Cele mai bune aparate de fitness pentru slăbit
Cu siguranță te-ai întrebat la un moment dat care sunt cele mai bune aparate de fitness pentru slăbit. Cu toate că sălile de gimnastică oferă o varietate de dispozitive, nu toate sunt la fel de eficiente când vine vorba de ars calorii și scădere în greutate.
Nu trebuie să te bazezi doar pe echipamentul de la sală, este necesar să ai un stil de viață sănătos, bazat pe o dietă echilibrată, pentru a obține rezultatele dorite.
Slăbește cu ajutorul aparatelor de fitness
Dacă vrei să apelezi la câteva aparate de fitness pentru slăbit, trebuie să știi că acestea sunt eficiente doar atunci când sunt folosite corespunzător. Chiar dacă cele mai cunoscute sunt banda de alergat și bicicleta medicinală, există și altele care te pot ajută să îți atingi scopul.
Aparatele se pot adapta pentru diferite exerciții, dar nu toate au același efect. Unele sunt mai eficiente, însă totul depinde de scopul pentru care le folosim: scădere în greutate, acumulare de masă musculară sau dobândire de rezistență. Cu cât efortul depus la sală este mai mare, cu atât mai multe calorii vei consuma.
Unele dispozitive au un indicator electronic al caloriilor consumate, însă aceasta este doar o estimare pe care nu trebuie să te bazezi prea mult. Axează-te pe calitatea exercițiilor efectuate.
Este indicat să începi întotdeauna cu exerciții de intensitate mică sau medie, apoi să accelerezi ritmul (sau viteza, numărul de kilograme ori înclinația).
Cele mai bune aparate de fitness pentru slăbit
1. Bicicleta staționară
Cea mai populară și eficientă este bicicleta staționară, pe care probabil o ai și acasă și cu ajutorul căreia poți arde între 500 și 900 de calorii pe oră.
Impactul asupra încheieturilor este minim, iar exercițiile nu necesită nici o pregătire de specialitate în prealabil. Doar te așezi și pedalezi. Pentru o eficiență maximă, scaunul trebuie reglat astfel încât genunchii flexați să fie într-un unghi de 90 de grade.
Chiar și cei care urmăresc creșterea masei musculare ar trebui să înceapă sesiunea de antrenament cu 15 minute pe bicicletă pentru accelerarea arderilor.
Dezavantajul bicicletei este doar riscul de a te plictisi de aceleași mișcări repetitive. Dacă știi că te plictisești ușor, ascultă muzica ta preferată. Sau pune bicicleta în fața televizorului în timpul episodului preferat.
După ce vei căpăta mai multă rezistență, poți să încerci să pedalezi din picioare, cu pieptul înclinat în față pentru o dificultate mai mare. Sau poți încerca un curs de spinning.
2. Banda de alergare
Cu ajutorul acestui aparat arzi între 450 și 650 de calorii pe oră. Fără îndoială banda de alergare este foarte populară printre utilizatorii sălilor de fitness. Pentru a o folosi, trebuie mai întâi programați câțiva parametri, așadar vei avea nevoie de câteva indicații.
Banda de alergare este ceva mai versatilă decât bicicleta. Poți să mergi sau să alergi, dar poți modifica și înclinația pentru a simula efortul alergării la deal.
Trebuie însă să ții minte că banda de alergare are un impact puternic asupra încheieturilor, mai ales a genunchilor. Așadar alege încălțămintea potrivită și folosește banda de alergare doar ocazional.
3. Stepperul
Când te gândești la aparate de fitness pentru slăbit nu trebuie să uiți de stepper, un alt echipament ideal pentru exercițiile cardio. Cu ajutorul lui vei arde aproximativ 400 de calorii pe oră.
Poate fi simplu sau programabil, cu câteva variante de exerciții. În esență, stepperul are 2 mici platforme pentru picioare și simulează urcatul scărilor. Intensitatea poate fi ajustată pentru a fi mai greu sau mai ușor de pășit și vei obosi destul de repede.
Acest aparat este recomandat în special alergătorilor experimentați care vor să-și îmbunătățească performanțele.
4. Bicicleta eliptică
Cu un consum de 300-600 calorii pe oră, bicicleta eliptică este o combinație a bicicletei staționare cu banda de alergare și stepperul.
Mișcarea practicată este în forma unei elipse, de unde și denumirea. Însă impactul asupra genunchilor este destul de intens, așa că nu ar trebui să o folosești dacă știi că ai probleme cu articulațiile.
În plus, ai nevoie de experiență pentru a te descurca cu mișcările simultane de brațe și picioare. Ține abdomenul încordat și spatele cât mai drept pentru a evita durerile.
5. Aparatul hidraulic pentru vâslit
Caloriile arse cu acest aparat se ridică până la 700 pe oră. Ai în vedere faptul că lucrezi în același timp brațele, spatele, picioarele și îți tonifiezi și abdomenul.
Acest echipament simulează mișcările unui sportiv care mânuiește vâslele pe caiac sau canoe. La prima mișcare flexezi genunchii și împingi vâslele în față, iar cu a doua tragi cu putere, întinzând picioarele și încordând spatele și abdomenul.
Ține spatele cât mai drept și ai grijă la genunchi și umeri, deoarece acestea sunt zonele cele mai predispuse accidentării.
Unele aparate hidraulice pentru vâslit au programe pentru vizionat în timpul exercițiilor, pentru a evita plictiseala. Iar dacă lucrezi la intensitate moderată consumul caloric este mai mare decât pe banda de alergare.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Zhou, B., Sundholm, M., Cheng, J., Cruz, H., & Lukowicz, P. (2017). Measuring muscle activities during gym exercises with textile pressure mapping sensors. Pervasive and Mobile Computing. https://doi.org/10.1016/j.pmcj.2016.08.015
- Brown, B., Chetty, M., Grimes, A., & Harmon, E. (2006). Reflecting on health. https://doi.org/10.1145/1125451.1125794
- Quintiliani, L. M., Bishop, H. L., Greaney, M. L., & Whiteley, J. A. (2012). Factors across home, work, and school domains influence nutrition and physical activity behaviors of nontraditional college students. Nutrition Research. https://doi.org/10.1016/j.nutres.2012.09.008
- EJERCICIO AERÓBICO O ANAERÓBICO, ¿CUÁL ES EL MEJOR PARA TU SALUD? Fundación Española del Corazón. https://fundaciondelcorazon.com/corazon-facil/blog-impulso-vital/2654-ejercicio-aerobico-o-anaerobico-icual-mejor-para-tu-salud.html
- Rodríguez, A. (2012). El dispositivo, el gimnasio y el cuerpo entrenado: Reflexiones a la luz de algunos de los aportes de Michel Foucault. VII Jornadas de Sociología de la UNLP, 5 al 7 de diciembre de 2012, La Plata, Argentina. Argentina en el escenario latinoamericano actual : Debates desde las ciencias sociales. EN: Actas. La Plata: UNLP-FAHCE. Disponible en: http://www.memoria.fahce.unlp.edu.ar/trab_eventos/ev.2228/ev.2228.pdf
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.