Cum să întărești unghiile fragile

Amintește-ți că unghiile tale nu sunt instrumente folosite pentru deschiderea conservelor sau ruperea etichetelor de pe produse. Pe termen lung, toate aceste acțiuni le slăbesc rezistența și le fac să se rupă. 

Unghiile tale se rup ușor? Nu poți să-ți menții mâinile la fel de frumoase precum ți-ai dori? Ai unghiile fragile? Acestea se exfoliază?

În acest caz, citește articolul următor în care îți prezentăm câteva remedii excelente pentru a întări unghiile fragile.

De ce ai unghiile fragile?

Faptul că faci diverse treburi în gospodărie, că nu îți pui mănuși atunci când folosești produse de curățare, lipsa hidratării, infecțiile fungice și frigul sunt doar câteva dintre motivele pentru care unghiile se pot rupe.

Femeile întreprind multe activități acasă și la locul de muncă și vor să arate bine în orice situație. Printre părțile vizate se includ și mâinile și, bineînțeles, unghiile. Cum previi ruperea acestora? Pentru început, aruncă o privire pe sfaturile de mai jos și încearcă să-ți schimbi unele obiceiuri:

Poartă mănuși atunci când speli vase

Mănușile sunt necesare atunci când freci podeaua, speli geamurile, etc. Produsele de curățare conțin substanțe chimice care deteriorează pielea și unghiile. În plus, contactul frecvent cu apa fierbinte sau rece nu este benefic pentru mâini.

Mănâncă mai multe proteine și acizi grași

De multe ori, unghiile fragile sunt rezultatul unei carențe de nutrienți esențiali în organism. Adaugă în dieta ta carne albă, ouă, legume cu frunze verzi și soia și mărește-ți aportul de proteine din alimentație. Acizii grași se găsesc în nuci, produse lactate, uleiuri și semințe.

Repară unghiile instant

Dacă îți rupi o unghie, poți să o tai și să o pilești, dar va arăta diferit față de celelalte unghii. Aplică o picătură de lipici și pune deasupra o bucățică din hârtia unui pliculeț de ceai. Când se usucă, folosește pila pentru a o finisa și aplică un lac de unghii transparent.

Ține-ți unghiile scurte

Pe lângă faptul că sunt la modă în ultima vreme, unghiile scurte nu se rup atât de ușor. Nu răzui oja atunci când începe să cadă, deoarece poți subția suprafața unghiei.

Ai grijă la produsele cosmetice sau de îngrijire a unghiilor

Acetona este foarte dură cu unghiile. Folosește-o doar o dată pe săptămână sau înlocuiește-o cu produse naturale, cum ar fi uleiurile esențiale.

Evită să îți pui unghii artificiale, deoarece acestea slăbesc unghia naturală, iar atunci când le îndepărtezi, rupi o parte din suprafața sa. Îți recomandăm să nu îți ții mereu unghiile vopsite. Oferă-le măcar o zi de „odihnă” (de exemplu, duminica).

Nu folosi unghiile pe post de „unelte”

Unghiile nu sunt foarfece, dispozitive de deschis conservele sau de curățat suprafețe. Folosește obiectele adecvate pentru aceste acțiuni. Folosirea unghiilor în acest mod le slăbește acestora rezistența.

Nu îți roade unghiile și nu le ține în gură

Unghiile roase nu sunt frumoase și nu este o idee bună să transferi germenii de pe degete în gură. Aceste obiceiuri proaste slăbesc și înmoaie unghiile. 

Fă-ți manichiura doar o dată pe săptămână

Poți să îți faci manichiura acasă sau să mergi la un salon. Nu uita să-ți exfoliezi bine unghiile, să le pilești și să le masezi cu uleiuri esențiale (sau cu ulei de măsline).

Remedii naturale pentru unghiile fragile

Pe lângă schimbarea anumitor obiceiuri, poți îmbunătăți sănătatea unghiilor și cu ajutorul remediilor naturale:

Ceapă

Ceapa întărește unghiile fragile

Ceapa ajută la întărirea unghiilor și la prevenirea infecțiilor. Taie o ceapă în două și ține unghiile în ea timp de 5 minute.

Nu te spăla pe mâini pentru cel puțin două ore. Este indicat să aplici acest tratament seara, de cel puțin trei ori pe săptămână.

Usturoi

Usturoiul are proprietăți similare cu cele ale cepei. Acesta ajută unghiile să crească mai repede și mai puternice.

Ingrediente

  • 1 cățel de usturoi
  • 1 cană de apă
  • Zeama unei lămâi

Instrucțiuni

Pisează usturoiul și pune-l într-o cratiță, împreună cu apa. Lasă apa să fiarbă până scade aproape de tot. Ia vasul de pe foc și adaugă zeama de lămâie. Toarnă amestecul într-un recipient curat cu capac și ține-l în frigider timp de câteva ore.

Înmoaie o bucată de vată în acest lichid și umezește-ți fiecare unghie (fără să fie date cu ojă). Repetă tratamentul o dată la două zile și aplică-l seara, pentru a-și face efectul pe timp de noapte.

Ulei de măsline

Uleiul de măsline întărește unghiile fragile

Uleiul de măsline întărește unghiile și înmoaie pielea mâinilor.

Ingrediente

  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 5 picături de zeamă de lămâie

Instrucțiuni

Pune uleiul într-o cratiță și încălzește-l la foc mic. Când este cald, adaugă zeama de lămâie. Înmoaie o bucată de vată în acest amestec și aplică-l pe unghii. Lasă-l să acționeze timp de 5 minute, apoi pune-ți niște mănuși de bumbac. Poartă-le pe timpul nopții. A doua zi nu este nevoie să te clătești (unghiile vor fi deja uscate).

Coada-calului

Această plantă este perfectă pentru unghiile fragile. Poate fi folosită pe cont propriu sau în combinație cu alte plante. Una dintre modalitățile de a o utiliza este prin prepararea unui ceai.

Ingrediente

  • 1 lingură de coada-calului
  • 1 cană de apă fiartă

Instrucțiuni

Prepară un ceai obișnuit. Strecoară-l și înmoaie-ți degetele în cană timp de 10 minute. Masează bine cuticulele. Lasă ceaiul să se usuce pe unghii fără să te clătești. Repetă tratamentul de 4 ori pe săptămână.

Te-ar mai putea interesa