Mâini mai moi cu un tratament cu zahăr

Deși le folosim tot timpul, mâinile se numără printre părțile corpului neglijate de rutinele de înfrumusețare. Citește în continuare pentru a afla cum îți poți răsfăța mâinile cu ajutorul unui tratament cu zahăr!

Ne folosim permanent de mâini, dar, când vine vorba să adoptăm o nouă rutină de înfrumusețare, rareori le luăm în considerare. Această parte a corpului este acoperită cu piele delicată care, din păcate, tinde să se deterioreze relativ ușor.

Expunerea directă la razele soarelui, precum și toxinele și compușii chimici din diverse produse cresc vulnerabilitatea mâinilor la îmbătrânirea prematură. De fapt, nu este deloc neobișnuit ca mâinile unei persoane să înceapă să fie acoperite de pete, riduri și alte imperfecțiuni încă de când aceasta este tânără.

Vestea bună este că avem la dispoziție numeroase remedii foarte benefice pentru mâini. Acestea le pot menține hidratate, moi și frumoase. Dintre produsele utile pentru înfrumusețarea mâinilor, cele mai recomandate sunt cele preparate acasă cu produse naturale.

În articolul de azi vrem să îți prezentăm un exfoliant pe bază de zahăr, care poate îndepărta celulele moarte și alte impurități care provoacă imperfecțiuni. Urmează sfaturile de mai jos și vei avea din nou mâini moi și frumoase!

Un tratament cu zahăr care te ajută să ai mâini mai moi

Diverse tratamente te ajută să ai mâini mai moi

Următorul exfoliant cu zahăr este un produs natural cu abilitatea de a îmbunătăți aspectul pielii de pe mâini, în special atunci când aceasta este afectată de imperfecțiuni. Deși zahărul este folosit de obicei ca îndulcitor, femeile l-au inclus pe lista lor de produse cosmetice naturale.

Acțiunea abrazivă a zahărului și puterea sa hidratantă îndepărtează celulele moarte și celelalte elemente inestetice care pot acoperi suprafața pielii. Totodată, acest produs curăță porii în profunzime, îndepărtând murdăria care poate cauza puncte negre și acnee.

Zahărul conține și o substanță numită acid glicolic, care facilitează eliminarea celulelor moarte și a urmelor de substanțe chimice lăsate de produsele de curățare sau de îngrijire a pielii.

După ce aplici exfoliantul cu zahăr pe piele, aceasta va deveni mai moale și revitalizată, iar riscul apariției petelor va scădea semnificativ.

Un mare avantaj al zahărului este accesibilitatea sa. Putem achiziționa numeroase tipuri din magazine, majoritatea fiind ieftine.

Instrucțiuni pentru a prepara exfoliantul cu zahăr

Anumite produse naturale te ajută să ai mâini impecabile

Acest tratament exfoliant pentru mâini poate fi aplicat pe orice porțiune de piele uscată, inclusiv pe coate sau genunchi. Principalul ingredient necesar pentru a-l prepara este zahărul. Pentru a facilita aplicarea, vei avea nevoie și de puțin ulei de nucă de cocos.

Așadar, acest exfoliant uleios conține și acizi grași și vitamina E, doi compuși foarte benefici în ceea ce privește sănătatea pielii. De îndată ce îl aplici pe mâini, pielea ta va începe să producă mai mult colagen și elastină. Aceste substanțe au rolul de a o menține fermă și tânără.

Efectul antioxidant puternic al exfoliantului reduce riscul apariției ridurilor și a celorlalte semne timpurii ale îmbătrânirii. Poți aplica acest tratament chiar și pe cuticule, pentru a le hidrata și hrăni.

Iată ce trebuie să faci pentru a-l prepara:

Ingrediente

 • 1 cană (300 g) de zahăr grunjos
 • ½ cană (120 g) de ulei de nucă de cocos ecologic
 • 1 capsulă de vitamina E (ingredient opțional)

Ustensile

 • Un recipient de sticlă etanș
 • O lingură de lemn

Mod de preparare

 • Toarnă zahărul grunjos într-un recipient etanș, apoi adaugă uleiul de nucă de cocos organic.
 • Amestecă ambele ingrediente cu o lingură de lemn, până obții o pastă granulată.
 • Sigilează recipientul și pune-l într-un loc răcoros și uscat.
 • Ca ingredient opțional, poți adăuga puțină vitamina E pentru a amplifica efectul hidratant al tratamentului și a te asigura că rezistă mai mult timp.

Mod de aplicare

Acest remediu cu zahăr este foarte benefic pentru mâini

 • Clătește-ți bine mâinile cu săpun blând înainte să aplici exfoliantul.
 • După ce ți-ai uscat mâinile, ia o cantitate adecvată de exfoliant și aplic-o pe mâini cu mișcări blânde și circulare.
 • Lasă exfoliantul să acționeze 15-20 de minute, apoi clătește-te din nou.
 • Aplică acest tratament de 3 ori pe săptămână pentru a-ți menține mâinile în stare optimă.

Cu ajutorul exfoliantului cu zahăr prezentat în acest articol, vei avea niște mâini mai moi, mai curate și mai tinere. Dacă îl aplici regulat, numărul beneficiilor va crește.

De pildă, după aplicări repetate timp de mai multe săptămâni, ridurile și imperfecțiunile de pe mâini vor fi mai puțin vizibile. În plus, pielea acestora va fi protejată împotriva chimicalelor și a prafului.

Prepară exfoliantul pe bază de zahăr la tine acasă, urmează indicațiile prezentate anterior, iar rezultatele obținute nu te vor dezamăgi.

Te-ar mai putea interesa