Cum să scoți petele de transpirație de pe rufe - Doza de Sănătate
 

Cum să scoți petele de transpirație de pe rufe

Pe lângă faptul că strică aspectul hainelor noastre, petele de transpirație sunt foarte greu de îndepărtat. Încearcă următoarele trucuri simple, iar hainele tale vor arăta din nou ca noi.
Cum să scoți petele de transpirație de pe rufe

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Hainele albe sunt foarte populare deoarece se asortează aproape oricărui stil. Cu toate acestea, multe persoane le evită. Motivul este simplu: în timp, hainele albe ajung să fie acoperite de pete de transpirație. Descoperă cum să scoți petele de transpirație de pe rufe în mod eficient!

Petele de transpirație reprezintă unul dintre principalele motive pentru care hainele albe sunt atât de frecvent donate sau aruncate la gunoi. Însă, deși clasicul amestec de apă și detergent nu este suficient pentru a le îndepărta, există numeroase produse naturiste care ne pot ajuta să eliminăm aceste pete fără a afecta țesăturile.

În articolul de azi îți arătăm cum să scoți petele de transpirație de pe rufe, astfel încât să nu fii nevoit să apelezi la produse chimice costisitoare. Citește în continuare și ia aminte!

Cum să scoți petele de transpirație de pe rufe cu bicarbonat de sodiu, sare și oțet

Cum să scoți petele de transpirație cu produse naturale

Grație proprietăților naturale ale celor trei ingrediente menționate, următorul înălbitor natural poate să pătrundă adânc în țesăturile albe și să îndepărteze petele de transpirație.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui produs în comparație cu înălbitoarele tradiționale este faptul că acesta nu distruge țesăturile și este ecologic. Te sfătuim să incluzi și puțină apă oxigenată în rețetă, astfel încât să poți elimina chiar și cele mai dificile pete.

Ingrediente

  • 1 cană (250 ml) de oțet
  • 1 ½ cană (210 g) de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură (10 g) de sare
  • 1 lingură (10 ml) de apă oxigenată (ingredient opțional)

Mod de preparare

  • Introdu articolul de îmbrăcăminte pe care vrei să-l speli într-un recipient plin cu oțet și apă caldă.
  • Lasă articolul de îmbrăcăminte la înmuiat timp de 20 de minute pentru a reduce aspectul petelor de transpirație.
  • Într-un castron separat, amestecă bicarbonatul de sodiu, sarea și apa oxigenată până obții o pastă.
  • Scoate articolul de îmbrăcăminte din castron și lasă-l să se usuce până devine doar puțin umed.
  • Întinde pasta preparată anterior pe petele de transpirație, având grijă să nu exerciți prea multă presiune asupra materialului.
  • Lasă pasta să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește.
  • La final, spală articolul de îmbrăcăminte ca de obicei și pune-l la uscat.

Alte trucuri pentru a îndepărta petele de transpirație de pe albituri

Înălbitorul natural prezentat anterior este foarte util pentru a scoate petele de transpirație de pe hainele albe, dar și trucurile de mai jos te pot ajuta în acest scop.

Cum să scoți petele de transpirație cu oțet alb

Cum să scoți petele de transpirație cu oțet

Pe lângă faptul că poate îndepărta petele de transpirație, oțetul alb poate îndepărta și compușii chimici regăsiți în deodorante, care se pot impregna în haine.

Cum se aplică trucul?

  • Diluează o jumătate de cană (125 ml) de oțet alb într-un litru de apă și înmoaie articolul de îmbrăcăminte în acest amestec timp de 40 de minute, după care poți să-l clătești ca de obicei.
  • Repetă trucul dacă este nevoie, astfel încât să îndepărtezi complet petele de transpirație.

Truc cu zeamă de lămâie

Când vine vorba de curățarea ecologică, zeama de lămâie este unul dintre cele mai populare ingrediente organice pe care le avem la dispoziție. Proprietățile antibacteriene și de înălbire ale acestui lichid pot reduce petele de transpirație și mirosurile ce pot afecta hainele.

Cum se aplică trucul?

  • Stoarce zeama lămâii direct pe pată.
  • Lasă lichidul să acționeze timp de 40 de minute, apoi spală articolul de îmbrăcăminte cu detergentul tău obișnuit.

Truc cu felii de lămâie

Cum să scoți petele de transpirație cu lămâie

O altă modalitate de a profita de proprietățile lămâii este să tai acest fruct în felii. De asemenea, coaja fructului conține anumite ingrediente esențiale ce ajută la albirea hainelor.

Cum se aplică trucul?

  • Taie o lămâie în mai multe felii și pune feliile într-un castron cu apă.
  • Adaugă o linguriță (10 ml) de apă oxigenată și lasă articolul de îmbrăcăminte la înmuiat timp de 45-60 de minute înainte de a-l clăti.
  • Spală articolul de îmbrăcăminte ca de obicei.

Te sfătuim să citești și:

Albiți hainele prin 5 metode naturale

Cum să scoți petele de transpirație cu bicarbonat de sodiu

O pastă simplă preparată din bicarbonat de sodiu te poate ajuta să scoți petele de transpirație sau pe cele cauzate de deodorante. Pe lângă faptul că îndepărtează petele, acest produs face hainele să fie mai moi și previne apariția mirosurilor neplăcute.

Cum se aplică trucul?

  • Prepară o pastă din 10 g de bicarbonat de sodiu și un litru de apă. Întinde pasta pe porțiunile de material acoperite cu pete.
  • Lasă pasta să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește articolul de îmbrăcăminte.

Truc cu sare și spirt medicinal

Cum să scoți petele de transpirație cu sare

Combinate, sarea și spirtul medicinal pot albi orice porțiuni de material îngălbenite.

Cum se aplică trucul?

  • Diluează două linguri (20 g) de sare într-o jumătate de cană (125 ml) de spirt medicinal și aplică soluția obținută pe petele de transpirație cu ajutorul unei periuțe de dinți vechi.
  • Lasă soluția să acționeze timp de 30 de minute, apoi clătește.
  • Pentru a îndepărta complet petele de transpirație, este posibil să fii nevoit să aplici acest truc de mai multe ori.

Succesul trucurilor prezentate în acest articol depinde de tipul de material din care articolul de îmbrăcăminte este fabricat și de intensitatea petei. Poate fi necesar să aplici trucurile de mai multe ori pentru a obține rezultatele dorite.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.