Evită aceste 7 alimente pentru a combate celulita

Consumul excesiv de băuturi carbogazoase este una dintre posibilele cauze ale celulitei. Aceste băuturi provoacă inflamații asociate cu anumite boli și îngreunează eliminarea celulitei. 

Multe persoane sunt în căutarea unor modalități naturale de a combate celulita. Această problemă reprezintă o modificare a țesutului conjunctiv din corp.

Celulita apare în urma acumulării de lichide și grăsimi, care duce la formarea unor gropițe în piele. Acestea sunt prezente de obicei pe fese și picioare, însă pot apărea și pe abdomen sau pe partea superioară a corpului.

Apariția celulitei este asociată cu o greutate corporală excesivă, însă poate fi pusă și pe seama altor factori, cum ar fi dereglările hormonale, problemele limfatice și acumularea de toxine.

Celulita nu este considerată o problemă gravă de sănătate, însă multe persoane vor să scape de ea deoarece o consideră inestetică. Însă ceea ce puțini știu este că anumite alimente, bogate în grăsimi și carbohidrați, împiedică eliminarea celulitei

În acest articol, îți prezentăm 7 alimente pe care este indicat să eviți sau să le consumi în cantități mici pentru a combate celulita.

1. Făină albă

Evită făina rafinată pentru a combate celulita

Făina rafinată, prezentă în numeroase produse pe care le consumăm în fiecare zi, este principalul inamic al pielii și al siluetei. Glucidele simple din compoziția sa sunt greu de metabolizat. Acestea se acumulează în corp și duc la formarea depozitelor de grăsime.

Este indicat să reduci pe cât posibil consumul de:

 • Făină de grâu rafinată
 • Biscuiți
 • Fursecuri
 • Pâine
 • Paste
 • Orez

2. Dressinguri

Dressingurile de la supermarket par o alegere excelentă pentru a da un plus de savoare preparatelor culinare. Din păcate, acestea nu sunt deloc sănătoase, fiind o sursă de calorii și grăsimi saturate care afectează metabolismul.

Consumul regulat de dressinguri provoacă retenție de apă și probleme limfatice. Astfel, aceste produse îngreunează eliminarea celulitei.

Încearcă să eviți următoarele produse din comerț:

 • Maioneză
 • Sos de tomate
 • Muștar
 • Sos de soia
 • Sos negru (cunoscut și sub denumirea de salsa negra)

3. Mezeluri

Renunță la mezeluri pentru a combate celulita

Mezelurile sunt o opțiune alimentară foarte rapidă, drept pentru care multe persoane continuă să le consume, chiar dacă specialiștii ne avertizează de ani buni că sunt foarte dăunătoare.

După cum știm deja, mezelurile conțin cantități ridicate de grăsimi, sare și alte chimicale nocive. Absorbția lor în organism accentuează probleme precum obezitatea și celulita.

Pentru a combate celulita, este recomandat să elimini din dietă următoarele alimente:

 • Cârnați
 • Șuncă
 • Hotdog
 • Salam
 • Bacon
 • Cărnuri grase

4. Sare

Consumul excesiv de sare este unul dintre factorii care măresc riscul de hipertensiune, retenție de apă și boli articulare. Excesul de sodiu creează un dezechilibru la nivelul proceselor inflamatoare din corp. Astfel, celulita este accentuată.

Este esențial să iei în considerare faptul că multe alimente procesate din comerț conțin sare. Prin urmare, pentru a reduce consumul acestui ingredient, este important să verifici etichetele produselor și să optezi pentru condimente sănătoase.

5. Produse lactate

Redu consumul de lactate pentru a combate celulita

Produsele lactate care conțin grăsimi saturate te împiedică să scapi de pielea cu aspect de coajă de portocală. Aceste substanțe se acumulează în țesuturi și, după câteva zile, celulita devine mai evidentă.

La anumite persoane, lactatele agravează inflamațiile din corp și provoacă diverse alte probleme de sănătate. 

6. Dulciuri

Dulciurile sunt delicioase și provoacă dependență. Însă pentru a combate celulita și a avea o piele fină și sănătoasă, cel mai bine este să reduci consumul de alimente care conțin zahăr. Acestea duc la acumularea grăsimii în organism, accentuând gropițele inestetice.

Cel mai îngrijorător este faptul că multe persoane consumă dulciuri în mod regulat, drept pentru care le este foarte greu să renunțe la ele. Însă dacă suntem atenți la etichetele produselor cumpărate și evităm să adăugăm acest ingredient în rețetele noastre, putem reduce în mod considerabil consumul de zahăr.

În plus, putem opta pentru îndulcitori sănătoși și organici, cum ar fi stevia sau zahărul de cocos. 

7. Renunță la băuturile carbogazoase pentru a combate celulita

Renunță la sucurile carbogazoase pentru a combate celulita

Gustul băuturilor carbogazoase provoacă dependență, iar reclamele ne dau ne înțeles că acestea sunt cele mai bune opțiuni pentru a ne potoli setea.

În realitate, sucurile acidulate sunt bogate în zahăr, calorii și aditivi care agravează celulita. În plus, consumul regulat al acestor lichide mărește riscul de inflamații și de boli asociate acestora.

În concluzie, pentru a combate celulita, este necesar să reduci consumul alimentelor menționate mai sus. Deși nu este dăunător să le servești ocazional, ideal ar fi să le înlocuiești cu opțiuni mai sănătoase și alimente cu un număr mai mic de calorii.

Te-ar mai putea interesa