Cum sunt persoanele care nu se tem de singurătate?

9 februarie 2018
Deși pare neobișnuit pentru mulți dintre noi, există oameni cărora nu le este frică să fie singuri. Din contră, aceste persoane se bucură enorm de timpul pe care îl petrec în propria companie. 

Ce știi despre persoanele care nu se tem de singurătate? Mulți dintre noi am fost învățați că, dacă suntem singuri, suntem niște ratați. A ieși la cafea sau la plimbare de unul singur este considerat un comportament ciudat. Aceste convingeri greșite ne fac mult rău, întrucât ajungem să depindem de alte persoane pentru a ieși din casă, a ne distra și a simți că viața noastră are sens.

În articolul de azi îți prezentăm câteva trăsături ce definesc persoanele care nu se tem de singurătate. Este necesar să demontăm miturile false privind acești indivizi remarcabili.

Persoanele care nu se tem de singurătate nu sunt antisociale

Persoanele care nu se tem de singurătate nu sunt antisociale

Există o convingere falsă conform căreia persoanele care nu se tem de singurătate sunt antisociale. Acestora le place să stea singure sau să meargă singure în excursii, lucruri care în societatea noastră sunt catalogate drept comportamente „antisociale”.

În realitate, persoanele care nu se tem de singurătate nu depind de alți oameni pentru a fi fericite. Acest lucru nu înseamnă că aceste persoane nu au prieteni sau că nu le place să cunoască oameni noi. Din contră, sunt foarte sociabile și pot stabili relații sănătoase și fericite, deoarece știu că nu este nevoie să se agațe de nimeni.

Persoanele care nu se tem de singurătate nu caută să fie pe placul celor din jur. Acestea se arată așa cum sunt, fără să se limiteze sau să se condiționeze în vreun fel. Astfel, ele devin și mai atrăgătoare în ochii celorlalți deoarece sunt sigure pe ele și nu se rușinează cu propriul stil de viață. Poate sunt prea vesele, glumețe sau sarcastice, dar așa sunt ele!

Un lucru curios este faptul că indivizii care nu se comportă așa cum își doresc, deoarece caută mereu aprobarea celorlalți, nu își dau seama că, dacă ar renunța la această atitudine, oamenii din jur i-ar plăcea așa cum sunt ei în realitate.

Persoanele care nu se tem de singurătate sunt deschise la experiențe noi

Persoanele care nu se tem de singurătate sunt deschise la experiențe noi

Persoanele care nu se tem de singurătate au renunțat la nevoia de a se atașa de un partener, de părinți sau de prieteni. Astfel, acestora nu le este frică să iasă din zona lor de confort.

Unii oameni depind de alții pentru a fi fericiți. În plus, aceștia cred că este foarte important să aibă un partener de viață. Relațiile cu cei din jur le oferă siguranță. Însă persoanele care nu se tem de singurătate știu că siguranța lor se găsește în ele însele. Astfel, acestora nu le este frică să iasă din cadrul familiar pentru a explora alte orizonturi.

Pășirea în afara zonei de confort este o oportunitate de a te îmbogăți sufletește. Evoluezi, te simți mai bine în propria piele și te cunoști mai bine pe tine însuți.

Prin urmare, de multe ori oamenii care preferă singurătatea sunt mai responsabili, întrucât și-au asumat răspunderea propriei vieți. Aceștia au devenit căpitanii propriei nave.

Găsirea unui partener de viață nu este un obiectiv al persoanelor care nu se tem să fie singure

Persoanele care nu se tem de singurătate își găsesc fericirea în ele însele

Pentru majoritatea oamenilor, statutul de persoană singură este un motiv de neliniște. Dacă nu ne-am găsit un partener până la o anumită vârstă, ne gândim că vom rămâne singuri toată viața.

S-ar părea că nu putem fi fericiți decât în cuplu. Persoanele care nu se tem de singurătate au însă altă părere. Acestea știu că o relație amoroasă poate fi o experiență minunată, însă nu forțează lucrurile și nici nu idealizează dragostea. Astfel, aceste persoane „așteaptă” să fie găsite în loc să caute cu disperare un om care să le facă fericite. Persoanele care nu se tem de singurătate găsesc fericirea în ele însele.

Singurătatea nu este deloc un lucru rău. Aceasta îți permite să te cunoști mai bine pe tine însuți. În plus, poți renunța la povara de a depinde de alții pentru a fi fericit și a te simți bine.

Ne gândim că oamenii din jur ne oferă acea siguranță care ne face să ne simțim ca „acasă”.  Dar dacă suntem deja acasă?

Te-ar mai putea interesa