Cuvinte vindecătoare – beneficii psihologice

16 aprilie 2016
Aceste cuvinte trebuie rostite cu voce tare, astfel încât să le auzim și să începem să credem în ele cu adevărat.

Se spune că puterea cuvintelor depinde atât de persoana care le rostește, cât și de cea care le ascultă, însă în acest articol nu vrem să-ți vorbim despre comunicarea interpersonală. Astăzi îți vom prezenta câteva informații interesante despre așa-zisele cuvinte vindecătoare și despre cum acestea te pot ajuta să te simți mereu motivat.

Deseori ne confruntăm cu anumite probleme care ne afectează fericirea, dar și sănătatea. Pentru a trece cu bine peste aceste pârghii, reține următoarele cuvinte vindecătoare și nu ezita să le rostești zi de zi.

Cuvinte vindecătoare care îți îmbunătățesc viața

1. „Sunt bine”

Apelând la cuvinte vindecătoare, îți vei crește bunăstarea

Probabil că aceste cuvinte vindecătoare ți se par absurde. În fond, cum ai putea să spui „sunt bine” când tu simți tocmai contrariul? Cum ai putea să exprimi ceva pozitiv când de fapt ești frustrat, stresat sau chinuit de durere? Cheia este să adaugi cuvintelor „sunt bine” următoarea expresie: „… și pot să fac față acestei situații”.

  • Gândurile pozitive sunt esențiale pentru ca viața de zi cu zi să fie suportabilă. Atunci când gândești pozitiv, nu ignori realitatea, ci pur și simplu îți înfrunți problemele cu motivație și energie.
  • Dacă privești mereu viața dintr-o perspectivă sumbră și îți reafirmi emoțiile negative cu expresii ca „Nu sunt bun de nimic” sau „Îmi fac propria viață imposibilă”, nu faci decât să te înfunzi și mai mult în depresie. Este mult mai indicat să respiri adânc și să-ți spui: „Sunt bine și pot să fac față acestei situații”.
  • Încearcă și tu acest truc. Rostește cu voce tare, „Sunt bine”. Rostește aceste cuvinte vindecătoare cu tărie și convingere. Vei observa imediat prezența unei forțe interioare care îți va da imboldul necesar pentru a-ți rezolva problemele. Indiferent cât de spectaculoase sunt obstacolele ce te amenință, acum ești pregătit să le înfrunți. De ce nu încerci acest truc chiar acum?

2. „Eu pot să fac asta”

Stresul poate fi învins cu niște cuvinte vindecătoare potrivite

Nu uita niciodată că în fața acestor cuvinte vindecătoare se află pronumele „eu”. Tu ești stăpânul propriei tale vieți și, pentru ca lumea din jurul tău să nu te copleșească, trebuie să-ți poți înfrunta problemele. Dacă nu reușești să te motivezi singur, absolut nimeni nu-ți va putea oferi ajutor. Tu trebuie să-ți fii propriul prieten.

Evită să acorzi prea multă atenție limitelor tale și nu căuta niciodată scuze precum „Nu o să reușesc să fac față situației pentru că e deja prea târziu” sau „Sunt alții mult mai capabili decât mine, deci ce rost are să încerc?”

Ai încredere în tine și evită gândurile negative. Privește-te în oglindă și autoconvinge-te că există o putere în tine care te va ajuta să treci cu bine peste orice provocare. „Eu pot” sunt două cuvinte vindecătoare pe care ar trebui să le rostești în fiecare zi.

3. „Merit asta”

Aceste cuvinte vindecătoare te vor ajuta să ai mai mult optimism

De ce nu? De ce nu ai merita să-ți rezervi câteva ore pentru tine însuți, astfel încât să te poți bucura de puțină intimitate și să te delectezi cu hobbyurilor tale? Poate ești una dintre acele persoane ce ar face orice pentru ceilalți și care se pune mereu pe sine pe planul secund. Riști ca în cele din urmă să-ți epuizezi toată energia doar ca să descoperi că cei pe care i-ai ajutat nu sunt atât de recunoscători pe cât ar trebui.

Încearcă să-ți echilibrezi viața. Fii bun cu ceilalți, ai grijă de ei, însă dă-le și acestora ocazia să aibă grijă de tine și să-ți recunoască eforturile. „Merit asta”—aceste cuvinte vindecătoare nu fac decât să reflecte adevărul.

4. „O să treacă”

Următoarele cuvinte vindecătoare îți amintesc că suferința e efemeră

Este posibil ca în momentul de față să te confrunți cu o problemă care nu-ți permite să-ți trăiești viața din plin. Probabil te gândești obsesiv la problema respectivă, te simți stresat, iar sănătatea ta a început să fie afectată. Ești din ce în ce mai obosit și gândurile negative te chinuie în mod constant. Poate ai început chiar să suferi de migrene.

Fă o mică pauză și respiră, stai jos și permite-ți să reflectezi. Este esențial să realizezi că totul în viață trece, că viața este fluidă și nimic nu este permanent. Cu cât ai o concepție mai rigidă asupra vieții, cu atât vei suferi mai mult.

Dacă partenerul sau partenera ta de viață te supără cu ceva, comunică-i acestuia sau acesteia ceea ce simți. Dacă a apărut o problemă la locul tău de muncă, nu o amâna, ci încearcă să o rezolvi imediat. Nu te închide în tine însuți!

Viața curge foarte repede, motiv pentru care trebuie să fim mereu conștienți de momentul actual deoarece orice situație este trecătoare. Astfel, totul fiind relativ, permite-ți să te relaxezi și repetă următoarele cuvinte vindecătoare: „O să treacă, tot răul o să treacă”.

5. „Iubesc”

"Iubesc" este unul din cele mai puternice cuvinte vindecătoare existente

Iubirea ne vindecă, ne oferă protecție și ne ajută să ne simțim liberi. Însă atunci când te sfătuim să folosești cuvântul vindecător „iubesc”, nu vorbim doar despre exprimarea sentimentelor față de persoanele dragi din viața ta.

Este esențial să te iubești pe tine însuți, astfel încât să-ți întărești stima de sine, să te simți bine în propria piele și să descoperi fericirea în viața de zi cu zi. Chiar meriți asta. Iubește-ți trupul, iubește-ți personalitatea, iubește-ți caracterul—iubește tot ceea ce ești!

Dacă te confrunți cu o problemă anume, nu uita că ești persoana cea mai capabilă să o rezolve. Te iubești și te cunoști, știi că ai numeroase calități, așadar încearcă să ai mai multă încredere în tine. Atunci când cineva nu se iubește pe sine, această persoană nu va reuși nici să-i iubească pe ceilalți.

Dintre toate aceste cuvinte vindecătoare pe care ți le-am prezentat, „iubesc” este cu siguranță cel mai important.

Te-ar mai putea interesa