Gheața: 7 beneficii pentru piele

21 aprilie 2017
Cauți un produs natural de înfrumusețare care să te ajute să diminuezi ridurile, să previi acneea și să elimini cearcănele? L-ai găsit: este gheața! 

Gheața ar putea deveni principalul aliat al pielii tale.

După cum știi deja, pielea este expusă mai multor factori care o pot deteriora sau pot duce la îmbătrânirea sa prematură. Printre aceștia amintim toxinele din mediu, razele ultraviolete și obiceiurile alimentare nesănătoase.

Din fericire, industria cosmetică a realizat o gamă largă de produse și tratamente care pot contracara toate aceste efecte negative, formând o barieră protectoare.

Totuși, produsele cosmetice din comerț pot fi foarte scumpe. Nu toate persoanele își permit să le cumpere și să le includă în rutina de înfrumusețare.

În caz că nu știai, nu este neapărat nevoie să cheltui sume uriașe de bani pentru a-ți menține tenul frumos și sănătos. Metodele naturale de îngrijire, cum ar fi terapia cu gheață, capătă din ce în ce mai multă popularitate deoarece sunt foarte ieftine și oferă numeroase beneficii pielii.

Astăzi îți prezentăm 7 dintre avantajele de care te bucuri dacă folosești gheața ca produs de înfrumusețare.

1. Gheața tonifică pielea

Gheața tonifică pielea

Un simplu cub de gheață poate fi o alternativă la loțiunile tonice din comerț. Temperatura scăzută diminuează porii măriți și îți lasă pielea moale pentru mult timp.

După ce aplici gheața, pielea se strânge, producând un efect de tonifiere care estompează ridurile și combate pielea lăsată.

Poți, de asemenea, să masezi cu gheață pielea de pe picioare sau fese pentru a îmbunătăți efectele exercițiilor de tonifiere.

2. Reduce ridurile

Acest ingredient natural are un efect interesant în ceea ce privește contractarea vaselor sangvine de sub piele. Astfel, gheața îmbunătățește circulația și procesul de oxigenare a celulelor. 

Temperatura rece diminuează inflamațiile și minimizează efectele radicalilor liberi asupra țesuturilor cutanate.

Dacă aplici gheață în mod regulat, pielea se va menține fermă și elastică. În acest fel, previi apariția ridurilor premature.

3. Elimină cearcănele și pungile de sub ochi

Gheața diminuează cearcănele

Cu toții vrem să evităm formarea cearcănelor și a pungilor de sub ochi. Principalele cauze ale acestor neplăceri sunt problemele circulatorii și retenția de apă. Totuși, există și alți factori care trebuie luați în seamă, precum folosirea anumitor produse cosmetice sau lipsa somnului de calitate.

Din fericire, poți diminua cearcănele în doar câteva minute cu ajutorul efectelor antiinflamatoare ale cuburilor de gheață. 

Nu trebuie decât să masezi zonele afectate timp de două minute înainte de culcare și încă o dată dimineața.

4. Reduce excesul de sebum

Cuburile de gheață reglează activitatea glandelor sebacee din piele, care pot cauza un exces în producția de uleiuri.

Proprietățile hidratante și astringente ale gheții adâncesc porii și ajută la îndepărtarea sebumului care duce la apariția acneei. După ce ai aplicat gheață timp de câteva secunde, acel luciu inestetic va dispărea și îți vei simți pielea moale și catifelată.

5. Combate uscăciunea pielii

Gheața micșorează porii

Chiar dacă este un bun remediu pentru tenul gras, gheața este soluția ideală și pentru persoanele cu pielea uscată. Proprietățile sale hidratante contracarează pierderea naturală a apei din țesuturile pielii, eliminând celulele moarte și ajutând la păstrarea umezelii.

Întrucât nu modifică pH-ul pielii, gheața este un supliment extraordinar al tratamentelor împotriva pielii uscate.

6. Ameliorează arsurile solare

Datorită temperaturii scăzute și a efectelor hidratante, terapia cu cuburi de gheață este o alegere minunată pentru tratarea arsurilor solare.

Aplicată pe piele, gheața reduce senzația de usturime și mâncărimea. Totodată, ea stimulează activitatea celulară, grăbind vindecarea.

7. Previne acneea

Gheața previne acneea

Întrucât curăță porii în profunzime, terapia cu gheață este o metodă eficientă de a preveni formarea punctelor negre și a coșurilor. Dacă îl folosești zilnic, de două ori pe zi, acest remediu ajută la îndepărtarea impurităților și a celulelor moarte care provoacă multe probleme atunci când se acumulează pe piele.

După cum poți vedea, un cub de gheață este foarte util în menținerea frumuseții naturale a pielii.  Ai grijă să îl înfășori întotdeauna într-o cârpă moale, pentru a preveni iritarea pielii. 

Te-ar mai putea interesa