Fortifică-ți oasele cu o băutură naturală

Pentru a preveni degradarea oaselor și oboseala, este esențial să urmezi o dietă echilibrată și să faci multă mișcare, în funcție de indicațiile primite de la medicul tău.
Oasele pot fi fortificate cu remedii naturiste

Numărul persoanelor care suferă de o boală osoasă a crescut semnificativ în ultimii ani. Principalele cauze ale acestui fenomen sunt sedentarismul, urmarea unei diete neadecvate și menținerea unor obiceiuri nesănătoase, cum ar fi fumatul sau consumul excesiv de alcool.

Femeile care au ajuns la menopauză au un risc crescut de a dezvolta probleme legate de sistemul osos deoarece organismul acestora produce mai puțin estrogen. Estrogenul este unul dintre hormonii care susțin abilitatea organismului de a absorbi calciu, un mineral esențial pentru ca oasele să aibă o densitate normală.

În majoritatea cazurilor, persoanele care suferă de probleme ale sistemului osos sunt mereu obosite sau epuizate, motiv pentru care acestea întâmpină dificultăți în a-și îndeplini sarcinile de zi cu zi.

Cea mai bună modalitate de a-ți proteja oasele și a preveni oboseala este să adopți un stil de viață sănătos care să includă o rutină regulată de exerciții și o dietă ce satisface toate nevoile alimentare ale organismului tău.

Pentru a susține aceste obiceiuri benefice, te sfătuim să încerci următoarea băutură energizantă naturală ce are abilitatea de a fortifica oasele și care îți poate oferi cantitatea de energie necesară pentru a face față unei noi zile.

O băutură verde ce fortifică oasele și oferă energie organismului

Pe măsură ce îmbătrânești, oasele tale pot fi afectate de diverse boli

A fi sănătos presupune a urma o dietă ce îți asigură necesarul zilnic de nutrienți, motiv pentru care următoarea băutură este bogată în compuși benefici care îți vor hrăni organismul.

Grație combinației de spanac și măr, acest suc verde este o sursă excelentă de vitamina A și C, calciu și alți antioxidanți importanți pentru ca oasele să nu-și piardă densitatea.

Dacă resimți durere la nivelul oaselor și articulațiilor sau suferi de orice problemă asemănătoare, te sfătuim să încerci următoarea rețetă. Însă consultă-ți mai întâi medicul, deoarece afecțiunile sistemului osos necesită îngrijire specială pentru a preveni orice complicații.

Te sfătuim să citești și: Durerile de oase: sfaturi și tratamente

Ce fel de nutrienți conține următoarea băutură energizantă naturală care fortifică oasele?

Nu ezita: bea acest suc verde puternic în mod regulat, astfel încât să profiți de beneficiile nutriționale oferite de fiecare ingredient în parte.

Spanacul

Spanacul este benefic pentru oasele tale

Spanacul este bogat în proteine, iar frunzele acestuia sunt compuse în mare parte din apă. El are un conținut scăzut de grăsimi și carbohidrați, dar este bogat în fibre și vitamina A, C, E, K și B (B6, B2, B1 și B9, numită și acid folic).

Printre numeroasele minerale din compoziția spanacului se numără calciul, fierul, potasiul, magneziul, manganul și fosforul. Mai mult, această legumă conține și antioxidanți precum flavonoidele și carotenoidele.

Grepfrutul

Acest fruct citric este compus din apă în proporție de 90%, iar o porție de 100 g nu conține decât 32 de calorii, 7 g de carbohidrați, 0,6 g de proteine și absolut nicio grăsime. Grepfruturile sunt însă bogate în vitamina C, fibre, calciu, magneziu și potasiu.

Țelina

Țelina este compusă din apă (în proporție de 95%) și numeroși alți nutrienți, inclusiv vitaminele E, C, B1 (tiamină), B2, B6 și B9 (acid folic), betacaroten, calciu, zinc, magneziu, fier, sulf, fosfor, mangan, cupru, aluminiu și silicon.

Merele verzi

Merele verzi sunt benefice pentru oasele tale

Acest fruct este o sursă incredibilă de fitonutrienți: flavonoide, acid fenolic, vitamina A, B și C, pectină, proteine, calciu, carbohidrați, sodiu, magneziu, potasiu, fosfor și zinc.

Ghimbirul

Ghimbirul conține aminoacizi esențiali, fibre, vitamina C și minerale precum zincul, aluminiul, borul și manganul. În plus, această rădăcină este o sursă importantă de antioxidanți ca quercetina și capsaicina, precum și de uleiuri esențiale.

Citește și: Decalog nutrițional pentru oase sănătoase

Cum se prepară această băutură energizantă naturală care fortifică oasele?

Următorul suc verde te ajută să-ți fortifici oasele

Rețeta următoare îți va fi foarte utilă dacă vrei să-ți fortifici oasele și să-ți îmbunătățești starea generală de sănătate. Însă nu utiliza această băutură ca înlocuitor pentru un tratament medicamentos prescris de către un medic.

Ingrediente

  • 1 ½ cană (45 g) de spanac crud
  • ½ grepfrut (decojit)
  • 2 lăstari de țelină
  • 2 mere verzi, tăiate în câte opt felii
  • 1 bucată de rădăcină de ghimbir (decojită)

Mod de preparare

Din fericire, acest suc este foarte ușor de preparat. Nu trebuie decât să procesezi ingredientele cu ajutorul unui robot de bucătărie!

  • Spală bine toate ingredientele și introdu-le în robotul tău de bucătărie. Procesează timp de câteva minute, până obții un lichid omogen. Dacă vrei, poți facilita procesarea adăugând și un litru de apă.
  • Servește băutura la temperatura camerei sau adaugă câteva cubulețe de gheață.
  • Indiferent de varianta aleasă, servește băutură de îndată ce ai preparat-o, astfel încât să profiți de toate beneficiile pe care aceasta le oferă.