Cum să ai un dormitor confortabil

· 12 septembrie 2015

Cu toții am vrea să avem un dormitor confortabil, acesta fiind spațiul unde petrecem câteva din cele mai importante ore din zi: orele în care dormim și ne relaxăm. Mereu auzim că trebuie să ne odihnim suficient pentru a ne recupera energia pierdută în timpul zilei și pentru ca organismul nostru să se poată reechilibra și regenera, motiv pentru care este important să evităm stresul, să avem o dietă sănătoasă, să facem mișcare etc. Dar cum am putea să ne echilibrăm viața dacă nu ne simțim bine în propriul dormitor, ce ar trebui să fie spațiul nostru sigur?

În acest articol îți vom explica ce trebuie să faci ca să ai un dormitor confortabil, cu aer curat și pur, lipsit de radiații și energie negativă, în care să te poți relaxa și dormi așa cum trebuie, astfel încât să ai mai multă armonie în viață.

Aerul din dormitorul tău este proaspăt?

Dacă vrei să ai un dormitor confortabil și plin de aer proaspăt, o soluție foarte practică și deloc costisitoare este să ții o plantă acolo. Însă, ai grijă ce plantă alegi, pentru că unele pot „fura” oxigenul din cameră. Îți recomandăm Sansevieria, o plantă ce transformă dioxidul de carbon în oxigen în timpul nopții. Ideal ar fi să ții două plante înalte în dormitor, deoarece acestea nu numai că vor purifica aerul din cameră, dar culoarea lor verde îți va echilibra starea emoțională.

sanseviera-doppelbelichtung

Dormitorul tău este spațiul unde te odihnești și, deseori, pe care îl împarți cu partenerul sau partenera ta de viață. În acest spațiu ar trebui să domine claritatea și liniștea, deci îți recomandăm să nu-ți aglomerezi dormitorul cu mobilă sau prea multe obiecte. Limitează-te la strictul necesar și la câteva obiecte decorative, dar asigură-te că atunci când intri în dormitor te simți de parcă ai păși într-un spațiu deschis. Și, dacă vrei să ai un dormitor confortabil, asigură-te că acesta este bine organizat.

Un dormitor confortabil este plin de lumină?

În mod deal, un dormitor confortabil ar trebui să fie plin de lumină naturală. Însă, acest lucru nu este posibil noaptea și există și multe apartamente ce, din diverse motive, nu au destulă lumină nici ziua. În această situație, poți încerca să te joci cu diverse lămpi, cum ar fi lămpile de sare Himalaya, ce emit o lumină portocalie foarte plăcută și neutralizează radiațiile electromagnetice.

Dormitorul tău este bine aerisit?

Pentru a preveni apariția acarienilor, dar și pentru a avea un dormitor mai odihnitor, îți recomandăm să-ți aerisești dormitorul zilnic. Dacă este posibil, lasă lumina solară de afară să pătrundă în cameră, în mod special în zonele unde ar putea exista acarieni. Aceste zone sunt, în general, cele pline de căldură și umiditate: cearceafurile, păturile, perdelele, saltelele, pernele, covoarele etc.

În toiul anotimpului fierbinte, nu ar strica dacă ți-ai lăsa geamul deschis toată noaptea, atât timp cât nu locuiești într-un cartier prea zgomotos sau inundat de lumini artificiale. Totuși, dacă locuiești într-un astfel de cartier, pune un ecran în fața ferestrei sau pur și simplu lasă în jos jaluzelele sau închide perdelele. Astfel, atunci când te trezești dimineața, nu vei avea senzația că te afli într-un spațiu închis.

dormitor confortabil

În dormitorul tău domnește un miros plăcut?

Dacă dormitorul tău este curat, atunci nu ar trebui să simți nici un miros neplăcut atunci când intri în acesta. Însă, uneori pot veni mirosuri urâte de afară sau poate e prea multă umiditate la tine în cameră. În aceste situații, poți apela la diversele produse de împrospătare a aerului, cum ar fi tămâia, hârtia de Armenia, rășini ce pot fi arse cu carbon, odorizantele convenționale sau chiar difuzori de uleiuri esențiale. Îți recomandăm în mod special următoarele miresme:

  • Lămâie: pentru curățare și dezinfectare
  • Mentă: pentru reîmprospătare
  • Ghimbir: pentru încâlzire
  • Scorțișoară: pentru stimulare
  • Levănțică: pentru relaxare
  • Trandafir: pentru a crea un spațiu romantic
  • Eucalipt: pentru curățarea aerului și ameliorarea problemelor respiratorii
  • Citrice (lămâi, portocale, mandarine): pentru îmbunătățirea dispoziției și ameliorarea depresiei

Ai oglinzi în cameră?

Conform principiilor Feng Shui, nu este bine să avem oglinzi în dormitoarele noastre, deoarece acestea modifică energia ce promovează odihna. Poți încerca și să-ți acoperi oglinda în timpul nopții și să vezi dacă apare vreo diferență, în mod special dacă ai probleme cu somnul. Însă, ideal este să nu ții oglinzi în dormitor, ci să le pui în alte locuri unde îți vor putea aduce beneficii.

Este patul tău orientat spre nord?

Dacă vrei să ai un dormitor confortabil în care să te poți odihni adecvat, atunci îți recomandăm să-ți orientezi patul spre nord. Dacă aceasta nu este o opțiune pentru tine, atunci încearcă să-l orientezi în orice altă poziție, numai nu spre sud—sudul este cea mai proastă poziție spre care poate fi orientat patul tău!

Sursa fotografiilor: Chiot’s Run, doppelbelichtung și caribb.