ce privește umorul și relațiile amoroase, trebuie să clarificăm câteva aspecte:

  • Nu utiliza niciodată umorul pentru a-ți ataca partenerul. Sarcasmul, de pildă, poate deveni foarte toxic.
  • Mulți indivizi utilizează sarcasmul pentru a-i abuza pe cei din jurul lor cu vorbe subtile și distructive. Umorul poate fi utilizat pentru a camufla agresivitatea. Nu permite nimănui să râdă de tine sau să facă glume pe seama ta.
A avea o relație de cuplu fericită nu este un obiectiv imposibil

O relație de cuplu benefică înseamnă că partenerii pot râde împreună, această activitate fiind pozitivă și chiar terapeutică. Nu uita, fericirea este un ingredient indispensabil pentru a avea o relație de cuplu de succes. Dacă puteți zâmbi chiar și când treceți prin moment grele, înseamnă că vă aflați pe drumul cel bun.

Te-ar mai putea interesa