Mic dejun energizant fără lactate, făină sau zahăr - Doza de Sănătate
 

Mic dejun energizant fără lactate, făină sau zahăr

Datorită proprietăților următoarelor ingrediente naturale, poți prepara un mic dejun energizant care te va ajuta să faci față unei noi zile.
Mic dejun energizant fără lactate, făină sau zahăr
Elisa Morales Lupayante

Scris și verificat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Persoanele care vor să își înceapă ziua cu un plus de energie și nutrienți nu trebuie să ezite să încerce următorul mic dejun energizant fără lactate, făină sau zahăr. Acest preparat natural este revitalizant și îți va îmbunătăți dispoziția.

Importanța servirii unui mic dejun energizant

Mulți oameni care vor un plus de energie la începutul zilei tind să apeleze la cafea. Problema este că, deși această băutură stimulează metabolismul, efectul său nu este de durată. În plus, cafeaua nu ne poate oferi toți nutrienții de care avem nevoie pentru a face față noii zile.

Mic dejun energizant fără lactate cu ingrediente ca fructele uscate

Optând pentru un mic dejun energizant fără lactate, făina sau zahăr, vei profita de numeroase beneficii pentru sănătate.

  • Te vei simți sătul toată dimineața și vei evita gustările.
  • Vei putea să servești câteva gustări pe parcursul zilei fără a experimenta o carență de nutrienți. Micul dejun de mai jos constituie o masă completă.
  • Acesta activează metabolismul într-un mod sănătos și facilitează arderea caloriilor.
  • Totodată, următorul mic dejun stimulează mișcările intestinale.

6 ingrediente energizante

În această secțiune îți vom prezenta principalele proprietăți ale ingredientelor necesare pentru a prepara un mic dejun energizant fără lactate, făină sau zahăr.

Fructele cu coajă lignificată

Fructele cu coajă lignificată sunt bogate în proteine, fibre, acizi grași, vitamine și minerale. Acestea sunt foarte energizante și oferă o senzație de sațietate de durată.

Fructele deshidratate

Fructele deshidratate prezintă un conținut semnificativ de zaharuri și fibre. Dintre acestea, prunele, stafidele și curmalele ies în evidență. Acest tip de alimente facilitează mișcările intestinale și reduce pofta de dulce.

Semințele

Semințe într-un mic dejun energizant fără lactate

Și semințele intră în categoria de alimente foarte hrănitoare. În ciuda mărimii mici, ele sunt bogate în nutrienți. Le poți include în tot felul de rețete, cum ar fi următorul mic dejun energizant fără lactate, făină sau zahăr.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este folosit pentru a prepara numeroase rețete sănătoase populare. Poți consuma această sursă de grăsimi benefice cu moderație. Deși pare greu de crezut, uleiul de cocos te va ajuta să arzi mai multe calorii și să scapi de grăsimea din jurul taliei.

Consumându-l, îi vei putea savura aroma și textura cremoasă, evitând grăsimile nocive care determină câștigul în greutate.

Totodată, uleiul de cocos face posibilă întărirea preparatelor pe care le pui la congelat. Astfel, îl poți folosi pentru a prepara dulciuri și produse de patiserie.

Cacaua

Cacao pentru un mic dejun energizant fără lactate

Cacaua amăruie pură este un aliment medicinal. Consum-o în mod regulat în loc de ciocolată, care tinde să conțină mult zahăr.

Cacaua este energizantă, îmbunătățește sănătatea mușchilor și oferă o senzație de bine. În plus, aceasta reprezintă o sursă de antioxidanți puternici, care luptă împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi atât pe plan intern, cât și extern.

Mierea

Mierea este un îndulcitor natural. Pe lângă faptul că oferă energie și are proprietăți antibiotice și remineralizante, ea te va ajuta să întărești micul dejun de mai jos, astfel încât să îl poți consuma mai ușor. Te sfătuim să optezi doar pentru miere ecologică.

Cum să prepari un mic dejun energizant fără lactate, făină sau zahăr

Ingrediente

Pentru a prepara un mic dejun care îți va ajunge mai multe zile, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3 căni de fructe cu coajă lignificată (migdale, alune, nuci) pisate
  • 1 cană de fructe deshidratate (stafide, prune, curmale)
  • 1 cană de semințe (de floarea soarelui, de dovleac, de in, de chia)
  • ½ cană de ulei de cocos extravirgin
  • ½ cană de pudră de cacao amăruie
  • ½ cană de miere

Instrucțiuni

  • Într-un castron, amestecă fructele cu coajă lignificată, fructele deshidratate (tocate) și semințele.
  • Într-un alt castron, amestecă mierea cu uleiul de cocos. Dacă sunt prea solide, încălzește-le la bain-marie până se lichefiază. Apoi, adaugă pudra de cacao.
  • Combină conținuturile celor 2 castroane.
  • Întinde crema pe o tavă și pune-o în congelator.
  • După o oră, vei obține o foaie cu fructe uscate și fructe cu coajă lignificată, pe care o poți tăia în mai mult batoane.
  • Ține batoanele în congelator până le consumi. Nu uita, uleiul de cocos se topește la temperaturi peste 22,7 °C (73 °F).

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Healthline.com 8 Proven Health Benefits of Dates [Online] Available at: www.healthline.com/nutrition/benefits-of-dates
  • Healthline.com 10 Surprising Health Benefits of Honey [Online] Available at: www.healthline.com/nutrition/10-benefits-of-honey
  • lavandera Rodríguez I. Curación de heridas sépticas con miel de abejas. Revista Cubana de Cirugía 2011;50(2):187-196
  • Torresani ME. Enfoque Nutricional en la Prevención de la Osteoporosis. Actualiz Osteología, Buenos Aires 2007;3(2): 76-80

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.