Mască facială cu aspirină și miere de albine - Doza de Sănătate
 

Mască facială cu aspirină și miere de albine

Datorită compușilor din aspirină și proprietăților mierii organice, poți folosi aceste ingrediente pentru a prepara o cremă de față exfoliantă care oferă numeroase beneficii. 
Mască facială cu aspirină și miere de albine
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Industria cosmetică a scos pe piață numeroase produse de înfrumusețare care îmbunătățesc aspectul pielii și previn îmbătrânirea prematură. Dacă își doresc o mască facială, de exemplu, multe femei o caută în comerț. Acestea sunt scumpe, însă există și opțiuni mai convenabile. Învață cum să prepari o mască facială cu aspirină și miere de albine!

Așa cum știm cu toții, anumite substanțe chimice prezente în produsele din comerț sunt dure și pot provoca reacții alergice. Pentru a evita efectele adverse, din ce în ce mai multe persoane aleg alternative naturiste. Aceste tratamente conțin ingrediente simple și ușor de procurat care curăță pielea fără să o rănească.

Poți prepara acasă diverse creme exfoliante care reduc petele închise la culoare, cicatricile și ridurile. Printre acestea se numără și un amestec de miere și aspirină. Această cremă are numeroase beneficii și îi oferă chipului tău un aspect întinerit.

În acest articol îți arătăm cum să prepari această mască facială cu aspirină și miere și la ce te ajută ea.

Ia notițe!

De ce să folosești o mască facială cu aspirină și miere de albine?

Aspirina este un analgezic disponibil în întreaga lume.Ea combate durerile de cap, tensiunea musculară și problemele circulatorii.

Ceea ce multe persoane nu știu este faptul că aspirina conține compuși benefici pentru piele, mai ales pentru pielea feței. Unul dintre aceștia este un acid hidroxi solubil în grăsime folosit la prepararea unei game variate de creme, exfolianți și alte produse cosmetice. Aplicat pe piele, acest acid diminuează petele și cicatricile și elimină celulele moarte de la nivelul pielii.

În plus, aspirina are și un puternic efect antiinflamator. Prin urmare, este utilă și pentru persoanele care suferă de acnee sau au pielea sensibilă.

Mască facială cu aspirină netamponată

Dacă folosești o mască facială cu aspirină și miere de albine, obții un tratament revitalizant. Această cremă diminuează ridurile, calmează arsurile și reduce efectele radicalilor liberi. 

Această mască este recomandată pentru toate tipurile de piele, întrucât nu modifică producția de uleiuri naturale din piele și reglează nivelul de pH. În plus, ea elimină excesul de sebum acumulat în porii pielii.

Dacă nu ai încercat încă acest produs, citește în continuare. Îți arătăm cum să îl prepari și cum să îl incluzi în rutina ta zilnică de înfrumusețare.

Rețetă de mască facială cu aspirină și miere de albine

Această mască facială este foarte ușor de preparat. Nu trebuie să fii atentă decât la mierea de albine pe care o folosești. Aceasta trebuie să fie ecologică pentru a-ți oferi toate beneficiile enumerate mai sus.

Ingrediente

  • 4 tablete de aspirină
  • 2 linguri (50 g) de miere ecologică
  • 1 lingură (10 ml) de apă

Instrucțiuni

  • Pisează aspirina în mojarul cu pistil.
  • Adaugă apa și amestecă până obții o pastă densă.
  • Încorporează și mierea ecologică cu o lingură.
  • După ce ai obținut o consistență fină, crema este gata.
  • Dacă dorești, poți să adaugi și vitamina E la final.

Mod de aplicare

  • Înainte de a aplica masca, spală-te pe față cu apă călduță și săpun cu pH neutru. Îndepărtează orice urmă de machiaj folosind un lapte sau un ulei demachiant.
  • Când ești gata, ia cantitatea de cremă necesară și aplic-o pe față. Ai grijă la zona din jurul ochilor și a gurii.
  • Dacă se poate, aplică masca și pe gât pentru a obține cele mai bune rezultate.
  • Masează crema în piele timp de 3 minute. Las-o să acționeze încă 10 minute.
  • După acest interval, clătește-ți fața cu apă caldă.
  • La final, aplică o cremă hidratantă.
  • La început, repetă tratamentul de 2 sau de 3 ori pe săptămână. Ulterior, o dată pe săptămână este de ajuns.

Îți vei simți imediat pielea mai curată, mai fină și revitalizată. În timp, vei observa și alte efecte benefice, printre care diminuarea porilor și reducerea petelor, a inflamațiilor și a umflăturilor.

Înainte de a aplica masca pe toată fața, testeaz-o pe o porțiune mică a pielii. Este o măsură de precauție foarte importantă, deoarece îți permite să observi orice posibilă reacție negativă.

În general, masca facială cu aspirină și miere nu provoacă efecte secundare. Însă nu putem elimina posibilitatea unei reacții neașteptate în cazul anumitor tipuri de piele.

Include și tu această mască în rutina ta de înfrumusețare. Nu uita că nu trebuie să cheltuiești sume mari de bani pe produse cosmetice pentru a te bucura de o piele radiantă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Kornhauser A, Coelho SG, Hearing VJ. Applications of hydroxy acids: classification, mechanisms, and photoactivity. Clin Cosmet Investig Dermatol. 2010;3:135–142. Published 2010 Nov 24. doi:10.2147/CCID.S9042
  • Arif T. Salicylic acid as a peeling agent: a comprehensive review. Clin Cosmet Investig Dermatol. 2015;8:455–461. Published 2015 Aug 26. doi:10.2147/CCID.S84765
  • McLoone, P., Oluwadun, A., Warnock, M., & Fyfe, L. (2016). Honey: A Therapeutic Agent for Disorders of the Skin. Central Asian Journal of Global Health. https://doi.org/10.5195/cajgh.2016.241
  • Burlando, B., & Cornara, L. (2013). Honey in dermatology and skin care: A review. Journal of Cosmetic Dermatology. https://doi.org/10.1111/jocd.12058

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.