Exerciții pentru definirea și tonificarea musculaturii

· 9 august 2015

Cu aceste exerciții simple vă puteți tonifica mușchii, vă puteți modela partea de sus a picioarelor și chiar puteți să spuneți adio celulitei. Dacă dați dovadă de consecvență, dacă beți destulă apă și urmați o dietă corespunzătoare, puteți să slabiți câțiva centimetri. Rezultatele se pot vedea în scurt timp.

Definirea și tonificarea musculaturii

Dacă după sezonul rece ați rămas cu câteva kilograme în plus sau doar vreți să arătați bine în vacanța de vară, nu ezitați să puneți în practică aceste exerciții. Nu uitați că un astfel de program trebuie însoțit de o dietă săracă în calorii și multă apă (doi sau chiar mai mulți litri pe zi). Vestea bună este că în sezonul cald vă va fi mai ușor să vă bucurați de o salată, un suc de fructe natural sau un smoothie.

Va trebui să vă activați metabolismul și să vă tonificați musculatura mai ales în zonele cu probleme cum ar fi picioarele. Acolo „grăsimea” se depune foarte ușor, ducând la pierderea tonusului muscular.

exercitii picioare

Este dovedit faptul că un corp cu mușchii tonificați arde mai multe calorii, chiar și în repaos. Asta datorită faptului că masa musculară (opusul grăsimii) este un țesut activ din punct de vedere al energiei. Dacă vreți să vă fie admirată silueta în această vară, începeți să faceți exerciții pentru picioare și să ardeți caloriile.

Cu siguranță ați încercat multe tipuri de exerciții și diete, dar tot nu sunteți mulțumită de modul cum arătați, mai ales în partea de jos a corpului. Acest lucru li se întâmplă frecvent femeilor, dar nu trebuie să vă lăsați descurajată sau să renunțați. Există modalitați pentru a vă modela picioarele prin exerciții. Probabil că nu le-ați încercat până acum.

Exerciții pentru a vă tonifica mușchii și a slăbi

Acest program trebuie urmat de 3 până la 5 ori pe săptămână pentru a putea vedea rezultatele în câteva zile. Veți vedea diferența pentru că picioarele vor deveni mai tonificate și cu mai puțină celulită. Programul durează doar 15 minute. Este bine să faceți și o plimbare pe jos sau cu bicicleta timp de 30 de minute.

  • genoflexiuni: acest exercițiu este cel mai bun pentru tonificarea musculaturii picioarelor. Începeți prin a lua poziția de bază cu picioarele puțin depărtate. Întindeți mâinile în față și îndoiți genunchii. Împingeți posteriorul înapoi, ca și cum ați vrea să vă așezați până când mușchii vin într-o poziție paralelă cu podeaua, ținând brațele în aceeași poziție. Mențineți această poziție timp de câteva secunde apoi reveniți în poziție verticală. Repetați exercițiul de zece ori apoi faceți pauză câteva minute. Faceți acest program de încă zece ori. Apoi vă puteți relaxa cu o plimbare. Pentru a pune o presiune mai mare asupra mușchilor, puteți, de exemplu, să țineți picioarele mai îndepărtate, să stați cu spatele lângă un perete, să puneți o minge între spate și perete, cu o bară, ținând ambele mâini la ceafă sau cu o greutate mică (la început).
Exercitii

  • fandări: acest exercițiu vă ajută să vă tonificați musculatura picioarelor și a feselor. E adevărat că necesită mai mult efort, dar va merita pentru că rezultatele vă vor încânta. Fandarea de bază este în poziția cu spatele drept, pieptul și privirea înainte, cu umerii drepți și brațele pe lângă corp. Faceți un pas înainte întâi cu piciorul drept și îndoiți genunchiul până ce piciorul stâng atinge sau este foarte aproape de podea. Rămâneți în această poziție câteva secunde apoi reveniți la poziția inițială. Acum repetați aceeași mișcare cu piciorul stâng înainte și cel drept atingând podeaua. Alternați astfel până când ajungeți să repetați exercițiul de zece ori. Odihniți-vă un minut și repetați de încă zece ori. Variații ale fandărilor se pot face ținând o greutate în fiecare mână sau o bară, sau puteți să înaintați facând pași, în loc să ramîneți pe loc. Acesta din urmă necesită mai mult efort și este bine să îl încercați după ce v-ați obișnuit cu fandarea de bază.
lotiune-solara-2

  • ridicarea picioarelor: stați întinsă într-o parte pe o pătură sau covoraș, sprijinindu-vă pe cotul drept și cu aceeași mână susținând capul în dreptul urechii. Ridicați piciorul drept cât de sus puteți, către tavan. Apoi lăsați-l ușor în jos, în poziția inițială, fără să atingă celălalt genunchi. Repetați de zece ori fără pauză. Apoi odihniți-vă și repetați iar de zece ori stând pe partea dreaptă și ridicând piciorul stâng în același mod. O variație a acestui exercițiu poate fi făcută cu greutăți prinse de glezne.
  • extensii: așezați-vă cu fața în jos pe o pătură sau un covoraș, cu picioarele întinse în spate și cu mâinile pe lângă corp sau întinse in față. Cu ajutorul mușchilor fesieri, ridicați picioarele în sus. Țineți-le întinse astfel câteva secunde și reveniți ușor la poziția inițială. Puteți face două seturi a câte zece repetări ale exercițiului.
picioare-2