Descoperă 5 trucuri pentru a trata gastrita

· 31 iulie 2018
Deși următoarele trucuri sunt utile pentru a ameliora simptomele gastritei, este esențial să consulți un specialist pentru a putea ține această boală sub control.

Știai că ai la dispoziție numeroase trucuri pentru a trata gastrita?

Gastrita constă în inflamarea mucoasei gastrice. Evident, această boală provoacă dureri abdominale intense, însoțite de hiperaciditate gastrică și gaze intestinale.

Foarte mulți factori pot provoca gastrită. În majoritatea cazurilor, la baza problemei se află proliferarea excesivă a bacteriei Helicobacter pylori, care poate provoca și ulcere gastrice.

Simptomele gastritei survin brusc, dar se pot declanșa și treptat. Deși tind să fie moderate și trecătoare, există riscul să apară complicații precum sângerările gastrice.

În prezent, putem profita de numeroase tratamente pentru a ține sub control simptomele gastritei, astfel încât aceasta să nu ne altereze calitatea vieții. Totodată, putem încerca diverse trucuri pentru a trata gastrita. Aceste soluții naturale ameliorează simptomele exprimentate, în special atunci când gastrita este provocată de factori externi.

Așadar, suferi de gastrită? Nu știi ce să faci ca să te simți din nou bine? Citește în continuare și ia aminte!

Trucuri pentru a trata gastrita în mod natural

Care sunt cauzele gastritei?

Gastrita este consecința iritării mucoasei care protejează stomacul împotriva acțiunii sucurilor digestive. Slăbirea acestei mucoase, care survine din cauza hiperacidității, provoacă inflamații și ulcerații.

În majoritatea cazurilor, gastrita survine în urma unei infecții. Dar această boală poate fi declanșată și de o tulburare autoimună, de refluxul biliar la nivelul stomacului sau de alte tulburări digestive.

Factori de risc

 • Infecțiile cu Helicobacter pylori
 • Infecțiile parazitare și virale
 • Folosirea îndelungată de medicamente analgezice
 • Expunerea la stres
 • Leziunile la nivelul sistemului digestiv
 • Boala Crohn

Consumul de alimente iritante nu constituie o cauză a gastritei, dar asemenea produse pot agrava simptomele experimentate.

Cum poți ști dacă suferi sau nu de gastrită?

Pacientă care are nevoie de trucuri pentru a trata gastrita

Deseori gastrita este asimptomatică. Pacienții pot resimți un disconfort gastric moderat, ușor de confundat cu celebra indigestie.

În funcție de severitatea cazului, gastrita poate provoca și:

 • O senzație de arsură în partea superioară a stomacului
 • Greață și vomă
 • Pierderea poftei de mâncare
 • Dureri de burtă și gaze intestinale
 • Reflux gastroesofagian

Dacă aceste simptome sunt recurente, este esențial să consulți un medic. După o examinare fizică, specialistul îți va recomanda să te supui unor analize de laborator pentru a putea confirma diagnosticul.

Câteva trucuri pentru a trata gastrita în mod natural

Nu ducem lipsa de medicamente care ne ajută să ținem sub control gastrita. Însă, pentru a preveni complicațiile, pacienții trebuie să-și schimbe stilul de viață.

Citește și:

Combate gastrita cu două ingrediente

Următoarele trucuri pentru a trata gastrita pot ameliora disconfortul. Însă obiceiurile zilnice determină dacă disconfortul va reveni, va dispărea sau se va agrava.

Utilizarea unor soluții naturale constituie o modalitate excelentă de a lupta împotriva acestei boli fără a recurge în exces la medicamente. În cele ce urmează îți propunem câteva opțiuni pe care merită să le încerci.

Consumul de gelatină rece

Trucuri pentru a trata gastrita cu gelatină

Gelatina este un aliment plin de nutrienți esențiali benefici pentru organism. Aminoacizii, vitaminele și mineralele din componența ei pot repara mucoasa gastrică, ținând sub control inflamațiile.

 • Servește o porție de gelatină rece de fiecare dată când experimentezi o senzație de arsură sau orice alt simptom al gastritei.

Consumul de banane

Datorită fibrelor și antioxidanților din componența lor, bananele intră în categoria de remedii tradiționale pentru a ține sub control problemele digestive provocate de gastrită.

Acest aliment moale reglează pH-ul stomacului și reduce nivelul sucurilor gastrice care provoacă ulcere și iritații.

 • Mănâncă o banană sau include acest fruct în smoothie-uri și în meniul de la micul dejun.

Consumul de apă de orez, pe lista de trucuri pentru a trata gastrita

Orez inclus în trucuri pentru a trata gastrita

Fibrele oferite de apa de orez sunt utile pentru a ține sub control procesul digestiv. Nutrienții acestei băuturi calmează stomacul în mod natural, susținând regenerarea țesuturilor iritate de către acizi.

 • Fierbe orez în apă, fără a adăuga condimente. Bea lichidul obținut de 2-3 ori pe zi.

Limitarea aportului de alimente iritante

Există numeroase alimente iritante care pot agrava simptomele gastritei, în special dacă sunt consumate atunci când boala atinge apogeul.

 • Este extrem de important să-ți limitezi consumul de produse lactate, prăjeli și alimente picante, cel puțin până atunci când simptomele se ameliorează.

Creșterea aportului de apă

Femeie care încearcă trucuri pentru a trata gastrita

Nu în ultimul rând, pacienții care suferă de gastrită ar trebui să bea suficientă apă, astfel încât să aibă o digestie optimă. Un aport insuficient de lichide modifică nivelul pH-ului, permițând sucurilor gastrice să atace stomacul.

 • Asigură-te că bei 6-8 pahare de apă în fiecare zi.
 • Dacă nu-ți place să bei apă simplă, combin-o cu puțină zeamă de lămâie sau include-o în infuzii

Nu uita să citești:

Combate gastrita cu un remediu natural simplu și eficient

Te sfătuim să reții și să încerci cele 5 trucuri pentru a trata gastrita prezentate în acest articol. În plus, supune-te periodic unui control medical. Starea ta de sănătate trebuie să fie monitorizată de un specialist.