Dormitul în camere separate poate fi benefic într-o relație de cuplu

Dormitul în camere separate ar putea soluționa numeroase problemele într-o relație de cuplu. De pildă, acest obicei poate crește dorința partenerilor de a fi împreună.

Îți poți închipui cum ar fi dacă tu și partenerul tău ați adopta dormitul în camere separate? Deși această practică pare neobișnuită, dacă o analizăm în profunzime realizăm că poate fi surprinzător de benefică.

Când alegem să locuim împreună cu partenerul nostru de viață, este practic de la sine înțeles că vom împărți același dormitor. Dar de ce? Ce s-ar întâmpla dacă fiecare dintre noi ar dormi în propria sa cameră?

Dormitul în camere separate ni se pare a fi un semnal de alarmă. Avem impresia că aceasta semnalează existența unei probleme în relație sau că partenerii nu se mai iubesc la fel de mult ca înainte. Chiar dacă ai dori să ai propriul tău dormitor personal, această practică ți se pare „greșită”.

Dar oare acest sentiment nu este doar o prejudecată?

Dormitul în camere separate și miturile asociate acestei practici

Dormitul în camere separate poate oferi anumite avantaje

Dormitul în camere separate nu înseamnă neapărat că relația nu funcționează sau că partenerii nu se mai iubesc. Câteodată această practică este rezultatul unui conflict în relație. Însă mulți dintre noi suntem convinși că lucrurile stau așa doar pentru că suntem obișnuiți cu practica contrară.

Când un cuplu locuiește împreună mai mulți ani, ambii parteneri pot începe să se întrebe dacă nu cumva s-a schimbat ceva în relația lor. Aceștia simt că pasiunea s-a evaporat și că viața lor de cuplu este dominată de rutină.

În asemenea momente, propriul nostru comportament ne poate oferi răspunsurile pe care le căutăm. Mai devreme sau mai târziu, este firesc să începi să îi oferi partenerului tău spațiu personal, în special dacă la începutul relației erați aparent „lipiți” unul de celălalt.

Nu este neobișnuit nici ca atracția ta față de partenerul tău să scadă. Dintr-o dată simți că nu mai ai parte de intimitate. Nici măcar nu mai obișnuiți să închideți ușa când mergeți la toaletă! Pentru multe persoane o asemenea rutină provoacă scăderea pasiunii și a dorinței.

Citește și: 7 semne că partenerul tău este infidel

Dormitul în camere separate nu semnalează neapărat că există o problemă

Dormitul în camere separate înseamnă că fiecare partener are parte de un spațiu intim. Nu uita, nu este nevoie să fiți împreună în fiecare moment al zilei. Așadar, de ce mulți dintre noi percepem dormitul în camere separate ca fiind ceva negativ?

Închipuie-ți că îți place să citești sau trebuie să lucrezi până târziu. Nu-i așa că în aceste situații o camera proprie ți-ar fi de mare folos? Nu va mai trebui să îți faci griji că îți vei trezi partenerul. Te vei putea culca la orice oră și nimeni nu te va obliga să închizi lumina atunci când ai nevoie de ea.

Spațiul erotic

Puține cupluri optează să stea în locuințe separate în loc să locuiască împreună. Însă cei care aleg prima opțiune sunt mai independenți și se pot bucura de suficient spațiu personal—un spațiu care va preveni diminuarea rapidă a pasiunii.

O anumită distanță poate fi mult mai erotică decât prezența permanentă a partenerului. Din acest motiv, anumiți tineri aleg să locuiască separat. Beneficiile obținute când locuiți separat sunt chiar mai mari decât cele oferite de dormitoarele separate.

Dar aceste cupluri chiar nu dorm niciodată împreună? Desigur că nu! Partenerii își pot rezerva un weekend doar pentru ei sau pot pleca într-o excursie. Însă, în viața de zi cu zi, aceștia preferă să locuiască separat, dar să mențină legătura unul cu celălalt.

Dormitul în camere separate te ajută să ai mai mult spațiu personal

Nu trebuie să uităm faptul că rutina și certurile, aspecte firești ale vieții cotidiene, pot deveni impasuri într-o relație de cuplu. Poate, pentru a avea o relație de cuplu de succes, nu este ideal să locuiești împreună cu partenerul tău—în special dacă vrei să ai mai multă intimitate sau un spațiu erotic personal.

Distanța crește atracția sexuală

Chiar dacă ni se pare greu de crezut, dormitul în camere separate poate crește atracția sexuală dintre parteneri. Câteodată distanța este ceva pozitiv. Cu siguranță ai auzit de celebra zicală „Tânjești după ceea ce nu poți să ai”.

Dacă tu și partenerul tău dormiți în camere separate și nu mai sunteți împreună chiar tot timpul, vei vedea că atracția dintre voi va crește. Această variantă ar putea fi ideală pentru acele cupluri a căror relație nu mai este la fel de intensă din cauza numeroșilor ani petrecuți împreună.

Secretul este să nu vă lăsați conduși de preconcepțiile voastre cu privire la ce este bine și ce este rău. Ceea ce suntem învățați nu este mereu corect, deci tu și partenerul tău nu aveți niciun motiv să nu încercați dormitul în camere separate.

Dormitul în camere separate poate mări dorința sexuală

Te sfătuim să citești și: Cum să menții o relație de cuplu

Nu uita, dacă relația ta a devenit o simplă rutină, cea mai mare greșeală pe care o poți comite este să nu faci nicio schimbare. Este esențial să adopți noi obiceiuri și să încerci lucruri noi. Dormitul în camere separate este una dintrevariantele pe care le ai la dispoziție.

Te-ar mai putea interesa