Evită aceste 8 alimente pentru a avea un abdomen sculptat

Dacă faci exerciții fizice cu scopul de a avea un abdomen sculptat, trebuie să acorzi atenție și dietei. Află care sunt cele 8 alimente pe care trebuie să le eviți pentru a elimina grăsimea abdominală și a-ți tonifia musculatura. 

Să fim sinceri: în ziua de azi, aproape oricine își dorește un abdomen sculptat, mai ales persoanele care se antrenează în fiecare zi.

Întărirea musculaturii, eliminarea grăsimii și sculptarea mușchilor abdominali necesită un efort constant și foarte multă disciplină.

În general, cea mai multă muncă este centrată asupra exercițiilor fizice. Însă este important să îți modifici și obiceiurile alimentare care te împiedică să îți atingi scopul. De exemplu, este bine să reduci consumul alimentelor care provoacă inflamații și duc la acumularea grăsimii abdominale

În acest articol, îți prezentăm 8 alimente pe care este indicat să le eviți și să le înlocuiești cu opțiuni mai sănătoase dacă vrei să ai un abdomen sculptat.

1. Evită prăjelile pentru a avea un abdomen sculptat

Prăjelile te împiedică să ai un abdomen sculptat

Prăjelile sunt bogate în grăsimi saturate. Din păcate, acestea provoacă dezvoltarea tulburărilor metabolice. Problema este și mai mare dacă alimentele sunt prăjite în pesmet.

Consumul regulat de prăjeli mărește numărul de calorii ingerate. Pe termen lung, prăjelile duc la obezitate, diabet și alte probleme de sănătate. 

2. Sosuri din comerț

Au un gust care provoacă dependență și merg bine cu multe preparate. Totuși, sosurile și dressingurile din comerț nu sunt sănătoase, deoarece sunt pline de grăsimi saturate, calorii și aditivi. Toate aceste substanțe te împiedică să slăbești și pot provoca anxietate.

Din fericire, există și rețete de casă pe bază de ingrediente organice. Acestea dau savoarea mâncării, fără să îți afecteze sănătatea. Poți consuma aceste produse de două sau de trei ori pe săptămână, dar cu moderație.

3. Cărnuri procesate

Evită cărnurile procesate pentru a avea un abdomen sculptat

Unele persoane le consideră o sursă importantă de proteine, însă cărnurile procesate sunt dăunătoare sănătății. În spatele prospețimii și al gustului delicios, se află numeroși aditivi chimici. Pe termen lung, aceste substanțe provoacă probleme metabolice.

Consumul regulat de cărnuri procesate duce la îngrășare, diabet și boli cardiovasculare. În plus, conținutul ridicat de grăsimi și sare produce un dezechilibru la nivelul proceselor inflamatoare din corp care provoacă retenție de apă și balonări.

4. Biscuiți

Biscuiții pot fi foarte înșelători, mai ales dacă pe ambalaj scrie că sunt „light” sau că au calorii puține. Este adevărat că această gustare îți astâmpără foamea, însă consumul regulat de biscuiți te împiedică să ai un abdomen sculptat. 

Biscuiții conțin făină, zahăr și alți aditivi hipercalorici. Toate aceste ingrediente reprezintă un obstacol în calea unei siluete armonioase.

5. Produse de panificație și de patiserie

Pâinea albă te împiedică să ai un abdomen sculptat

Majoritatea produselor de panificație și de patiserie conțin făină rafinată care îngreunează digestia și produce inflamații. Da, aceste produse sunt delicioase, dar dacă le mănânci des, nu vei avea un abdomen plat și tonifiat.

Pâinea și prăjiturile provoacă balonări și pot duce la formarea colăceilor de grăsime de pe abdomen, ca urmare a conținutului ridicat de grăsimi.

6. Dulciuri și bomboane

A mânca o cantitate mică de dulciuri poate fi foarte plăcut. În plus, îi oferi corpului o doză de energie. Problema apare atunci când în creier se creează o dependență care duce la un consum excesiv și crește riscul de diabet și alte probleme metabolice.

Majoritatea bomboanelor conțin zaharuri rafinate care, atunci când sunt absorbite în organism, măresc nivelul glicemiei și duc la îngrășare.

7. Alimente sărate

Evită consumul excesiv de sare pentru a avea un abdomen sculptat

Un consum excesiv de alimente sărate este dăunător atât sănătății, cât și greutății.

În primul rând, sodiul mărește cantitatea de apă reținută în țesuturile din corp și provoacă reacții inflamatoare periculoase. În plus, acesta crește riscul de hipertensiune și afecțiuni renale.

În ceea ce privește abdomenul, sodiul împiedică fortificarea și tonifierea musculaturii. Asta pentru că provoacă balonare și duce la acumularea grăsimii.

8. Băuturi

Toate băuturile procesate conțin substanțe chimice și zahăr rafinat care influențează în mod direct greutatea corporală. Acest lucru este valabil și pentru băuturile „light” sau cu „zero calorii.”

Multe persoane ignoră avertismentele, însă aceste lichide cresc nivelul glicemiei și îngreunează procesele metabolice. În plus, ele măresc cantitatea de grăsime acumulată în zona abdominală.

Băuturile carbogazoase sunt și mai dăunătoare, deoarece provoacă probleme intestinale, inflamații și flatulență. 

Consumi în mod regulat alimentele prezentate mai sus? Dacă da, este indicat să le elimini din dietă. În acest fel, acestea nu vor mai reprezenta o piedică în obținerea unui abdomen sculptat.

În schimb, îți recomandăm să mărești consumul de fructe, cereale și proteine de calitate superioară. După ce sunt absorbite în corp, acestea ajută la dezvoltarea masei musculare.

Te-ar mai putea interesa