Cum să faci machiajul să reziste mai mult timp

Activitățile zilnice și diverși factori externi pot strica machiajul pe care l-am aplicat. Ca să evităm această problemă, putem apela la creme hidratante, baze pentru machiaj și tonere faciale.

Diverse activități zilnice și factori externi ca poluarea pot strica machiajul pe care ne chinuim să-l aplicăm în fiecare dimineață. Cu toate că am vrea să evităm acest inconvenient, transpirația produsă de corp, clima și moleculele din aer tind să șteargă fardurile aplicate, până când acestea dispar complet de pe față.

Din fericire, avem la dispoziție numeroase trucuri simple care pot ajuta machiajul să reziste mai mult timp. În articolul de azi te invităm să descoperi 11 asemenea trucuri, pe care le poți încerca cu încredere chiar acum. Citește în continuare și ia aminte!

11 trucuri ce fac machiajul să reziste mai mult

1. Spală-te bine pe față

Trebuie să te speli bine pe față înainte să aplici machiajul

Înainte să aplici un produs cosmetic, este esențial să te speli pe față cu un săpun blând și cu apă. Acest pas te ajută să reduci prezența impurităților  pe suprafața pielii și îți permite să aplici machiajul în mod uniform.

2. Aplică o cremă hidratantă

Cremele hidratante te ajută să aplici machiajul în mod corect și permite acestor produse să reziste mai mult pe piele. Printre altele, cremele hidratante creează o barieră protectoare pe față, prevenind schimbările provocate de uleiurile naturale ale pielii.

3. Aplică o bază pentru machiaj

Machiajul trebuie mereu aplicat în mod corect dacă vrei să reziste

Bazele pentru machiaj sunt foarte utile pentru a reduce luciul intens al feței și a face machiajul mai rezistent. În plus, aplicarea regulată a acestui produs reduce mărimea porilor și previne apariția impurităților și a punctelor negre.

4. Aplică pudră

Pudra este un aliat de nădejde atunci când vine vorba de a face machiajul să reziste mai mult. Pentru a aplica acest produs în mod corect, utilizează o pensulă. Tamponează-ți ușor fața, astfel încât să aplici pudra uniform.

Evită să-ți „mături” fața cu pensula atunci când aplici pudra deoarece riști să îndepărtezi machiajul pe care l-ai aplicat deja. După ce ai acoperit regiunile vizate cu pudră, așteaptă câteva secunde, apoi îndepărtează pudra în exces cu o cârpă moale sau o pensulă.

5. Optează pentru farduri rezistente la apă

Machiajul rezistent la apă este foarte util

Rimelul, tușul pentru ochi și alte produse asemănătoare rezistente la apă sunt ideale pentru femeile cu tenul uleios și pentru cele care tind să transpire în exces. Acest tip de machiaj nu trebuie retușat constant și poate rezista mai multe ore.

Trebuie să lași pielea să se odihnească pentru câteva zile după ce aplici farduri rezistente la apă. Chimicalele din componența acestor produse sunt puțin mai agresive față de cele din fardurile standard.

6. Aplică ruj ultrarezistent

Industria cosmetică ne pune la dispoziție zeci de rujuri ultrarezistente. Aceste produse au culori intense și pot rezista o zi întreagă fără a trebui să fie retușate. Dacă niciun ruj ultrarezistent nu te atrage, poți să faci rujul obișnuit să reziste mai mult aplicând puțină pudră.

7. Aplică tuș pentru ochi de două ori

Ochii pot fi scoși în evidență cu machiajul potrivit

Dacă tușul pentru ochi pe care îl aplici tinde să se șteargă după doar câteva ore, utilizează un creion pentru ochi, apoi aplică puțină pudră. Așteaptă câteva secunde și aplică contur lichid peste pudră, până când obții look-ul dorit.

8. Aplică blush

Blush-ul este ușor de aplicat și este mai rezistent decât pudra. Secretul este să-l distribui uniform până obții un look natural.

9. Optează pentru produse compatibile cu pielea ta

Machiajul îți permite să fii frumoasă mereu

Femeile cu tenul gras ar trebui să opteze pentru produse cosmetice lipsite de substanțe uleioase dacă vor ca machiajul lor să reziste mai mult. Pe de altă parte, dacă ai tenul mixt sau uscat, optează pentru produse cremoase sau care se aplică cu perii și pensule.

10. Optează pentru un look subtil

Multe femei au concepția eronată că machiajul va rezista mai mult dacă aplică mai multe straturi. Specialiștii ne avertizează însă că cea mai bună modalitate de a face machiajul să reziste este să aplicăm straturi subțiri. Pe lângă faptul că se șterge foarte ușor, machiajul excesiv este și foarte inestetic.

11. Nu uita să aplici un toner facial

Un toner facial de calitate este esențial pentru a face machiajul să reziste

Una dintre cele mai bune modalități de a face machiajul să reziste mai mult este să aplici un toner facial. Această loțiune revigorantă menține porii curați și ajută pielea să-și păstreze luciul natural.

Te sfătuim să aplici tonerul facial înaintea oricărui alt fard. De asemenea, poți să pulverizezi acest produs pe fața ta de mai multe ori pe zi. Utilizează o cârpă pentru a absorbi tonerul în exces și evită să te ștergi prea tare.

Aplicând sfaturile simple prezentate în acest articol, vei obține look-ul mult visat fără a apela la un specialist, iar machiajul tău va rezista mai mult timp.

Te-ar mai putea interesa