
p>Este greu să scapi de părul uscat. Produsele pe bază de parafină și alte ingrediente sintetice sunt doar o soluție temporară care lasă reziduuri în păr și îl pot deteriora în timp. Pentru a-ți veni în ajutor, îți prezentăm mai…
Pe lângă infuziile din plante medicinale, o dietă echilibrată este esențială în tratamentele fibromialgiei. Este necesar să mărești consumul de alimente bogate în magneziu, seleniu și vitamina C.
Tratamentele ale fibromialgiei Suferi de dureri ale mușchilor, a oaselor și ai o sensibilităte mărită a anumitor zone ale corpului? Aceste remedii și tratamente fibromialgie îți vor îmbunătăți starea de sănătate.
Provoacă dureri ale articulațiilor și afectează musculatura, dar nu cauzează inflamații. Află mai multe despre această afecțiune și despre tratamente pentru fibromialgie din articolul următor.
Această boală este din ce în ce mai comună în întreaga lume. Este greu de diagnosticat, iar de multe ori primele simptome nu sunt luate în considerare, fiind puse pe seama altor factori: o mișcare bruscă, o poziție de dormit inadecvată, suprasolicitarea etc.
Fibromialgia este o boală cronică ce se caracterizează prin durere a mușchilor și a oaselor, sensibilitate mărită și disconfort în anumite regiuni ale corpului. Se regăsește în zone ale musculaturii care, în urma investigațiilor medicale, par sănătoase, deși pacientul manifestă o sensibilitate la schimbările de temperatură sau la contactul fizic.
Este asociată cu alte probleme de sănătate, cum ar fi: înțepenirea articulațiilor, depresie, anxietate, oboseală, dureri de cap, durere abdominală, crampe musculare, senzația că ești umflat în anumite zone (subiectivă) și somnul neodihnitor.
Cauzele fibromialgiei, precum și modul în care se manifestă această boală, nu se cunosc. Cu toate acestea, există anumite dovezi cu privire la mecanismele care duc la instalarea acestei afecțiuni:
Citește și
Cele mai frecvente simptome ale fibromialgiei sunt durerea generală și cronică în anumite părți ale corpului: la extremități, în jurul coloanei vertebrale, la gât, în regiunea lombară, la nivelul brațelor, umerilor sau al mușchilor.
Durerea este constantă, însă este mai acută dimineața după trezire, se ameliorează ușor pe parcursul zilei, dar se intensifică seara sau noaptea. Durerea se agravează dacă pacientul petrece aproape întreaga zi în aceeași poziție (cum ar fi în fața calculatorului, de exemplu), dacă ridică greutăți, în timpul schimbărilor climatice sau din cauza anumitor emoții.
Alte simptome includ oboseala fizică și psihică, acumulată de-a lungul mai multor zile consecutive și care nu poate fi combătută prin odihnă. Unele persoane se confruntă și cu:
Ierburile și plantele cu proprietăți calmante sunt foarte eficiente pentru tratamente ale fibromialgiei, care afectează musculatura și articulațiile. Iată câteva remedii naturale și tratamente pentru fibromialgie
Te-ar putea interesa și
Printre cele mai bune opțiuni se numără spanacul, sparanghelul, salata verde, drojdia de bere și germenii de grâu.
Această substanță nutritivă se găsește în portocale, mere, castraveți, dovleac, usturoi, ceapă și varză.
Calciul nu se găsește numai în produsele lactate, ci și în legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul sau sfecla mangold.
Deși toată lumea consideră că portocalele sunt cea mai bună sursă de vitamina C, mai sunt și alte alimente care îți pot fi de ajutor: căpșunile, merișoarele și cireșele.