Cum să ascunzi căderea părului

Pentru a întări firele de păr din interior spre exterior, va trebui să adopți o dietă echilibrată și să eviți prăjelile și alimentele procesate. Și tratamentele topice sunt utile pentru a trata căderea părului.

Căderea părului reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme estetice atât în rândul bărbaților, cât și al femeilor. De asemenea, acest fenomen ar putea semnala prezența unui dezechilibru în organism.

Stoparea căderii părului și stimularea creșterii firelor noi este un obiectiv aproape imposibil. Ca să ai o podoabă capilară deasă, va trebui să apelezi la tratamente speciale ce pot îmbunătăți sănătatea scalpului.

Persoanele cărora le cade părul se află într-o căutare permanentă de modalități pentru a remedia această problemă. Principalul motiv al acestui comportament este faptul că părul reprezintă un element esențial pentru a ne menține atractivitatea.

Deși mulți reușesc să stopeze căderea părului în totalitate, alții încearcă să ascundă acest simptom, astfel încât să poată avea un look atractiv. În articolul de azi te invităm să descoperi câteva trucuri și remedii care te vor ajuta să ascunzi și chiar să tratezi căderea părului.

Citește și: Sucul de cartofi stimulează creșterea părului

5 sfaturi pentru a ascunde și trata căderea părului

Scurtează-ți părul

Anumite coafuri te ajută să maschezi căderea părului

În cazul persoanelor cu o podoabă capilară lungă, căderea părului poate fi ascunsă mai ușor dacă acestea optează pentru o tunsoare medie sau scurtă.

Cu cât părul este mai scurt, cu atât va avea mai mult volum și va fi mai puțin probabil să cadăPărul lung este mai greu și tinde să cadă relativ ușor. Tunsoarea pixie este ideală dacă vrei să maschezi căderea părului.

Alege coafura potrivită

Când vine vorba de a ascunde căderea părului, coafura joacă cu siguranță un rol foarte important. Poți să-i oferi podoabei tale capilare mai mult volum, astfel încât porțiunile în care părul s-a rărit să fie mai bine ascunse.

O variantă este să-ți faci cărare pe lateral, nu pe mijloc. Dacă vrei să obții un look mai sofisticat, poți opta pentru o coafură clasică. Cu puțină creativitate însă, poți utiliza bentițe și alte accesorii pentru a te asigura că regiunile în care părul este mai rar sunt acoperite.

Ai grijă ce vopsele utilizezi

Anumite vopsele pot agrava căderea părului

Vopselele pentru păr ce conțin compuși chimici agresivi pot accelera căderea părului și altera sănătatea scalpului. Există însă anumite vopsele ce conțin compuși benefici pentru păr, pe care nu ar trebui să eziți să le utilizezi atunci când vrei să obții un nou look.

Tonurile mai închise precum maro și negru tind să accentueze faptul că părul ți s-a rărit. Șuvițele sunt ideale pentru a camufla această problemă, ele ajutând părul să pară mai voluminos. Întreaga gamă de nuanțe de blond este indicată pentru a ascunde căderea părului.

Extensiile de păr

Acest truc este foarte popular în rândul femeilor cărora li s-a rărit părul, fiind cea mai rapidă și eficientă modalitatea de a crea impresia că podoaba ta capilară este intactă.

Principalul dezavantaj al extensiilor este faptul că sunt aproape mereu vizibile sau trebuie vopsite pentru a se asorta cu părul tău natural. Ca să poți profita de beneficiile oferite de acest accesoriu, atașează extensiile în mod corect și joacă-te cu ele pentru a obține look-uri diferite.

Un tratament naturist împotriva căderii părului

Uleiul de nucă de cocos este util pentru a combate căderea părului

Deși poți să ascunzi căderea părului, nu trebuie să treci cu vederea peste numeroasele tratamentele care pot hrăni podoaba capilară și preveni această problemă.

Magazinele ne pun la dispoziție diverse produse care promit regenerarea firelor de păr, iar prețurile acestora depind de marca și calitatea ingredientelor. Cu toate acestea, multe persoane preferă soluțiile naturiste, motiv pentru care vrem să-ți prezentăm un remediu pentru a trata căderea părului la tine acasă.

Ingrediente

  • 3 linguri de ulei de migdale
  • 2 lingurițe de ulei de ricin
  • 3 linguri de ulei de nucă de cocos
  • 1 linguriță de ulei esențial de levănțică
  • 3 capsule de vitamina E

Te sfătuim să citești și: 10 trucuri pentru a accelera creșterea părului

Mod de preparare

  • Amestecă bine uleiul de migdale, uleiul de ricin și uleiul de nucă de cocos.
  • Adaugă uleiul esențial de levănțică și conținutul capsulelor de vitamina E.
  • Toarnă mixtura într-un recipient din sticlă și depoziteaz-o într-un spațiu uscat și răcoros.

Mod de aplicare

  • Aplică o cantitate mică de mixtură pe scalp și masează cu vârfurile degetelor.
  • Aplică acest tratament în fiecare zi, înainte de culcare, și lasă-l să acționeze pe timp de noapte.
Te-ar mai putea interesa