Laptele cu miere – 7 motive pentru a-l consuma - Doza de Sănătate
 

Laptele cu miere – 7 motive pentru a-l consuma

Pe lângă faptul că ameliorează durerea în gât, amestecul de lapte și miere ne crește rezistența fizică și combate insomnia.
Laptele cu miere – 7 motive pentru a-l consuma

Ultima actualizare: 27 noiembrie, 2022

Laptele cu miere este o băutură delicioasă. Deși probabil pare greu de crezut, această combinație ideală pentru a satisface pofta de dulce ne poate ajuta și să dormim mai bine.

Deoarece oferă numeroase beneficii pentru sănătate, în articolul de azi îți prezentăm tot ceea ce trebuie să știi despre laptele cu miere.

Mierea a fost utilizată ca remediu naturist pentru a trata diverse boli pentru mult timp. Principalele beneficii ale acestui ingredient se datorează proprietăților sale antibacteriene, antioxidante și antifungice. Mai mult, mierea are un efect calmant și antiinflamator, drept pentru care este utilă pentru a combate problemele respiratorii.

Popularitatea străveche a laptelui se datorează conținutului său de vitamina A, B și D, precum și de minerale cum ar fi calciul. În plus, această băutură este bogată în proteine animale și acid lactic.

Datorită tuturor acestor beneficii, laptele cu miere ne poate ajuta să ne protejăm sănătatea. În cele ce urmează îți prezentăm tot ceea ce trebuie să știi despre acest subiect.

7 motive pentru care laptele cu miere nu ar trebui să lipsească din dieta ta zilnică

Laptele cu miere turnat în pahar

1. Protejează pielea

Atât laptele, cât și mierea au proprietăți depurative și antimicrobiene, drept pentru care constituie o combinație ideală. De fapt, multe produse de înfrumusețare includ aceste două ingrediente în componența lor. Combinându-le, laptele și mierea te ajută să ai o piele sănătoasă și radiantă.

Laptele cu miere ajută pielea din interior. Dacă vrei, poți chiar să faci o baie în lapte cu miere. Urmează pașii de mai jos:

  • Amestecă cantități egale de lapte și miere cu apa de baie.
  • Înmoaie-ți corpul în cadă pentru intervalul de timp pe care îl dedici în mod obișnuit băilor.

Băile cu lapte și miere îți hrănesc corpul din exterior cu nutrienți benefici.

2. Ajută digestia

Mierea are proprietăți prebiotice. Astfel, acest aliment stimulează creșterea și dezvoltarea bacteriilor benefice, ajutând intestinele și sistemul digestiv. De asemenea, prebioticele stimulează bifidobacteriile, un tip de proteine aflate în componența laptelui.

Nu în ultimul rând, carbohidrații și oligozaharidele din miere contribuie la dezvoltarea bacteriilor benefice. Acești compuși mențin sănătatea bacteriilor și susțin buna funcționare a tractului digestiv.

Drept rezultat, laptele cu miere te ajută să eviți probleme ca:

  • Constipația
  • Crampele
  • Balonarea
  • Bacteriile nocive

3. Îți crește rezistența fizică

Laptele cu miere oferă energie pentru a face mișcare

Consumat în fiecare dimineață, laptele cu miere va crește semnificativ rezistența corpului. Acest beneficiu se datorează proteinelor din componența laptelui și carbohidraților din componența mierii. Ambii nutrienți sunt esențiali pentru a stimula metabolismul.

Consumul zilnic de lapte cu miere este un obicei foarte sănătos, indiferent de vârstă. Datorită enzimelor conținute de această combinație, proteinele animale din lapte se descompun în aminoacizi de bază. Aceștia sunt nutrienți pe care organismul uman îi poate folosi.

Materialul rezidual obținut în urma procesului de mai sus este oxidat ca energie utilizabilă.

4. Susține sănătatea oaselor

Printre altele, laptele cu miere te ajută să ai oase sănătoase

Mierea are abilitatea incredibilă de a transporta nutrienți. Aceasta poate aproviziona orice regiune a organismului cu nutrienți, în special calciu. Practic, putem spune că mierea facilitează absorbția calciului.

Laptele este o sursă bogată de calciu. Combinându-l cu miere, îi oferi organismului tău toți nutrienții de care are nevoie pentru a-ți proteja sănătatea oaselor. Deoarece optimizează absorbția calciului, laptele cu miere previne în mod eficient boli asociate cu înaintarea în vârstă, ca osteoporoza și inflamațiile articulare.

5. Combate insomnia

Consumul de lapte cald cu miere înainte de culcare reprezintă unul din cele mai celebre moduri de a combate insomnia. Analizând componentele acestor două ingrediente, putem constata faptul că ambele sunt utile pentru a trata problemele de somn. Combinate, efectele lor benefice sunt amplificate.

  • Mierea este un ingredient foarte dulce. Ea te ajută să ții sub control producția de insulină a corpului, ajutând creierul să secrete mai mult triptofan. Această substanță chimică este ulterior convertită în serotonină, un hormon care te ajută să adormi.
  • Laptele cald calmează stomacul. Acest beneficiu se datorează temperaturii sale. Așadar, este indicat să bei lapte cald înainte de culcare

6. Are proprietăți anti-îmbătrânire

Laptele cu miere este ideak pentru tenul uscat

Laptele cu miere este o combinație benefică pentru întreg organismul, ajutând corpul să fie mai agil și tânăr. Antioxidanții din această combinație atacă radicalii liberi, ce au un efect major asupra tuturor sistemelor din organism. Printre altele, radicalii liberi degradează pielea, producând atât riduri, cât și pete. În plus, aceștia degradează organismul în întregime.

Dacă vrei să arăți și să te simți tânăr pentru cât mai mult timp posibil, laptele cu miere îți va fi de mare folos.

7. Are proprietăți antibacteriene

Consumat regulat, laptele cu miere are un efect benefic asupra anumitor tipuri de bacterii. Când bei această băutură caldă, combați probleme cum ar fi constipația sau gazele intestinale. Laptele cu miere îți poate ajuta și sistemul respirator atunci când ești răcit.

Nu ezita să profiți de beneficiile incredibile ale acestor două produse naturale. De asemenea, ai grijă să urmezi o dietă echilibrată și să adopți obiceiuri sănătoase. Fă suficientă mișcare și evită tutunul, astfel încât să profiți la maxim de efectele laptelui cu miere.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Ahmed S, Sulaiman SA, Baig AA, Ibrahim M, Liaqat S, Fatima S, Jabeen S, Shamim N, Othman NH. Honey as a Potential Natural Antioxidant Medicine: An Insight into Its Molecular Mechanisms of Action. Oxid Med Cell Longev. 2018 Jan 18;2018:8367846.
  • Ajibola A, Chamunorwa JP, Erlwanger KH. Nutraceutical values of natural honey and its contribution to human health and wealth. Nutr Metab (Lond). 2012 Jun 20;9:61.
  • Barr SI, McCarron DA, Heaney RP, Dawson-Hughes B, Berga SL, Stern JS, Oparil S. Effects of increased consumption of fluid milk on energy and nutrient intake, body weight, and cardiovascular risk factors in healthy older adults. J Am Diet Assoc. 2000 Jul;100(7):810-7.
  • Fakhr-Movahedi A, Mirmohammadkhani M, Ramezani H. Effect of milk-honey mixture on the sleep quality of coronary patients: A clinical trial study. Clin Nutr ESPEN. 2018 Dec;28:132-135.
  • Hatchett A, Berry C, Oliva C, Wiley D, St Hilaire J, LaRochelle A. A Comparison between Chocolate Milk and a Raw Milk Honey Solution’s Influence on Delayed Onset of Muscle Soreness. Sports (Basel). 2016 Mar 7;4(1):18.
  • Hosseini SM, Fekrazad R, Malekzadeh H, Farzadinia P, Hajiani M. Evaluation and comparison of the effect of honey, milk and combination of honey-milk on experimental induced second-degree burns of Rabit. J Family Med Prim Care. 2020 Feb 28;9(2):915-920.
  • Juhl CR, Bergholdt HKM, Miller IM, Jemec GBE, Kanters JK, Ellervik C. Dairy Intake and Acne Vulgaris: A Systematic Review and Meta-Analysis of 78,529 Children, Adolescents, and Young Adults. Nutrients. 2018 Aug 9;10(8):1049.
  • Krushna NS, Kowsalya A, Radha S, Narayanan RB. Honey as a natural preservative of milk. Indian J Exp Biol. 2007 May;45(5):459-64.
  • Shapla UM, Solayman M, Alam N, Khalil MI, Gan SH. 5-Hydroxymethylfurfural (HMF) levels in honey and other food products: effects on bees and human health. Chem Cent J. 2018 Apr 4;12(1):35.
  • Yuan X, Huang X, Wang B, Huang YX, Zhang YY, Tang Y, Yang JY, Chen Q, Jian D, Xie HF, Shi W, Li J. Relationship between rosacea and dietary factors: A multicenter retrospective case-control survey. J Dermatol. 2019 Mar;46(3):219-225.
  • Zhang X, Chen X, Xu Y, Yang J, Du L, Li K, Zhou Y. Milk consumption and multiple health outcomes: umbrella review of systematic reviews and meta-analyses in humans. Nutr Metab (Lond). 2021 Jan 7;18(1):7.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.