Eliminarea punctelor negre cu 3 exfoliante naturale

· 17 ianuarie 2018
Când prepari următoarele exfoliante naturale, ține cont de tenul tău. Dacă pielea ta este foarte sensibilă, este posibil să ai nevoie de un produs mai blând.

Punctele negre sunt inofensive. Acestea apar atunci când sebumul se acumulează în orificiile de eliminare ale glandelor sebacee și, treptat, se rigidizează. Partea expusă la aer se oxidează și capătă o culoare neagră. Astfel, se formează semne foarte inestetice. Vestea bună este că avem la dispoziție diverse exfoliante naturale pentru eliminarea punctelor negre.

Citește în continuare și descoperă câteva remedii minunate!

Cine poate fi afectat de puncte negre și de ce?

Produse naturale pentru eliminarea punctelor negre

La un moment dat, fiecare dintre noi a avut puncte negre. Nu este cazul să-ți faci griji. Ca să remediezi problema, trebuie doar să combați urmele pe care le poate lăsa. Din păcate, mulți dintre noi au pori măriți sau tenul gras. Acești factori cresc frecvența efectelor nocive ale punctelor negre.

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră devine mai susceptibilă apariției anumitor boli. În plus, dacă nu avem o rutină de curățare riguroasă, vom dezvolta puncte negre care vor agrava neplăcerile. Hormonii ne joacă feste și stimulează celulele, cauzând probleme.

3 exfoliante naturale care ajută la eliminarea punctelor negre

În articolul de azi îți prezentăm 3 exfoliante naturale minunate. Cu siguranță ai deja în casă toate ingredientele necesare pentru a le prepara. Nu vei fi nevoită să cheltuiești mulți bani!

Un exfoliant care acționează în profunzime

Dacă nu ți-ai curățat niciodată tenul așa cum trebuie, este cazul să începi cu o exfoliere. Următorul tratament acționează în profunzime și este de mare ajutor când vine vorba de eliminarea punctelor negre.

Reține însă faptul că acest exfoliant nu trebuie aplicat mai des de o dată pe săptămână. Făcând abuz, riști să-ți pui pielea în pericol.

Ingrediente

 • 1 lingură de bicarbonat de sodiu
 • Zeama unei lămâi

Instrucțiuni

 • Combină ambele ingrediente menționate până obții o pastă fină.
 • Spală-te pe față cu apă caldă și aplică pasta cu mișcări circulare.
 • Mișcă-ți degetele în toate direcțiile când ajungi la porțiunile cele mai afectate de puncte negre.

Totodată, ține cont de următoarele sfaturi:

 • Nu exercita o presiune excesivă asupra feței.
 • Poți înlocui bicarbonatul de sodiu cu zahăr. Însă exfoliantul rezultat va fi puțin mai gros și ți-ar putea zgâria pielea. Nu folosi această variantă decât dacă exfoliantul obținut este suficient de fin.
 • Exfoliază fiecare parte a feței timp de 4 minute. Acest truc te va ajuta să îndepărtezi impuritățile și pielea moartă.

Eliminarea punctelor negre cu prosoape de hârtie și albușuri de ou

Eliminarea punctelor negre cu ouă

Pentru a aplica acest tratament, ai nevoie de prosoape sau șervețele de hârtie și un ou. Nu vei folosi decât albușul oului.

 • Mai întâi, spală-te pe față cu apă caldă. Apa caldă deschide porii, facilitând eliminarea punctelor negre. Este esențial ca fața să fie total lipsită de sebum, astfel încât albușul de ou să se poată lipi de punctele negre.
 • Aplică albușul pe toată fața cu mișcări circulare sau concentrează-te doar asupra porțiunilor cu puncte negre.
 • Acoperă-ți fața cu un prosop de hârtie, apoi întinde un alt strat de albuș peste prosop și așteaptă până când este complet absorbit de material.
 • După ce albușul s-a uscat, îndepărtează prosopul de hârtie.
 • Ca prin magie, multe dintre punctele negre care te deranjau vor fi extrase împreună cu masca aplicată.

Eliminarea punctelor negre cu roșie și iaurt

Roșiile pentru eliminarea punctelor negre

Am optat pentru roșii în acest exfoliant util datorită proprietăților lor antiseptice. Poți să le procesezi cu ajutorul unui robot de bucătărie, să le toci sau să le storci. Iaurtul hidratează pielea feței și îndepărtează sebumul.

 • Amestecă ambele ingrediente menționate, apoi întinde pasta obținută pe față.
 • Masează-ți fața timp de câteva minute. Acest truc îți oferă 2 beneficii: pe de o parte, vei îndepărta punctele negre și, pe de altă parte, pielea ta va fi aprovizionată cu nutrienți.

Rezervă-ți cel puțin 30 de minute pentru un masaj facial cu roșie și iaurt.