Cum să folosești usturoi pentru tratarea hipertensiunii

· 6 august 2018
Cu toții ne temem de hipertensiune, dar oare în ce constă, de fapt, această problemă medicală?

Hipertensiunea este termenul care definește o valoare ridicată a tensiunii arteriale. Din cauza acestei probleme, arterele se întăresc și își pierd flexibilitatea, drept pentru care sângele nu mai circulă așa cum ar trebui. Din fericire, poți folosi usturoi pentru tratarea hipertensiunii în mod natural.

Hipertensiunea poate avea mai multe cauze, însă cele mai frecvente sunt legate de excesul de colesterol și grăsimi. În aceste cazuri, sângele se îngroașă, iar inima face un efort suplimentar pentru a-l pompa.

Totodată, stresul și anxietatea măresc ritmul cardiac, astfel încât sângele curge cu mai multă forță decât ar fi normal.

Este important de reținut că hipertensiunea arterială crește considerabil riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral. În plus, este posibil să dezvolți această afecțiune intermitent, din alte motive legate de problemele circulatorii.

De ce să folosești usturoi pentru tratarea hipertensiunii?

Folosește usturoi pentru tratarea hipertensiunii și îmbunătățirea circulației

Usturoiul conține alicină, un compus care scade tensiunea arterială, dar acest lucru este valabil numai atunci când mănânci alimentul crud.

Așa cum am menționat și în alte articole, multe beneficii ale alimentelor se pierd în urma preparării termice. Odată cu schimbarea temperaturii, se modifică și structura moleculară. Astfel, deși usturoiul arată la fel și fiert, proprietățile sale nu mai sunt aceleași.

Cel mai bine este să consumi usturoi în combinație cu alte alimente diuretice sau bogate în antioxidanți. În acest fel, îți subțiezi sângele și îți îmbunătățești sănătatea arterelor.

Usturoi granulat

Usturoiul granulat se găsește în magazinele naturiste sub formă de capsule sau la borcan. Capsulele îți oferă posibilitatea de a consuma usturoi fără să îi simți gustul sau mirosul. Multe persoane care au slujbe ce implică discuții față în față cu alți oameni evită să consume usturoi tocmai din acest motiv.

Usturoiul granulat la borcan poate fi folosit exact ca sarea, oferind savoare preparatelor culinare. Încearcă să îl adaugi în salate, pește la grătar sau carne, dar numai după ce ai gătit deja mâncarea.

Nu uita că sarea crește tensiunea arterială și stimulează eliberarea unui hormon antidiuretic.

Ulei de măsline și usturoi pentru tratarea hipertensiunii

Remediu cu ulei de măsline și usturoi pentru tratarea hipertensiunii 

Dacă vrei să folosești usturoi pentru tratarea hipertensiunii, această combinație de alimente este alegerea ideală. Acizii grași Omega 3 din uleiul de măsline îmbunătățesc flexibilitatea arterelor, reducând valoarea tensiunii arteriale.

  • O opțiune practică este să înmoi doi căței de usturoi într-un bol cu ulei de măsline și să îi lași la marinat.

Ulterior, poți turna acest „dressing” pe pâine. Dacă adaugi și felii de roșii, obții un mic dejun mediteranean cu numeroase beneficii pentru sănătate.

Supe reci și maioneză cu usturoi pentru tratarea hipertensiunii

Gazpacho este o opțiune excelentă deoarece conține mai multe ingrediente naturale care combat hipertensiunea. Ceapa și castravetele, de exemplu,  sunt alimente diuretice care hrănesc pereții arteriali și întăresc inima.

În afară de supe reci, usturoiul este folosit ca ingredient și în multe rețete de maioneză, cum ar fi sosul Aioli. Și în acest caz avem un amestec de usturoi și ulei de măsline, căruia i se adaugă și un alt ingredient minunat: ouăle.

Usturoi întreg

Usturoi pentru tratarea hipertensiunii consumat în stare crudă

Unele persoane pot consuma acest remediu fără probleme, dar altele nu. Dacă te încadrezi în prima categorie, încearcă să consumi un cățel de usturoi dimineața, ca pe o tabletă. Dacă te deranjează mirosul, poți lăsa această metodă pentru weekend, apelând la alte variante în restul săptămânii.

Desigur, dacă nu suporți să mănânci usturoi pe stomacul gol, nu este nicio problemă. După cum am menționat deja, unele persoane au o toleranță mai mare.

La fel ca în cazul altor produse naturale care combat hipertensiunea, efectele sunt întărite dacă pacienții practică și câteva exerciții cardio, cum ar fi mersul pe jos. Acestea stimulează circulația prin arderea grăsimilor care îngreunează sarcina inimii de a pompa sânge în tot corpul.