Cum să elimini pungile de sub ochi

· 16 aprilie 2016
Laptele hrănește și hidratează tenul, oferindu-i un aspect reîntinerit. Aplică puțin lapte în jurul ochilor pentru a reduce inflamațiile și cearcănele.

Pungile de sub ochi îți fac chipul să arate obosit și de cele mai multe ori nici machiajul nu le poate acoperi. În general, această problemă apare după o noapte fără odihnă sau ca urmare a retenției de apă.

Atunci când ne trezim și observăm că avem pungi sub ochi, căutăm orice soluție pentru a le face mai puțin vizibile și a reda strălucirea naturală a pielii.

Din fericire, există numeroase metode de a combate această problemă pentru a nu-i permite să-ți afecteze frumusețea și încrederea în tine.

Deși există multe produse utile în comerț, nu este nevoie să cheltui o sumă mare de bani pentru a obține rezultate remarcabile. 

Cu ajutorul ingredientelor naturale, poți să-ți iei adio de la pungile de sub ochi și să obții o înfățișare spectaculoasă.

Cartofii reduc pungile de sub ochi

Cartofii reduc pungile de sub ochi

Dacă obișnuiești să stai trează până târziu și te confrunți adesea cu pungi sub ochi, ține un cartof în frigider pentru a-l folosi atunci când ai nevoie să combați această problemă.

  • Taie două felii mici din cartoful rece și aplică-le pe ochi timp de 15-20 de minute.

Cartofii au proprietăți antiinflamatorii ce ajută la reducerea pungilor de sub ochi.

Lapte

Acest ingredient ajută la reducerea inflamațiilor de sub ochi și a cearcănelor. Proprietățile sale hrănesc, hidratează și curăță pielea în profunzime.

  • Înmoaie două dischete demachiante în lapte rece și acoperă-ți ochii timp de 20 de minute.

Laptele contribuie la eliminarea retenției de lichide și revigorează ochii obosiți. Pentru rezultate optime, aplică tratamentul în fiecare zi.

Castravete

Castravetele reduce pungile de sub ochi

Castravetele este un remediu clasic pentru pungile de sub ochi și inflamații, fiind una dintre metodele preferate pentru a combate aceste probleme.

Castravetele este bogat în apă și antioxidanți care ajută la hidratarea și reducerea inflamațiilor de la nivelul tenului.

  • Taie două felii de castravete și acoperă-ți ochii cu acestea timp de 20 de minute.

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, castravetele diminuează rapid pungile de sub ochi și cearcănele.

Vitamina E

Vitamina E este un ingredient esențial pentru frumusețea și îngrijirea pielii. Aceasta are proprietăți hidratante, antiinflamatoare și tonice.

  • Amestecă puțină apă cu câteva picături de ulei de vitamina E, înmoaie niște bucăți de vată sau dischete demachiante în acest lichid și ține-le pe ochi timp de 20 de minute. 

Ochii tăi vor avea un aspect revigorat, iar pielea din jurul lor, locul unde apar ridurile, va fi hrănită în profunzime.

Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel reduce pungile de sub ochi

Datorită proprietăților sale antiinflamatoare și regenerante, ceaiul de mușețel este un alt aliat excelent pentru reducerea pungilor de sub ochi.

  • Înmoaie două pliculețe de ceai de mușețel în apă rece și acoperă-ți ochii cu ele timp de 15 minute.

Poți aplica acest remediu de două ori pe zi, imediat după trezire și înainte de culcare.

Albuș de ou

Albușul de ou ajută la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii și diminuează pungile de sub ochi.

  • Separă un albuș de gălbenuș și aplică-l pe toată fața cu ajutorul unei pensule. Încearcă să îl întinzi pe zonele afectate, dar ai grijă să nu-ți pătrundă în ochi.
  • Lasă-l să se usuce, apoi clătește cu apă rece.

Linguri reci

Lingurile reci reduc pungile de sub ochi

Acest remediu simplu combate pungile de sub ochi, dar poate fi considerat și o terapie pentru redarea tinereții și fineții pielii.

  • Ai nevoie de un pahar de apă cu gheață și 4 linguri.
  • Pune două linguri în apă și aplică-le pe ochii închiși atât timp cât sunt reci. Între timp, pune celelalte două linguri în apa rece pentru a fi gata de folosire atunci când cele plasate pe ochi se încălzesc.
  • Schimbă permanent lingurile atunci când se încălzesc și aplică tratamentul timp de câteva minute pentru a reduce inflamațiile.

Dacă dorești, poți să aplici lingurile pe toată fața pentru un efect tonifiant.