Modalități naturale de a stimula creșterea părului

Dacă vrei ca părul să-ți crească mai repede,  încearcă să-l piepteni de la rădăcini spre vârfuri și să-ți masezi scalpul pentru a stimula circulația sanguină în această regiune. 

Multe femei își doresc un păr lung și des, ca al lui Rapunzel. Însă, din anumite motive, creșterea părului este un proces atât de lent, încât acest vis pare imposibil.

Te numeri și tu printre acele femei cărora părul le crește atât de greu, încât ai impresia că nu crește deloc?

Citește în articolul de azi câteva trucuri simple și naturale care stimulează creșterea părului.

Pentru a stimula creșterea părului, evită să-l expui la temperaturi ridicate

O pieptănare corectă poate stimula creșterea părului

Când îți expui părul la căldură, îl deteriorezi fără să-ți dai seama. Deși uneori nu poți renunța la uscătorul de păr, atunci când ai ocazia încearcă să-ți lași părul să se usuce în mod natural.

Expunerea zilnică la temperaturi ridicate va încetini creșterea părului. 

Taie-ți vârfurile periodic

Dacă vrei ca părul tău să crească mai repede, trebuie să-ți tai vârfurile din când în când. În general, este suficient să faci acest lucru o dată la două sau la trei luni.

Schimbă-ți coafura

Dacă vrei să ai un păr mai lung, poate ar fi cazul să-ți schimbi coafura. Dacă îți ții părul blocat în aceeași „poziție” o zi întreagă, îl deteriorezi.

Însă dacă îl prinzi diferit în fiecare zi, eviți să degradezi aceeași zonă a părului. În acest fel îl menții rezistent și previi apariția vârfurilor despicate.

Folosește balsam

Balsamul stimulează creșterea părului

Balsamul de păr contribuie la înlocuirea uleiurilor și a proteinelor localizate în interiorul firului de păr. Acest proces previne deteriorarea părului și îl ajută să crească mai repede și mai sănătos.

Clătește-ți părul cu apă rece după spălare

Înainte de a ieși de la duș, clătește-ți părul cu puțină apă rece. În acest fel, îl menții hidratat și previi firele rebele care își fac apariția după ce se usucă.

Nu îți ia decât câteva secunde, însă în timp, efectele pozitive asupra podoabei capilare sunt cât se poate de vizibile.

Piaptănă-ți părul în mod corect

Faptul că nu îți piepteni părul în mod corect poate încetini creșterea acestuia. Împarte-l în mai multe secțiuni mici, mișcând peria încet dinspre vârfuri către rădăcini.

Când te piepteni de sus în jos, se formează mai multe porțiuni încâlcite care deteriorează o parte mai mare a părului. Fii răbdătoare și descâlcește părul cu atenție pentru a nu-l rupe.

Nu îți înfășura părul în prosop

Înfășurarea unui prosop în jurul capului poate îngreuna creșterea părului

Dacă îl înfășori într-un prosop, poți deteriora fibrele din firul de păr. În plus, multe femei obișnuiesc să-și înfășoare prosopul prea strâns în jurul capului.

Acest obicei slăbește și rupe fibrele cele mai fragile, care sunt localizate în jurul feței.

Masează-ți scalpul

Părul sănătos începe cu un scalp sănătos. Imaginează-ți că părul tău este ca un germene. Dacă pământul nu este sănătos, nici planta nu crește cum ar trebui.

Același lucru este valabil și pentru păr. Dacă îți masezi puțin scalpul atunci când faci duș, vei stimula circulația sanguină și, implicit, creșterea părului. 

Folosește fețe de pernă de mătase

Fețele de pernă din bumbac tind să degradeze părul. Însă mătasea și satinul nu sunt la fel de dăunătoare, având o suprafață mai fină.

Așadar, dacă vrei ca părul tău să crească mai repede, cumpără-ți alte fețe de pernă.

Mănâncă sănătos

O dietă sănătoasă stimulează creșterea părului

Dacă organismul tău este sănătos, și părul va fi la fel. Adoptă o dietă bogată în vitamine și proteine pentru a-ți menține părul sănătos.

Consumă alimente bogate în zinc, fier și vitaminele A, B, C și E, cum ar fi:

  • Produse lactate (lapte, brânză)
  • Ouă
  • Carne de pui
  • Cereale integrale
  • Somon
  • Avocado
  • Legume crocante (spanac, broccoli, conopidă)

Aplică o mască de păr

Părul ajuns la nivelul umerilor este cu circa doi ani mai vechi decât cel de la rădăcini, drept pentru care necesită mai multă îngrijire.

Aplică o mască de păr cel puțin o dată pe săptămână. Astfel, podoaba ta capilară va arăta minunat.

Folosește uleiuri esențiale, cum ar fi cel de cocos, de jojoba sau de migdale. Acestea sunt foarte hidratante, ajutând părul să crească mai repede, mai rezistent și mai sănătos.

Ia suplimente pentru păr

Suplimentele alimentare care completează o dietă sănătoasă stimulează, la rândul lor, creșterea părului. Cele mai eficiente sunt biotina, acidul folic, uleiul de pește, iarba marină și uleiul de semințe de in.

Îți recomandăm să încerci fiecare variantă în parte pentru a descoperi care este cea mai bună alegere pentru tine.

Te-ar mai putea interesa