Tratamentul cu usturoi pentru hipertensiune - Doza de Sănătate
 

Tratamentul cu usturoi pentru hipertensiune

Știați că usturoiul, potrivit mai multor studii de cercetare, reprezintă un excelent protector al sănătății inimii? Vă asigurăm că așa este. Tratamentul cu usturoi poate reduce nivelul colesterolului rău (LDL) și regla valorile tensiunii arteriale.
Tratamentul cu usturoi pentru hipertensiune
José Gerardo Rosciano Paganelli

Scris și verificat de medicul José Gerardo Rosciano Paganelli.

Ultima actualizare: 09 noiembrie, 2018

Tratamentul cu usturoi este un remediu tradițional pentru hipertensiune ce merită ținut minte. Câteva modalități de a scăpa de hipertensiune: mâncați sănătos, evitați consumul de sare, zahăr și grăsimi saturate și practicați exerciții fizice în fiecare zi.

Este cineva din familie care are un început de hipertensiune? În primul rând, trebuie să urmați întocmai sfaturile medicului. În al doilea rând, este important să conștientizați necesitatea schimbării obiceiurilor.

Vă vom arăta 4 modalități eficiente prin care puteți realiza acest lucru.

1. Preparați sare de usturoi pentru mâncare

Alicina este o enzimă cu proprietăți medicinale prezentă în usturoi. Ea este cea care vă oferă multiple beneficii pentru sănătatea inimii. Merită să vă gândiți la acest lucru. Un lucru interesant este faptul că tratamentul cu usturoi a fost folosit zilnic ca medicament de grecii și romanii din antichitate, pentru a vindeca boli și pentru a întări inima.

Nu uitați că usturoiul este unul dintre cele mai bune antibiotice naturale. El reprezintă un aliment de bază în dieta mediteraneană, fiind considerat cel mai sănătos ingredient din lume. Așadar, acest tratament cu usturoi este atât de sănătos deoarece restricționează folosirea sării și adaugă grăsimi sănătoase preparatelor, precum uleiul de măsline.

Vreți să aflați cum să eliminați complet sarea din alimentație și s-o înlocuiți cu “sarea de usturoi”? Iată cum:

Ingrediente

  • 6 căpățâni de usturoi
  • 2 linguri cu ulei de măsline extravirgin

Indicații

  • Este foarte ușor. În primul rând, curățați cățeii de usturoi și sotați-i într-o cratiță cu uleiul de măsline. Atunci când aceștia capătă un aspect auriu, opriți focul. Aveți grijă să nu se ardă!
  • Strecurați usturoiul pentru a rămâne crocant, nu uleios. Puneți-l într-un borcan. De fiecare dată când doriți să asezonați un fel de mâncare, trebuie doar să luați puțin usturoi din borcan și să-l dați pe răzătoare. Veți vedea ce gust deosebit va avea mâncarea!

2. Consumați usturoi pe stomacul gol

Usturoiul scade tensiunea

De-a lungul timpului, am mai discutat despre minunatele beneficii pe care le are consumul de usturoi pe stomacul gol. Este o modalitate eficientă de a scăpa de hipertensiune și de a combate numeroase boli. Tratamentul cu usturoi contribuie la detoxifierea ficatului, combate oboseala fizică, previne infecțiile… Cum puteți rezista să nu încercați?

Cum puteți folosi usturoiul pentru a lupta și a scăpa de hipertensiune?

  • Ideal este să consumați doi căței de usturoi pe stomacul gol imediat ce v-ați trezit dimineața. Beți și un pahar cu apă.
  • Este posibil ca acest remediu să vi se pară puternic. Dar, dacă analizați toate beneficiile, acest mic supliment de dimineață merită tot efortul. Veți observa rezultatele în doar 20 de zile.
  • Dacă vă îngrijorează mirosul neplăcut ce poate persista, beți puțină zeamă de lămâie și mestecați o frunză de mentă. Mirosul va dispărea imediat!

3. Marinați usturoi în ulei de măsline

Usturoiul este bun pentru hipertensiune

Vă asigurăm că este delicios. Tratamentul cu usturoi marinat în ulei de măsline este un remediu străvechi. Vă ajută să reduceți tensiunea și să scăpați de hipertensiune, într-un mod foarte simplu. Nu uitați că este delicios și potrivit în orice bucătărie.

Ingrediente

  • 20 căpățâni de usturoi, curățate
  • Un litru de ulei de măsline extravirgin
  • Un borcan din sticlă

Preparare

  • În primul rând, curățați usturoiul și tăiați cățeii în jumătăți. Puneți usturoiul în borcan și adăugați uleiul de măsline.
  • Trebuie să lăsați borcanul la marinat timp de trei săptămâni, înainte de a începe să consumați uleiul sau usturoiul. O modalitate foarte bună de a beneficia de avantajele acestui remediu și de a scăpa de hipertensiune este să mâncați zilnic două felii de pâine unse cu acest ulei medicinal. Vă recomandăm să mâncați și doi căței de usturoi în fiecare zi.

4. Tratamentul cu ceai de usturoi

Ceai de usturoi pentru hipertensiune

Delicios! Ceaiul de usturoi este un alt remediu străvechi ideal pentru sănătate, pentru slăbit, pentru a combate infecțiile și a încetini îmbătrânirea prematură. Toate acestea datorită vitaminelor, mineralelor și antioxidanților pe care îi conține.

Vă recomandăm să consumați acest ceai pe stomacul gol, sau la 20 de minute după prânz. Dacă preferați să mâncați doi căței de usturoi pe stomacul gol, atunci beți acest ceai minunat după-amiaza. Ambele metode sunt eficiente pentru hipertensiune. Iată cum îl puteți prepara.

Ingrediente

  • Un cățel de usturoi
  • Un pahar cu apă
  • Puțin ghimbir ras (7 grame)
  • 1 lingură de zeamă de lămâie (14 grame)
  • 1 lingură de miere (28 grame)

Indicații

  • Încălziți apa. Când aceasta începe să fiarbă, adăugați cățelul de usturoi (pe care l-ați zdrobit anterior) și ghimbirul ras. Amestecați bine și fierbeți aproximativ 20 de minute. Strecurați conținutul.
  • Pasul următor? Adăugați zeama de lămâie, îndulciți cu miere și beți ceaiul. Este delicios!

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Kwak JS, Kim JY, Paek JE, Lee YJ et al. Garlic powder intake and cardiovascular risk factors: a meta-analysis of randomized controlled clinical trials. Nutr Res Pract. 2014 Dec;8(6):644-54.
  • Rivlin RS. Historical perspective on the use of garlic. J Nutr. 2001 Mar;131(3s):951S-4S.
  • Matsutomo T. Potential benefits of garlic and other dietary supplements for the management of hypertension. Exp Ther Med. 2020 Feb;19(2):1479-1484.
  • Luis D, Aller R. Ajo y riesgo cardiovascular. An. Med. Interna (Madrid). 2008;25(5):237-240.
  • Xiong XJ, Wang PQ, Li SJ, Li XK et al. Garlic for hypertension: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Phytomedicine. 2015 Mar 15;22(3):352-61.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.