Cum să prevenim punctele negre

7 august 2015

Punctele negre care apar pe față nu sunt doar o problemă a adolescenților. Pot apărea la orice vârstă pentru că ele sunt o acumulare de grăsime sau celule moarte care închide porii. Datorită poluării din mediul înconjurător, acești pori iau o culoare închisă și apar coșurile sau punctele negre.

Pentru a preveni aceste probleme, există câteva trucuri foarte simplu de pus în practică, împiedicând astfel punctele negre să reapară.

Spălați-vă pe față

spalat punctele negre

Acesta este cel mai simplu și eficient mod de a împiedica punctele negre să mai apară pe față: spălați-vă în fiecare zi cu apă călduță și un săpun antibacterian. Este important de reținut că, după sport sau după ce ați transpirat, este bine să faceți un duș cu apă călduță, astfel încât să curățați fața de bacteriile care pot cauza punctele negre.

Îndepărtați machiajul

Orice machiaj folosiți, creme sau loțiuni pentru bronzat, toate acestea fac porii să se închidă, cauzând astfel apariția enervantelor puncte negre. Din acest motiv, este important ca înainte de culcare să vă curățați fața și să folosiți o cremă specială pentru a îndepărta machiajul. Spălați fața foarte bine cu săpun antibacterian sau curățați-o cu o loțiune specială. Aplicați-o ușor, cu mișcări circulare cu o dischetă pentru demachiere.

Creme protectoare

creme

Pielea este complet expusă poluării din mediul înconjurător, de aceea este bine să aplicați creme de protecție pentru față, împotriva factorilor nocivi din mediu. O cremă de protecție bună este cea pe bază de lemn de santal, care are proprietatea de a hidrata, dar este și antibacteriană și de un real folos împotriva poluanților.

Folosiți măști pentru ten

Există măști foarte eficiente pentru curățarea în profunzime a tenului, împiedicând astfel impuritățile să rămână pe față. Puteți aplica o mască de două sau trei ori pe săptămână, un procedeu foarte simplu, spre exemplu aplicați miere pe față și lăsați timp de 20 de minute să acționeze, apoi o îndepărtați cu apă călduță.

Vă mai recomandăm o altă mască, foarte eficientă pentru îndepărtarea și prevenirea apariției punctelor negre. Amestecați iaurt cu coajă de portocală rasă, aplicați pe față și lăsați să acționeze 10 minute. Apoi clătiți cu multă apă rece.

Exfoliați tenul cu ovăz

ovaz-MGFLady-Disdain1

Amestecați fulgi de ovăz cu apă de trandafiri și aplicați pe față prin masaj ușor. Lăsați să acționeze timp de 5 minute. Clătiți întâi cu apă călduță, apoi cu apă rece. Veți îndepărta astfel punctele negre.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa